Target hari raya!! Barang² apa yang laku dijual masa nak raya ni???

CG Sponsors




anuarul

CG Top Poster Club
Joined
Jan 9, 2009
Messages
26,151
Reaction score
104
Points
133
salam,

Raya puasa atau sebulan sebelum tu, bulan Ramadhan org selalu kata Lubuk untuk kita berniaga dan mencari duit lebih. Yang berniaga makanan ada, air soya ada, ayam percik ada, kuih raya, kek lapis lagi dan macam².

Tapi kat sini, saya nak survey atau minta pendapat, Barangan apa utk persiapan hari raya yang memang laku time Puasa ni. Baju ka, jeans ka, songkok ka, kasot ka, apa ka?? hehehee....

sebab, ada org kata, kadang² sale sebulan Ramadhan ni saja, boleh cover makan gaji setahun tuuu,,sampai ada org gomen time ramadhan je cuti sebulann..heheheee...

sapa ada pengalaman,.boleh la kot share sikit², sebagai panduan,,APA BARANG YANG LAKU DIJUAL SEMASA RAYA MENJELMA!!? :D


levis siam pun masyukkkkkkkkkkkkkk org kata, anda? bagaimana? :D



UPDATE::::

kat sini beberapa idea yang telah dilontarkan oleh kawan² dari CG kat thread nih, harap boleh jadikan panduan buat semua :D


tebbaloi - jual kek lapis sarawak
alonso - jual air

soulsix - jual kerepek

asby - kain pasang utk pompuan & seluar jeans

biszcyber - baju branded

fique - baju kurung & tudung

ed_zero - seluar jeans & crocs

tokputih - kopiah haji abdul

geniusneuro - kuih raya, kek lapis, baju kurung, brooch, selendang, dan sampul duit raya

[email protected] - serunding & ketupat palas

C_kenek - mercun

mtaufiq89 - kerepek

mr_dzahhir - jual kelapa

pieja06 - kad raya

jsinking - roti john

arjunawan - kopiah haji abdol, kuih & tudung

tornado - kuih raya, baju raya, baju melayu, songkok raya, alat penghidang kuih raya, cawan dan mangkuk raya, cad raya, langsir tingkap, langsir pintu, alas meja, alas sofa, alas lap kaki, tempat letak bunga, air minuman spt air soya, ubi rambat @ ubi kelidik, cincau, mata kucing, air orange dan air kelapa - air tebu, Jual kuih muih, ikan bakar, ayam panggang, ayam percik.

rahim_ahmad - kuih raya

donpaco - capal

azie_abdrahman - popia kecik², kerepek, tudung & brooch

ussf - air kat bazar ramadhan

jebatrr - mercun & songkok

shahpapa - aksesori lelaki & wanita

stolenmycoin - kurma

fazlee84 - aksesori lelaki & wanita

mimie813 - aksesori wanita

Guys Peace - pakaian

adasyu - jual ayaq tebu,ayam percik, nasi kerabu, murtabak

baby mng - jeans

scorpion10 - kerepek

ceklifxsniper - meriam buluh

wish 888 - wall deco macam sticker, alas meja

dudin - mercun

dinda_umie - jual tempeyek dall..kacang bilis..tempeyek kacang..dan kek lapis srawak

haqi1611 - acar penang

muz79 - jual air jagung susu, keladi susu, & sirap limau

jengkol - daun kelapa buat sarong ketupat

janggut-X - mercun

marlen - kain pasang sulam

aes - daging rusa & lembu

hasbulah86 - kuih raya

muhafis - kuih raya, kerepek tempeyek

akusait - ayam golek

3Lyanna - perfume & kuih raya

royasyraf - kuih raya
 
Last edited:
Sponsored Post

akukurt

Legendary Member
Joined
Feb 9, 2010
Messages
10,592
Reaction score
60
Points
120
perbincangan yang menarik dan tertarik..


saya juga ingin tahu..kalau sesiapa ade pengalaman
 

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
nak tau gak ni .....
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
mak aku meniaga kek lapis sarawak.. masyukk...
 

zkry

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 12, 2007
Messages
6,718
Reaction score
109
Points
78
Bagus thread ni...
kita standby awal2 ape nak biz menjelang Raya tahun ni...

:)paid:)paid
 

alonso

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 1, 2008
Messages
62,520
Reaction score
426
Points
531
salam,

Raya puasa atau sebulan sebelum tu, bulan Ramadhan org selalu kata Lubuk untuk kita berniaga dan mencari duit lebih. Yang berniaga makanan ada, air soya ada, ayam percik ada, kuih raya, kek lapis lagi dan macam².

Tapi kat sini, saya nak survey atau minta pendapat, Barangan apa utk persiapan hari raya yang memang laku time Puasa ni. Baju ka, jeans ka, songkok ka, kasot ka, apa ka?? hehehee....

sebab, ada org kata, kadang² sale sebulan Ramadhan ni saja, boleh cover makan gaji setahun tuuu,,sampai ada org gomen time ramadhan je cuti sebulann..heheheee...

sapa ada pengalaman,.boleh la kot share sikit², sebagai panduan,,APA BARANG YANG LAKU DIJUAL SEMASA RAYA MENJELMA!!? :D


levis siam pun masyukkkkkkkkkkkkkk org kata, anda? bagaimana? :D
ko carik tmpt ramai org lalu lalang..
ko jual air je..pon ok ape:)):p
 

asby

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 8, 2009
Messages
11,810
Reaction score
14
Points
120
start dari sekarang bro boleh berniaga pasar malam dulu-apa yang aku suggest kain sepasang.sbbnya;orang pompuan dia kena beli kain awal2 takut xsempat nak jahit..

Bulan Puasa bro boleh jual [email protected] rendah dan untung tinggi.
sambil tu letak seluar jeans...yang local pun xper memang ramai sebab budak2 xakan mampu nak beli yang ori lagi2 mak bapak yang ada anak ramai.


p/s:aku pernah tengok dekat uptown setapak jual seluar jeans local RM50 keatas hingga cecah RM150 kalau patern lawa.Kat umah aku jual RM40kebawah jer bro...kalau yang cina pun RM100 jer..kat uptown KL RM150..untung besar brooo..sehelai dapat RM10 pun xper dah..kalau 20 helai sehari 200 dah...government pun xkan dapatlah
 

haqi1611

Active+ Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
3,920
Reaction score
18
Points
25
a'aa...
bgs gak thread ni...
tp mn
nk dpt jeans2 tu lak..
 

biszcyber

Fun Poster
Joined
Feb 17, 2010
Messages
184
Reaction score
1
Points
15
Aku rase jual baju masyuk bro...klu nk jual jeans modal kene besa la...klu nk modal rndah tp untung bnyak aku rase jual baju da okei da...jual ar baju brand2 tp kualiti bia ar baek baru org puas hati...stakat nak carik pemborong senang jek...
n satu ;g..nak jual baju biar la jual baju biar la jual baju yang xde brand yang orang jual lg...geranti mcam pisang panas bro..!!!
 
Sponsored Post
Top
Log in Register