BTC USD 36,041.5 Gold USD 1,814.26
Time now: Jun 1, 12:00 AM

TAPAK PELUPUSAN HARAM Sisa Industri Berjadual Dibuang Secara Haram

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
333,187
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
333,187
Reaction score
17,813
Points
2,536
Awards
1
TAPAK PELUPUSAN HARAM | Sisa Industri Berjadual Dibuang Secara Haram

Longgokan sisa industri berjadual dibuang secara haram di sekitar Bandar Paka, Dungun, Terengganu.

Penduduk mendakwa kejadian itu didakwa kerap berlaku berikutan tiada tindakan oleh pihak berkuasa dan menjejaskan lebih 2,000 penduduk di Kampung Tanjung Hutan.

 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
333,187
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
333,187
Reaction score
17,813
Points
2,536
Awards
1
SISA BUANGAN | JAS Siasat Aktiviti Pembuangan Bahan Terjadual Secara Haram

Jabatan Alam Sekitar (JAS) Negeri Terengganu telah menjalankan siasatan berhubung aktiviti pembuangan bahan terjadual secara haram di kawasan perindustrian Paka.

 

SMI6

Active+ Member
Messages
3,898
Joined
Jan 3, 2016
Messages
3,898
Reaction score
938
Points
86
ni company nak jimat kos.

schedule waste ni kalau nak buang kene hantar kat company mcm kualiti alam kat seremban 2 tu.

ada byk lagi company mcm tu kat malaysia tapi kos dia pun blh tahan.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
333,187
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
333,187
Reaction score
17,813
Points
2,536
Awards
1
ni company nak jimat kos.

schedule waste ni kalau nak buang kene hantar kat company mcm kualiti alam kat seremban 2 tu.

ada byk lagi company mcm tu kat malaysia tapi kos dia pun blh tahan.

Jimat kos
Buat cara haram
Buang dulu
Dah kantoi pn lmbt lg akan dipersalahkan
Sempat la kutip untung dulu
Itulah MO mereka
 

SMI6

Active+ Member
Messages
3,898
Joined
Jan 3, 2016
Messages
3,898
Reaction score
938
Points
86
Jimat kos
Buat cara haram
Buang dulu
Dah kantoi pn lmbt lg akan dipersalahkan
Sempat la kutip untung dulu
Itulah MO mereka
tempat sampah tu pun mcm tempat pelupusan sampah haram domestic hehehehe..

tak ada landfill open space terus

taiko punya area kot, lori masuk masuk buang sampah dia caj RM 40/ lori.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
333,187
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
333,187
Reaction score
17,813
Points
2,536
Awards
1
tempat sampah tu pun mcm tempat pelupusan sampah haram domestic hehehehe..

tak ada landfill open space terus

taiko punya area kot, lori masuk masuk buang sampah dia caj RM 40/ lori.

Mudah je kutip untung cara haram
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register