Tanah 8.5 ekar di Matang, Hulu Terengganu

CG Sponsors




encikz

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,771
Reaction score
219
Points
33
Saya nak jual tanah pertanian/tanah orang melayu seluas 8.5 ekar di Matang Hulu Terengganu. Sesuai untuk tanaman sawit, getah, karas etc. Tanah di sekeliling
adalah tanaman sawit dan getah. Jalan masuk melalui tapak perumahan PPRT Bukit Acheh.

Tempat-tempat berdekatan tanah ni...

10 km dari Lebuhraya Pantai Timur yang sedang dibina
10 km dari bandar kuala berang
3 km dari sekolah sains yg sedang dibina
10 km dari simpang tasik kenyir
10 km dari exit highway simpang pulai/lojing
7 km dari SMK matang
3 km dari SK Matang dan masjid Matang


Harga RM138,000 (boleh runding). PM segera jika berminat.

Edit: Sy kurangkan harga 110k utk 8.5 ekar. Boleh bayar separuh 60k tanda jadi...selebihnya kalau nak buat loan, lawyer sy boleh uruskan...lawyer sy salah satu panel guaman agro bank kuala berang...harga jatuh 13k per ekar...susah dah harga gini kat Terengganu ni weh...
 
Last edited:
Sponsored Post

encikz

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,771
Reaction score
219
Points
33
sape nk tanam sawit, getah, karas, serai ke sumer sesuai...sbb tanah disekiling dah ditanam getah dan sawit...tanah still kosong (hutan belukar muda)...kalau pandai bab2 balak ni, ade mesin sendiri...boleh la dpt balak dalam 2 lori 15 tan...

kalau nak upah stacking, org2 kat situ bole tolong uruskan...terbaru, jalan masuk dah ditar dlm 200 meter sbb dorang start buat projek PPRT...maknenye akan ada kg baru berdekatan...kg yg terdekat, kg kepah...

jarak masuk ke dlm dlm 3 km...tp sebenarnya tanah tu bukan jauh, 3 km tu sbb jalan pusing2 tepi kebun org...kalau ikut jalan baru, dlm 1 km jer masuk ke dalam...tp jalan tu kena lalu tanah org la...
 

encikz

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,771
Reaction score
219
Points
33
Oo..tambahan sikit...upah stacking dlm 1 ribu seekar...pandangan saya la, tanah ni tak lama lagi akan naik...sbb saya dengar tanah dibukit berdekatan pun, ade orang dah beli dan nak usahakan sawit...tanah tepi lot ni pun sedang stacking sekarang...tuannya nak besarkan getah dier...

Kalau nak buat bangunan sarang burung pun ok...tp letrik kena guna generator la kot...tanah ni, sebahagian rata, sebahagian bukit...

saya nak jual ni sebab nak liquidate assets, sbb nak buat projek lain...kalau tak saya simpan lagi...nak tanam sawit pun alang2 dah sbb nak guna duit utk projek baru...

saye nak jual untuk pembeli yang bayar cash sahaja...lps tu terus pindah milik di pejabat tanah kuala berang, lepas dapat tanah ni kalau nak buat loan pun buat lah...boleh gunakan lawyer saya untuk prepare agreement jual beli...sbb lawyer ni pun adalah panel agro bank kuala berang...
 

encikz

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,771
Reaction score
219
Points
33
last call utk ahli carigold jer...saya bagi rm120,000...bile
contact sy bgtau tgk iklan dlm forum carigold...sbb sy nak jual cpt ni...kalau boleh sblm raye haji...

k...8.5 ekar harga dlm rm120,000
call zul 019-912 6114
 

encikz

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,771
Reaction score
219
Points
33
lor...xde ke otai2 yg nak beli? korang boleh bayar brape? cpt2 nego pasal sy pun nak jual cpt...tanah ni tanah saya, atas nama isteri sy...xde main org tengah...direct owner & buyer...tanah 10 km dari bandar kuala berang...3 km dari main road, jalan tanah merah...

join projek tanam serai si richestboy pun boleh lps beli...:D
 
Last edited:

kawetoksedoh

Active+ Member
Joined
Sep 20, 2007
Messages
3,626
Reaction score
235
Points
33
last call utk ahli carigold jer...saya bagi rm120,000...bile
contact sy bgtau tgk iklan dlm forum carigold...sbb sy nak jual cpt ni...kalau boleh sblm raye haji...

k...8.5 ekar harga dlm rm120,000
call zul 019-912 6114
minat sungguh aku nih... tapi kawe takdok duit doh loni.... takpola abe weh
 
Sponsored Post
Top
Log in Register