BTC USD 19,242.2 Gold USD 1,809.11
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Taman untuk orang ramai tanam pokok ganja

hab81020

Super Active Member
Messages
5,116
Joined
Mar 21, 2010
Messages
5,116
Reaction score
231
Points
83
PHOENIX - Sebuah syarikat yang beribu pejabat di California, weGrow membuka sebuah taman pokok ganja seluas sebuah pasar raya di sini pada Rabu lalu.

Taman itu menyediakan kemudahan kepada orang ramai yang mahu menanam pokok ganja milik mereka sendiri untuk tujuan perubatan.

Menurut pengasas syarikat itu, Dhar Mann, pihaknya menjual produk dan perkhidmatan kepada orang ramai yang mahu menanam pokok ganja.

Dia berkata, taman itu menawarkan 2,000 produk termasuk tanah, lampu dan ruang pengairan tetapi tidak menjual pokok ganja.

Seorang doktor juga disediakan di taman itu bagi memberikan kemudahan kepada orang ramai untuk mendapatkan kelulusan perubatan dan memohon kad kelulusan daripada Jabatan Kesihatan untuk menanam pokok ganja. - Reuters


article-1307118121465-0C61C3B700000578-840652_636x300.jpg

PHOENIX - Sebuah syarikat yang beribu pejabat di California, weGrow membuka sebuah
taman pokok ganja seluas sebuah pasar raya di sini pada Rabu lalu.​
 
Last edited:
Sponsored Post

taipan6181

Legendary Member
gem
Messages
13,536
Joined
Oct 26, 2010
Messages
13,536
Reaction score
4
Points
120
aku nak 10 pokok ..boking yerr kang aku bayar haha...
 

ARIFFX

Legendary Member
gem
Messages
12,039
Paid Membership
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,039
Reaction score
159
Points
123
ada certain2 penyakit yg terpaksa ambik ganja sbg ubat,

tp dlm masa yg sama, ganja diharamkan.

best juga idea bizness mcm nih..
 

nvmname

Legendary Member
gem
Messages
10,535
Joined
May 9, 2010
Messages
10,535
Reaction score
71
Points
120
makin teruk sekarang ni.. seram2.. ~X(~X(
 

CikSukan

Blogger Moderator
gem
Messages
9,946
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
Selama 162 tahun penubuhan Amerika, ganja ni OK legal sebab takda kes orang mati hisap ganja..Lewat 1930an syarikat gergasi tembakau USA kempen mempengaruhi ahli politik untuk haramkan ganja di USA. Tak silap hanya 1 negeri iaitu California jer yg benarkan ganja dijual hanya kepada mereka2 yg ada kad macam kad kat bawah ni mostly pengidap HIV.

800px-Medical-cannabis-card-california-300x225.jpg


Lain2 negara yg halalkan hisap ganja dan menjual ganja bebas takda masalah iaitu negara Belanda. Harga jenis2 Ganja di California USA..huhu boleh tahan mahal.

cannaforsale-300x196.jpg
 
Last edited:

PinguSpy

Super Active Member
Messages
8,141
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
Selama 162 tahun penubuhan Amerika, ganja ni OK legal sebab takda kes orang mati hisap ganja..Lewat 1930an syarikat gergasi tembakau USA kempen mempengaruhi ahli politik untuk haramkan ganja di USA. Tak silap hanya 1 negeri iaitu California jer yg benarkan ganja dijual hanya kepada mereka2 yg ada kad macam kad kat bawah ni mostly pengidap HIV.

800px-Medical-cannabis-card-california-300x225.jpg


Lain2 negara yg halalkan hisap ganja dan menjual ganja bebas takda masalah iaitu negara Belanda.


Tau xpe, ganja bukan lah seperti dadah "sentetik" seperti kebanyakan dadah berbahaya yg lain(yg dicampur bukan2 dgn bahan kimia yg lain).

Ganja adalah = plant/tumbuhan.

Dekat tibet ke aku lupa rilek je org sana hisap ganja.
Bukan sikit, sekali pump nahh 1 buluh tu dia pump. Rilek je.

Dekat belanda/amsterdam rilek je legal ganja. Tak dak pun jadi huru-hara negara diorang.

Bagi aku ganja ni lebih kurang mcm rokok je. Cuma feeling "gembira" je.
 

PinguSpy

Super Active Member
Messages
8,141
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
Ada org kata. Ganja adalah satunya benda boleh push brain anda untuk berfikir pada tahap 200%.

Malah ada video yg mackik dkt luar negara dia buat biskut ganja kasi budak2 makan. Bila pergi sekolah budak2 tu jadi lebih fokus.
 
Sponsored Post

Top
Log in Register