BTC USD 60,644.6 Gold USD 1,793.55
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Takaful PRUDENTIAL guide to free Medical & Income Protection

azirarahman

Fun Poster
Joined
Sep 17, 2010
Messages
196
Reaction score
0
Points
10
persediaan menghadapi risiko yang kini semakin meningkat....
pelbagai jenis penyakit berbahaya, kemalangan dan sebagainye....
bagaimana kite menghadapinye....:-?

Anda dah ada pelan untuk persaraan anda?
Masih mencari pendapatan tambahan?
Masih tercari-cari dimana anda saat memerlukan wang untuk pembedahan?

marilah join saya di prubsn prudential....
Takafulink merupakan pelan Takaful berkaitan Pelaburan (Investment-linked Takaful) yang menawarkan perlindungan komprehensif di samping membenarkan peserta membuat simpanan.
Ia di reka khas bagi memenuhi keperluan individu di setiap peringkat umur samada daripada bayi yang baru lahir hinggalah kepada warga emas


siape2 nk wat part time job psl ni pon sy ade sediakan.....:D

untuk maklumat lanjut sila email saya di:

AziraRahman - 0192300205
Pengemis_Pip90 - 0149677353
Kopi P3kat - (pm sja)

orang2 melaka, N9, Johor, KL, Selangor dan sekitarnya mari2......:)


kalo x de insuren..x merasa den nk dok wad ni..ni blik yg paling mahal kt hospital pantai air keroh..bilik ni harga RM280/day..den layak dok bilik RM400/day..

ni cheque den..meh jamu mata..korang suma x mau..insyaALLAH..nnti ada yg lg yg menyusul..9k nye claim..

Ni contoh msk pantai gna medical card..smlm pukul 1am assist client bersama en pengemis pip msk easy as 123..terbaik dari ladang..

KOTA TINGGI – Seorang guru sekolah menengah maut manakala adik angkatnya cedera parah apabila kereta yang dinaiki terbabas sebelum melanggar kenderaan dari arah bertentangan di KM 33.7 Jalan Johor Bahru-Kota Tinggi berhampiran Ladang Tai Tak di sini kelmarin.Dalam kejadian kira-kira pukul 4.45 petang itu, mangsa, Nur Zakiah Umar, 29, maut di tempat kejadian setelah tercampak keluar dari kenderaan terbabit sebelum terperosok di bawah kenderaan yang dilanggarnya.Manakala adik angkatnya yang juga seorang guru, Azuanurhuda Abdul Rahman, 24, mengalami kecederaan parah dan dirujuk ke Hospital Sultanah Aminah (HSA), Johor Bahru.Difahamkan, sebelum kejadian Nur Zakiah yang memandu Toyata Rush dari Melaka tiba ke Johor Bahru untuk menjemput adik angkatnya membeli-belah.Apabila tiba di lokasi kejadian, kenderaan terbabit dipercayai hilang kawalan lalu memasuki lorong bertentangan sebelum merempuh sebuah kenderaan Toyota Hilux.Akibat kemalangan itu, kedua-dua mangsa tercampak keluar dari kenderaan dan Nur Zakiah terperosok di bawah kenderaan manakala Azuanurhuda jatuh di bahu jalan.Pemandu Toyota Hilux itu yang memandu sendirian hanya mengalami cedera ringan.Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Supritendan Osman Muhammad Sebot ketika dihubungi mengesahkan kejadian tersebut.

Ni salah satu kejadian yg menimpa cust saya..
Parah koma 2hari, sedar je pukul 12tghari dh boleh discharge..
Alasan wad penuh & xdak apa2..
Kenapa jd mcm ni?xbleh slhkn kerajaan sbb hospital sesak..
ANDA RASA ANDA MAMPU, BELILAH PERLINDUNGAN INSURAN BUKAN DENGAN SAYA PN XPE..jgn biar org yg xmampu menerima kesan akibat dari anda


526273_440977909265484_330568090_n.jpg


claim claim lagi


pendapat saya bukan gov tidak bagus tapi terlalu ramai disana….masih ramai yg memerlukan…jadi bg kite yang mampu apa salahnye kite guna kemudahan di private dan memberi peluang kepada mereka yg kurang kemampuan utk menikmati rawatan yang bagus di gov. Tiade lah masa mununggu yang berpanjangan. Dan tuan2 perlu ingat kos pembedahan dia gov juga adalah dibawah tanggungan kita
 
Last edited:
Sponsored Post

azirarahman

Fun Poster
Joined
Sep 17, 2010
Messages
196
Reaction score
0
Points
10
Untuk customer area melaka,


ada offer baik untuk anda yg masih belum mempunyai perlindungan takaful..
saya sedia membantu untuk anda semua..
saya akan tolong anda selagi saya mampu..
elaun wad sehingga RM800..

semua negeri dah cover..hehe
 
Last edited:

pengemis_pip90

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2010
Messages
3,874
Reaction score
12
Points
25
salam..
den br je jd agent..cust pon ciput g..
so..ape yg den blh jnji..borang claim x kn kene peram lama2 kt tgn..trus submit..(ce tanye customer pd agent yg top2..brape lame borang kne peram)
den nk tolong bangsa2 den rasa magic nye insuren ni..
insyaALLAH..den cuba bantu..
den x pandang gaji korang suma..(sesetengan agent akan amik kira gaji korag sbb takot x blh bayar premium)so..suma org blh beli..
insyaALLAH..dengan pengalaman den sbg custemer..kita wt magic ngan insuren..
den tawarkn elaun wad RM50-RM800..
 

kopi p3kat

Fun Poster
Joined
Feb 21, 2010
Messages
211
Reaction score
2
Points
15
salam..
den br je jd agent..cust pon ciput g..
so..ape yg den blh jnji..borang claim x kn kene peram lama2 kt tgn..trus submit..(ce tanye customer pd agent yg top2..brape lame borang kne peram)
den nk tolong bangsa2 den rasa magic nye insuren ni..
insyaALLAH..den cuba bantu..
den x pandang gaji korang suma..(sesetengan agent akan amik kira gaji korag sbb takot x blh bayar premium)so..suma org blh beli..
insyaALLAH..dengan pengalaman den sbg custemer..kita wt magic ngan insuren..
den tawarkn elaun wad RM50-RM800..

Saya setuju tu..bukan senang bro nk bg servis puas ati..tapi kita sesama Islam sama2 membantu orang kita yang susah utk merasa ddk specialist.. Teknik untuk dapat premium free pon ada.. Tapi kena ikut guide betul2 la:D
 

pengemis_pip90

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2010
Messages
3,874
Reaction score
12
Points
25
kalo x de insuren..x merasa den nk dok wad ni..ni blik yg paling mahal kt hospital pantai air keroh..bilik ni harga RM280/day..den layak dok bilik RM400/day..(gambar di attached thumbnails)

Update:Gambar bilik suite client sy di Putra Specialist Hospital Melaka

pintu masuk
IMG_0381.jpg


ruang katil
IMG_0368.jpg


ruang katil(tv)
IMG_0369.jpg


ruang tamu
IMG_0370.jpg


dapur(luar)
IMG_0371.jpg


dapur(dalam)
IMG_0372.jpg


tandas
IMG_0374.jpg


tandas(tab mandi)
IMG_0373.jpg
 

Attachments

  • Photo0098.jpg
    Photo0098.jpg
    313.9 KB · Views: 40
  • Photo0099.jpg
    Photo0099.jpg
    270.8 KB · Views: 26
  • Photo0100.jpg
    Photo0100.jpg
    347.9 KB · Views: 32
Last edited:

azirarahman

Fun Poster
Joined
Sep 17, 2010
Messages
196
Reaction score
0
Points
10
mari mari orang melaka....yg berhampiran pon boleh...muar batu pahat........service tip top :)
 

pengemis_pip90

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2010
Messages
3,874
Reaction score
12
Points
25
ni cheque den..meh jamu mata..korang suma x mau..insyaALLAH..nnti ada yg lg yg menyusul..9k nye claim..


update cheque 1 client dari sabah..dok bilik VIP..pastu prudential kasi gaji..



cheque 1 lg dri client..lupa nk upload..

DSC01300.jpg


DSC01312.jpg


DSC01316.jpg
 

Attachments

  • cheque aku.jpg
    cheque aku.jpg
    43.6 KB · Views: 53
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register