BTC USD 64,159.8 Gold USD 1,777.67
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tak setel lagi kes u mobile aku ni rupenye..

ongpd

Fun Poster
Joined
Apr 4, 2010
Messages
256
Reaction score
0
Points
10
nak minta pendapat cgrians..

Isnin lepas aku terima call dari pihak lawyer yang uruskan pembayaran tertunggak untuk bil u-mobile ni..total dlm 6 ratus lebih untuk 2 bil..:(:(

masalahnye..aku dah confirm dengan pihak u-mobile masa aku terminate dlu(pertengahan tahun 2009) yang no telefon ni aku tak apply pun..tau2 dapat bil je..so mmg aku ni jadi mangsa orang lain..siap diorang minta aku buat report polis lagi kalau nak terminate dlu..ingtkan dah setel..report polis tu pun ntah mana aku letak..:(:)((

sebarang pandangan dan pendapat dari teman2 cg amatlah diperlukan..~X(
 
Sponsored Post

popzz

Active Member
Joined
Jul 13, 2010
Messages
2,284
Reaction score
11
Points
25
buat komplen kat mcmc bro, cuba tgk website mcmc untuk panduan k :)
 

abangjedi

Active Member
Joined
May 3, 2010
Messages
1,102
Reaction score
22
Points
30
pengalaman aku ngan digi apabila org lain guna maklumat.

1. wat report polis
2. angkat sumpah bil itu bukan milik kita
3. bawak seme dokumen yg telah dibuat ke centre

settle... kalo x kena bayorle.
 

mohdridzuan®

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Oct 16, 2008
Messages
11,852
Reaction score
40
Points
130
adik aku pun penah kene camni gak,
tapi kes ngan celcom la.
tibe-tibe bil datang umah atas name die,
padahal tak penah register pospaid pun.
bile call no kat bill tu, ade mamat yang
angkat, die cakap ade member bagi sim tu kat
die n boleh pakai free, hampeh gilo.

then call celcom, dorang suh wat report
polis n submit kat dorang, wat report kat celcom.
makan mase 3-4 bulan gak kot baru setel,
surat merah dah datang kat umah bape kali ntah.

Alhamdulillah, dapat setel gak.
 

AzMiLLioNaiRe

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jun 9, 2008
Messages
35,495
Reaction score
49
Points
125
aku ngan celcom tak settle2 lg ni..report buat dah..hantar hantar dah....skrg pakai prepiad lg.,.inagt nk tukar post padi dah tp kne blacklist
 

ongpd

Fun Poster
Joined
Apr 4, 2010
Messages
256
Reaction score
0
Points
10
pengalaman aku ngan digi apabila org lain guna maklumat.

1. wat report polis
2. angkat sumpah bil itu bukan milik kita
3. bawak seme dokumen yg telah dibuat ke centre

settle... kalo x kena bayorle.

thanks bro..cara ni aku rasa lebih praktikal..tp aku punya report tu mana la pulak aku letak..boleh ke aku minta kat balai balik report tu..
 

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,535
Reaction score
2,902
Points
206
kalo xsettle gak ko buat **** je
kalo kene panggil mahkamah ko p
lepas tu ko mintak bukti dari diorg
mcm bukti ko sain ke, ic ke,

kalo diorg xley bagi ko saman balas balik
pau 2juta
satu juta kasi kat aku
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register