Taiko dn ayam

CG Sponsors




kuhebat

Active+ Member
Joined
Dec 21, 2009
Messages
3,103
Reaction score
35
Points
30
Sebenarnya, aku ni dah berumur namun begitu Wajahku selepas bercukur, pehh.. memang nampak muda. macam umur 19. aku nak cerita ckitlah., marah ada kelakar pun ada.

petang tadi, mcm biasa aku akan ke mini stadium utk jogging. Aku parking di tempat yg biasa aku letak motorku. biasanya di situ memang ada ramai kanak2. aku main bola dgn diorang.

tiba2 datang sorang mamat ni. kalau korang tengok dia, mesti korang kesian...

gaya mcm gangster, baju tak pakai. pakai seluar pendek putih yg jarang. seluar dalam tak pakai plak tu!

buruk nau la rupe! anu dia kalau besar tak pelah juga. Paling koman, sedap mata org pompoan memandang..... ini tidak! ciput lagi .

yg aku tak tahan tu...

Rambut bahagian depan.. berwarna-warni berjuntai tutup bahagian mata kiri dia.
macam2 warna ada.warna karat, putih. hijau, kuning, biru..oren etc..

mamat tu boleh sound aku begini:

"WOI BUDAK! ko tak de tempat lain ker nak park motor?"

Belum sempat aku nak hayun kepala dia. tiba2 Ada pakcik polis tahan tangan aku dari belakang. tak perasan plak aku ada pakcik ni..

budak2 kecik yg lain pun dtg kat situ...

pakcik polis ni pulak boleh sound tepek kat
mamat gangster ni. Dia pun tergelak
sambil cakap:

"Ko ni, taiko ke apa?"

"sebelum ko nak jadi taiko, rambut ko tu
kasi repair dulu..."

pakcik tu pun mengomel lagi:

"potong rambut ko cantik2 dulu,

"KAU JANGAN SAMPAI,
AKU TAK KENAL MANA SATU ENGKAU,
MANA SATU AYAM!


APA LAGI BUDAK2 KAT SINI PUN tergelak...
siap ada yg bunyi ayam lagi..


last2 taiko tu terus belah terasa malu.
taiko tu baru habis SPM... tapi perangai... malas nak cerita.

pakcik polis ni dulu pernah sumbatkan aku
dlm lokap 12 tahun lepas.. tu yg dia kenal sama aku.

bezanya aku dgn mamat tu.. jahat2 aku,
aku sentiasa menghormati orang.. lebih2 lagi orang tua.....

rakan2 sekalian ingatlah ayat ni:

"yg tua kita hormati, yg muda kita kasihi"

InsyALLAH.. hubungan sesama insan akan erat tidak kira umur....

maaf jika ada terkurang, sekian.

klau dah ada buangkan la ye...:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam
 
Sponsored Post

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,698
Reaction score
497
Points
131
owhh,ini kes x kenal org tua lah nie,ahakss
 

lilbee

Active+ Member
Joined
Nov 13, 2009
Messages
4,801
Reaction score
10
Points
25
ntah..aku baca banyak kali pun tak paham2 gak..
 

abangjedi

Active Member
Joined
May 3, 2010
Messages
1,102
Reaction score
22
Points
30
syabas TT tp aku lg suka kalo ko letupkan lu pala dak ayam tu.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register