Info Tahukah Anda? - Bill Collector

Recommended Brokers


Mizz Adilla

Active+ Member
Joined
Aug 19, 2011
Messages
4,373
Reaction score
9
Points
25


sis ok lagi... nie aku ex wife perangai macam ape je. rumah name die tp loan aku.. tak bayar, aku yang kene..
tapi nasib baik boleh beli rumah sebab dah explain panjang lebar kat banker...2 tahun aku gigih bayar 2 rumah sbb die xnak jual.. nie baru setel jual lepas kawtim ngan banker suh menyamar polis :)) nasib sporting..
so my advice is sis try citer a to z kat banker bawak skali surat akuan cerai tu...
bukan kalau dh cerai dan ada beli rumah, rumah tu blh d tuntut sbg harta sepencarian ke?
dulu pernah jumpa pihak bank. siap bawak sjil cerai lgi tp biasa lah. x d layan. hahahha
 
Sponsored Post

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,127
Reaction score
210
Points
123
bukan kalau dh cerai dan ada beli rumah, rumah tu blh d tuntut sbg harta sepencarian ke?
dulu pernah jumpa pihak bank. siap bawak sjil cerai lgi tp biasa lah. x d layan. hahahha
boleh sis tapi naik mahkamah tinggi.. aku ngan ex-wife taknak naik mahkamah tinggi. die amik anak aku amik habuk je.
kene keras sket tu ngan banker...cari banker laki :))
 

Mizz Adilla

Active+ Member
Joined
Aug 19, 2011
Messages
4,373
Reaction score
9
Points
25


boleh sis tapi naik mahkamah tinggi.. aku ngan ex-wife taknak naik mahkamah tinggi. die amik anak aku amik habuk je.
kene keras sket tu ngan banker...cari banker laki :))
naik mahkmah tggi?maksud awak?yg kes sy tu ke atau kes awk dgn ex wife awk?
so far aku mmg dapat anak aku. sebab ex aku x peduli pun ank. jadi sebab hal ni la aku semngat nk kumpul asset utk anak aku. tp mslh plak bila di sana xnk tgjwab hal loan dia ni. tu yg serabut nak apply loan sb nama ni guarantor kereta dia.
 

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,127
Reaction score
210
Points
123
naik mahkmah tggi?maksud awak?yg kes sy tu ke atau kes awk dgn ex wife awk?
so far aku mmg dapat anak aku. sebab ex aku x peduli pun ank. jadi sebab hal ni la aku semngat nk kumpul asset utk anak aku. tp mslh plak bila di sana xnk tgjwab hal loan dia ni. tu yg serabut nak apply loan sb nama ni guarantor kereta dia.
kes sy la sis.. nk harta sepencarian, anak, kete, rumah, asb, saham, bape amnt nk bg anak monthly etc ape2 hak tu sume naik mahkamah tinggi..
kes sis rasenye setel kat mahkmah rendah syariah nie sbb ex x tuntut anak..
 

Mizz Adilla

Active+ Member
Joined
Aug 19, 2011
Messages
4,373
Reaction score
9
Points
25


kes sy la sis.. nk harta sepencarian, anak, kete, rumah, asb, saham, bape amnt nk bg anak monthly etc ape2 hak tu sume naik mahkamah tinggi..
kes sis rasenye setel kat mahkmah rendah syariah nie sbb ex x tuntut anak..
dulu dah settle mahkmah syariah utk cerai je. nafkah dn hadhanah tak bicara lagi
 

hamperghz

Active Member
Joined
Dec 3, 2010
Messages
1,604
Reaction score
5
Points
25
wa alaikumsalam tuan,

jap, kereta dah kena lelong, dan bank dah keluarkan statement akaun lepas kena lelong,
dan sejak kena lelong sehingga kini hutang dah lebih 6 tahun, dan bank takde buat sebarang usaha utk mintak bayar, gitu ke tuan..
lebih kurg gitu le citanya..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register