Syura Bakal Aktif Menyanyi Semula

CG Sponsors




azrulazman

CG Top Poster Club
Joined
Feb 11, 2010
Messages
30,406
Reaction score
150
Points
128
PETALING JAYA: Selepas hampir lapan tahun menyepi di bidang nyanyian, penyanyi Syura kembali menggegarkan persada seni muzik tempatan bermula tahun ini.

Syura atau nama sebenarnya Zuraidah Badron, 29, berkata, keputusan itu dibuat selepas dia dan suaminya, Mohd. Fadhly Mohd. Yassin, 32, yang bekerja sebagai guru sekolah rendah di Johor Bahru (JB) berpindah ke Kuala Lumpur (KL) pada akhir tahun lalu.

"Sebenarnya saya yang minta suami untuk mendapatkan kebenaran daripada pihak Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) berpindah ke KL, saja nak ambil angin baru selepas lapan tahun di JB.

"Tetapi tak sangka pula perancangan untuk berpindah ke KL berjalan dengan mudah apabila permohonan suami membuat pertukaran sekolah diluluskan begitu cepat.

"Jadi apabila menetap di KL, lebih memudahkan untuk saya menjalani kerja-kerja nyanyian di sini, selain anak-anak pun dah besar," katanya.

Tambah Syura, kerana perpindahan serta ingin memberi fokus pada nyanyian juga, dia telah menjual perniagaan pengurusan majlis perkahwinan bernama Bridal House di JB.

"Nak menangis juga pada mulanya apabila perniagaan yang kita bina selama empat tahun itu dijual pada orang lain pula. Tetapi nak buat macam mana, saya kena buat pilihan," ujarnya.

Mengenai perancangan kemunculan semula, penyanyi yang pernah popular dengan lagu Nazam Berkasih itu berkata dia masih lagi mahu mengekalkan konsep etnik kreatif sebagai single lagu pertamanya memandangkan muzik itu sudah semakin hilang.

Bagaimanapun, dia perlu berbincang dengan syarikat rakaman naungannya, Fantasia Music City (FMC) mengenai perancangan nyanyiannya itu.

"Mesti terkejut bukan saya masih lagi berada di bawah FMC. Tetapi sebenarnya kontrak saya dengan pihak syarikat rakaman itu belum tamat. Kami mengikat perjanjian di mana saya perlu mempunyai tujuh buah album.

"Dan sekarang ini, masih lagi ada tiga album yang belum diterbitkan. Tengoklah macam mana, saya pun belum berjumpa dengan pihak FMC lagi untuk berbincang dengan mereka," tuturnya.

Syura kini mempunyai tiga orang anak iaitu Nurul Dania Irdani, 6, Nurul Qaisara Sofea, 4 dan Muhammad Irfan Aryan, setahun enam bulan.

Sementara itu, kata Syura, dia akan menyertai pertandingan MasterChef Selebriti 2 bersama 18 artis popular lain.

Antara barisan peserta yang menyertai program pertandingan realiti tersebut ialah Sharifah Shahora, Kenchana Devi, Radhi OAG, Syanie Hisham, Aliza Abdullah (Enot), Lydiawati, Keroz Nazri, Syura, Sabhi Saddi, Michael Ang, Datuk Aznil Nawawi, Zain Saidin dan Rozita Che Wan.

MasterChef Selebriti 2 akan bersiaran setiap hari Sabtu hingga Selasa pukul 9 malam bermula 20 April ini menerusi saluran Astro Ria (Saluran 104).

 
Sponsored Post

psx_dream87

Super Active Member
Joined
Feb 10, 2011
Messages
6,967
Reaction score
16
Points
65
nak melalak jugak ke?

dah elok dah tu berhenti menyanyi
 

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,885
Reaction score
330
Points
141
Dh elok ade biz nk menyanyi melalaikan org pulak...ke biz x masyukk mcm menyanyi?
 

boyz371

CG Top Poster Club
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,564
Reaction score
279
Points
131
sapelak die ni
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
35,260
Reaction score
2,138
Points
206
orang kempas denai ni..kekekeke.
 

CikguMusi

Fun Poster
Joined
Dec 30, 2007
Messages
867
Reaction score
9
Points
15
bisnes kat jalan suria tu tutuplah agaknya...dah bertahun suami dia jadi cikgu kat SK Bandar Seri Alam aku masih tak kenal gak
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,600
Reaction score
21,072
Points
1,671
laki bini sama2 cikgu rupenye
 
Sponsored Post
Top
Log in Register