Sym vts 200

CG Sponsors




metaaura

Super Active Member
Joined
Feb 25, 2007
Messages
6,737
Reaction score
3
Points
65
alo kawan2 boleh tak bagi tau jimat tak minyak sym vts 200 ni? harga OTR bape?

macam mane pulak elgan punye OTR .. kongis bagi tau harga :)
 
Sponsored Post

adamms

Active Member
Joined
Nov 10, 2010
Messages
1,110
Reaction score
24
Points
25
sape dah study perbandingan antara SYM VTS200 ni dengan Honda PCX150. Honda tu nampak stylo sikit.
 

razif1224

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2006
Messages
5,113
Reaction score
38
Points
70
Honda PCX 150, kecil kan.. dan harga RM11,000

SYM vts 200 dalam rm8000 dan body besar (dan after sales service dah terbukti ok)
 

rc36v4

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jan 30, 2008
Messages
4,072
Reaction score
13
Points
25
Mintak maap cakap.. motor paling hampeh penah aku pakai.. terus aku ban brand taiwan (adik beradik China) ler jugak.. hark tuihh..
Antara moto yg ok...murah maintenance nk compare dgn SBK:))....dh jalan dekat 90,000km ++...pastu paling best pasal storage compartment besau..tk payah nk pasang box kt belakang..setakat outstation seminggu tu takdak hal punya....engine quit reliable....problem wear n tear tu biasa la....setakat ulang alik melaka-shah alam tu isi minyak penuh rm20 sampai pegi balik...tayang sket my scoot:D

 
Last edited:

azwandy

Junior Member
Joined
Sep 27, 2008
Messages
81
Reaction score
0
Points
6






Belanja gambar motor aku yg paling hampeh.. baru lepas 1K2-13K KM, meter minyak gelong.. isi minyak full, tapi bar tunjuk 3/5.. jalan dalam 10KM, turun 2/5 pastu tiba2 naik 5/5 balik.. sucks..

Starter coil.. tak sampai 10K KM, dah rosak.. pulas minyak tiba2 tersemput2.. nasib baik bawah waranti.. sucks..

Rectifier.. motor tak sampai setahun.. rectifier kaput.. syahdu kena masa solo ride nak balik dari KL ke Penang.. Sampai kat sungai buloh baru perasan.. moto tak boleh lebih speed dari 70-80km/j.. kalu lebih dia akan tendang dan semput2 balik.. sucks..

Sudah2 la kena tipu dgn ca ya nun alif kat BM tuh.. mmg dekat eropah depa bagi kualiti kaw2.. yg masuk Malaysia?? kualiti mcm haram jadah.. kualiti Eropah konon.. kilang kat Cerok To'kun saja.. belakang rumah aku saja pun.. Tengok cilakak punya perangai ca ya nun alif bila ramai2 dah pakai VTS.. dia naikkan harga sparepart kaw2..

Yang paling palat geng2 fanatik moto sym ni sampai geng motor lain pun xnak berkawan.. nak konvoi moto sym vts saja.. motor lain xleh join.. perasan macam naik goldwing.. moto taiwan jer pun.. lagi satu jgn dok kritik2 la sym ni kat FB.. cuba try pegi masuk SYMOWNER group dekat FB.. kuar ayat kritik skit konfem admin ban terus..

hahaha.. sym forever sucks..
 
Last edited:

Amirul360

Freshie
Joined
Mar 17, 2014
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
Bantu saya warga VTS

Salam sejahtera sy amirul,sy berminat dgn vts 200,tp blm cukup modal sy nk tanya admin kalau2 ada dr group admin ada yg nk tolak vts 200 murah2,skrg sy main motor clasic c70 kalau ada yg berminat clasic blh swap selebihnya sy akn tambah utk cukup harga motor yg dikehendaki,harap admin bantu sy,sbb cari vts 200 sy nk travel dr kuantan ke alor star anak/bini sy di kedah so senang every week sy blh blk..apa2 call sy amirul 0135111686 whatup no 0194704088 segala cadangan sy terima
 

Amirul360

Freshie
Joined
Mar 17, 2014
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
Tolong Bantu saya

Salam sejahtera sy amirul,sy berminat dgn vts 200,tp blm cukup modal sy nk tanya admin kalau2 ada dr group admin ada yg nk tolak vts 200 murah2,skrg sy main motor clasic c70 kalau ada yg berminat clasic blh swap selebihnya sy akn tambah utk cukup harga motor yg dikehendaki,harap admin bantu sy,sbb cari vts 200 sy nk travel dr kuantan ke alor star anak/bini sy di kedah so senang every week sy blh blk..apa2 call sy amirul 0135111686 whatup no 0194704088
 

arecent

Active Member
Joined
Sep 26, 2006
Messages
2,016
Reaction score
12
Points
25






Belanja gambar motor aku yg paling hampeh.. baru lepas 1K2-13K KM, meter minyak gelong.. isi minyak full, tapi bar tunjuk 3/5.. jalan dalam 10KM, turun 2/5 pastu tiba2 naik 5/5 balik.. sucks..

Starter coil.. tak sampai 10K KM, dah rosak.. pulas minyak tiba2 tersemput2.. nasib baik bawah waranti.. sucks..

Rectifier.. motor tak sampai setahun.. rectifier kaput.. syahdu kena masa solo ride nak balik dari KL ke Penang.. Sampai kat sungai buloh baru perasan.. moto tak boleh lebih speed dari 70-80km/j.. kalu lebih dia akan tendang dan semput2 balik.. sucks..

Sudah2 la kena tipu dgn ca ya nun alif kat BM tuh.. mmg dekat eropah depa bagi kualiti kaw2.. yg masuk Malaysia?? kualiti mcm haram jadah.. kualiti Eropah konon.. kilang kat Cerok To'kun saja.. belakang rumah aku saja pun.. Tengok cilakak punya perangai ca ya nun alif bila ramai2 dah pakai VTS.. dia naikkan harga sparepart kaw2..

Yang paling palat geng2 fanatik moto sym ni sampai geng motor lain pun xnak berkawan.. nak konvoi moto sym vts saja.. motor lain xleh join.. perasan macam naik goldwing.. moto taiwan jer pun.. lagi satu jgn dok kritik2 la sym ni kat FB.. cuba try pegi masuk SYMOWNER group dekat FB.. kuar ayat kritik skit konfem admin ban terus..

hahaha.. sym forever sucks..
hehehehe ... betoi bro... ni memng testimonial ikhlas ni ... safee yng menunggang
 
Sponsored Post
Top
Log in Register