BTC USD 43,070.4 Gold USD 1,750.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Syed Saddiq didakwa atas tuduhan seleweng lebih RM1 juta

cek mek molek

CG Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
90,276
Reaction score
14,812
Points
1,906

24 jam dapat RM715,000 untuk wang jaminan, Syed Saddiq ‘terhutang budi selamanya’​


July 23, 2021 10:00 PM

05-SYED-SADDIQ-KL-HIGH-COURT.jpg


Syed Saddiq Syed Abdul Rahman mengongsikan betapa beliau tersentuh dengan sumbangan diterima termasuk daripada seorang ‘pakcik’ yang disangka mahu meminta bantuan sebaliknya mendermakan RM100.

PETALING JAYA: Seorang ‘pakcik’ yang baik hati mendermakan RM100 adalah antara 9,836 orang yang membantu menyumbang untuk wang jaminan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, membuatkan bekas menteri itu begitu tersentuh.
Dalam hantaran di Facebook, Syed Saddiq berkata beliau telah menutup pengumpulan dana itu kerana berjaya memperoleh lebih banyak daripada yang diperlukannya untuk membayar jaminan mahkamah berjumlah RM330,000 susulan pendakwaan terhadapnya semalam.

Malah jumlah dikumpulkan, RM715,523 lebih sekali ganda dalam tempoh hanya 24 jam.
Syed Saddiq mengongsikan pertemuannya dengan ‘pakcik’ berkenaan di pejabatnya, yang beliau sangka datang untuk meminta bantuan.



“Ingatkan nak minta bantuan. Rupanya nak sumbangkan RM100 ke saya. Saya terasa sebak,” katanya.
“Saat beginilah saya teringat kenapa saya menyertai bidang politik. Bukan kerana jawatan atau wang, tetapi untuk membina Malaysia yang maju dan bermaruah.”
Syed Saddiq turut mengucapkan terima kasih kepada semua yang menyumbang untuk wang jaminannya itu, malah menganggap dirinya “terhutang budi selamanya” dan akan terus melawan mereka yang menekannya.
“Tiada ugutan. Tiada ancaman. Tiada tawaran yang mampu melemahkan semangat saya untuk mengutamakan Malaysia.

“Saya di sini kerana rakyat. Jatuh bangun di tangan rakyat.”
Syed Saddiq semalam mengaku tidak bersalah atas dua tuduhan menyeleweng RM1.12 juta milik Pemuda Bersatu.

Daripada jumlah itu, RM120,000 dikatakan dana parti untuk Pilihan Raya Umum 2018, manakala RM1 juta lagi didakwa dikeluarkan tanpa izin kepemimpinan parti.
Syed Saddiq dibenarkan jaminan RM330,00 bagi kedua-dua tuduhan. Beliau telah membayar RM80,000 manakala bakinya sebanyak RM250,000 perlu dijelaskan pada Selasa.
Beliau telah memulakan usaha pengumpulan dana malam tadi untuk menghimpunkan jumlah itu selain bagi membayar yuran guaman.


 
Sponsored Post

SMI6

Active+ Member
Joined
Jan 3, 2016
Messages
3,124
Reaction score
694
Points
86
Seperti biasa ya tuan puan semua. Mereka untung tapi dalam masa yang sama bantuan kewangan rakyat juga ditagih konon untuk kos guaman, padahal kawan² PH juga jadi Peguam dia.

Ini namanya skim aku kaya hasil bantuan rakyat semua...dari tulisan Mr Elvis 🕺🏿🕺🏿🕺🏿Presley...

IMG-20210723-WA0137.jpg
pree je dia dapat.

geng atok tolong kot ni?

next time nak reno rumah 250k bunglow kat PJ tu blh bukak tabung tak ada la hilang 200k kat peti besi..

ermmm bestnya sedapnya makan pree.

warga marhaen nak bayar legal fees beli rumah pun berdarah hidung haram sekor MP nak tolong.
 
Last edited:

azmann33

Legendary Member
Joined
Mar 2, 2009
Messages
11,042
Reaction score
1,188
Points
201
Saya rasa lah.
Puak2 Cina DAP banyak yg derma.Kebiasaan nya mereka akan support untuk lawan dan memburukan kerajaan.
 

SMI6

Active+ Member
Joined
Jan 3, 2016
Messages
3,124
Reaction score
694
Points
86
Saya rasa lah.
Puak2 Cina DAP banyak yg derma.Kebiasaan nya mereka akan support untuk lawan dan memburukan kerajaan.
shhh jgn sebut kuat2, sensitip kalau sebut bangsa tu kat sini.

sebut bangsa lain tak apa.

bangsa melayu paling dialu-alukan sebut.

Ku nan tak ada pun buat tabung nak sponsor bail or legal fees lawyer

SS tak malu ke kat ku nan.
 

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,079
Reaction score
2,772
Points
206

24 jam dapat RM715,000 untuk wang jaminan, Syed Saddiq ‘terhutang budi selamanya’​


July 23, 2021 10:00 PM

05-SYED-SADDIQ-KL-HIGH-COURT.jpg


Syed Saddiq Syed Abdul Rahman mengongsikan betapa beliau tersentuh dengan sumbangan diterima termasuk daripada seorang ‘pakcik’ yang disangka mahu meminta bantuan sebaliknya mendermakan RM100.

PETALING JAYA: Seorang ‘pakcik’ yang baik hati mendermakan RM100 adalah antara 9,836 orang yang membantu menyumbang untuk wang jaminan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, membuatkan bekas menteri itu begitu tersentuh.
Dalam hantaran di Facebook, Syed Saddiq berkata beliau telah menutup pengumpulan dana itu kerana berjaya memperoleh lebih banyak daripada yang diperlukannya untuk membayar jaminan mahkamah berjumlah RM330,000 susulan pendakwaan terhadapnya semalam.

Malah jumlah dikumpulkan, RM715,523 lebih sekali ganda dalam tempoh hanya 24 jam.
Syed Saddiq mengongsikan pertemuannya dengan ‘pakcik’ berkenaan di pejabatnya, yang beliau sangka datang untuk meminta bantuan.



“Ingatkan nak minta bantuan. Rupanya nak sumbangkan RM100 ke saya. Saya terasa sebak,” katanya.
“Saat beginilah saya teringat kenapa saya menyertai bidang politik. Bukan kerana jawatan atau wang, tetapi untuk membina Malaysia yang maju dan bermaruah.”
Syed Saddiq turut mengucapkan terima kasih kepada semua yang menyumbang untuk wang jaminannya itu, malah menganggap dirinya “terhutang budi selamanya” dan akan terus melawan mereka yang menekannya.
“Tiada ugutan. Tiada ancaman. Tiada tawaran yang mampu melemahkan semangat saya untuk mengutamakan Malaysia.

“Saya di sini kerana rakyat. Jatuh bangun di tangan rakyat.”
Syed Saddiq semalam mengaku tidak bersalah atas dua tuduhan menyeleweng RM1.12 juta milik Pemuda Bersatu.

Daripada jumlah itu, RM120,000 dikatakan dana parti untuk Pilihan Raya Umum 2018, manakala RM1 juta lagi didakwa dikeluarkan tanpa izin kepemimpinan parti.
Syed Saddiq dibenarkan jaminan RM330,00 bagi kedua-dua tuduhan. Beliau telah membayar RM80,000 manakala bakinya sebanyak RM250,000 perlu dijelaskan pada Selasa.
Beliau telah memulakan usaha pengumpulan dana malam tadi untuk menghimpunkan jumlah itu selain bagi membayar yuran guaman.



Sbb tu masa ade kuasa kene rajin 'thorlong' orang, terutama yg kaya
Nnt masa susah org itu akan 'thorlong' kite

Ingat moto
I thorlong u, u thorlong i
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
90,276
Reaction score
14,812
Points
1,906
Sbb tu masa ade kuasa kene rajin 'thorlong' orang, terutama yg kaya
Nnt masa susah org itu akan 'thorlong' kite

Ingat moto
I thorlong u, u thorlong i
win win situation katanya :D
 

SMI6

Active+ Member
Joined
Jan 3, 2016
Messages
3,124
Reaction score
694
Points
86

Mr Kong Tuck Wah

14m ·

Ada betul jugak tu apa yang TMJ kata "Drama Queen"
Senarai aset SS ketika tahun 2019
1f447.png


1627096540678.png

1627096549131.png
Tu baru gaji Dan elaun sbg menteri kat kbs.

Belum kira lagi claim dtg parlimen sehari berapa ratus Bai claim diorg.

Blh claim mileage, mkn minum, parking,tol, ticket kapal terbang, hotel, lodjing,tips, kadar pertukran matawang asing,dobi dll BG tugas3 rasmi sebg ahli parlimen Dan sbg menteri.

Tambah lagi elaun sebagai Ahli parlimen

Gedebuk gedebak tambah lagi 15-20k lagi.

Tak cukup lagi ke SS...

Funder lagi bagi duit utk kerja politik lagi.

Tgh musim covid sengal tahap maksimum sapa yg derma Tu. Baik derma kat UNICEF tabung covid vaksin utk kanak2 baru la dikira sumbangan Amal jariah.

Malu la kat ku nan. Ku nan tak ad pun mintak derma. Lawyer SS pun org PH. Bagero...
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
18,373
Reaction score
2,797
Points
201
Jgn la jeles
Kan ulama da bgtau
Rejeki tak penah salah alamat 😝
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register