BTC USD 42,707.3 Gold USD 1,749.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Syed Ali Disihir- “Ada Orang ‘Tabur Barang’ Dekat Kedai Saya”

hiduprakyat

Super Active Member
Joined
Dec 6, 2010
Messages
5,449
Reaction score
403
Points
91
Pelakon dan usahawan Syed Ali mendedahkan bahawa terdapat cubaan sihir telah dilakukan oleh pihak tidak bertanggungjawab terhadap dirinya dan rakan dipercayai akibat rasa cemburu dengan perniagaan yang dijalankan.
141748fyphzy5i2yiz42mm.png


Menerusi laman Instagram nya pada Rabu, rata-rata peminat dan pengikutnya terkejut dengan perbuatan individu tersebut selepas Syed berkata ada pihak yang sering kali datang di hadapan kedainya dalam keadaan mencurigakan

"Inilah akibatnya bila baik sangat dengan orang. Dipermainkan, dipijak kepala dan kena sihir pula kesudahannya. Masalahnya lagi kau sihir, lagi maju bisnes aku. Aku angin betullah. Tidak apalah abang cuba sabar lagi.


"Dulu abang tidak percaya fasal sihir ini. Tapi sekarang bila sudah terkena kena pekalah. Masa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini pun kau ganggu tabur-tabur barang.

"Orang macam ini tidak takut dosa barangkali. Patutlah kau muncul depan kedai aku banyak kali rupanya tabur barang syirik kau itu. Abang malas nak berdiam diri dah, makin menjadi pula," tulisnya.

Syed berkata dia mula menyedari akan perkara aneh tersebut sekitar April apabila rakan perniagaannya mengalami penyakit misteri. Malah dirinya sendiri turut mengalami perubahan yang ketara apabila menjadi seorang yang panas baran serta turut berasa sakit di beberapa bahagian anggota badannya.

Namun, kerana sejak kebelakangan ini pelbagai kejadian aneh terus berlaku, pelakon Mat Rukun ini nekad menjalani rawatan perubatan secara Islam.

 
Sponsored Post

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
Aug 2, 2007
Messages
15,200
Reaction score
2,421
Points
201
Barang apa dia tabur tu bang
 

azham

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
6,852
Reaction score
1,838
Points
156
Barang apa dia tabur tu bang
Rasanya bukan tulang khinzir sebab kalau tulang tu, pelanggan tak nampak kedai.
Tak tahu lah kalau latest version
 

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
Aug 2, 2007
Messages
15,200
Reaction score
2,421
Points
201
Rasanya bukan tulang khinzir sebab kalau tulang tu, pelanggan tak nampak kedai.
Tak tahu lah kalau latest version
Bahaya jgk nooo....tp dia kenai plk org tabur tu
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #3
Joined
Jan 13, 2009
Messages
158,569
Reaction score
21,637
Points
1,671
Tertentu je yg xnampak. Penah kedai makan org kg ak ada yg kata xbkk siap call lg tuan kedai 'nape xbkk. eh bukak la'

Org lain elok je nmpk bkk. Dia sorg je
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,840
Reaction score
1,398
Points
111
Rasanya bukan tulang khinzir sebab kalau tulang tu, pelanggan tak nampak kedai.
Tak tahu lah kalau latest version
Tak payah percaya Sgt le, kalau ada org tabur pun bakar je habis le
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,840
Reaction score
1,398
Points
111
Masalahnya tuan kedai tak tahu pun.
Yang tahu bila jumpa ketika berubat
Aku dulu org tabur kemenyan, limau dgn jarum, ada sekali tu nasi basi.......... Benda ni dah jadi macam budaya org melayu berniaga, lagi satu pelaris..........
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,840
Reaction score
1,398
Points
111
Aku pernah demam sebab pelaris ni.............. Ada 5 gerai nasi lemak, aku beli kat tempat yg paling tak de org, makan nasi lemak pagi, tengahari dah start demam...........

Budaya org melayu berniaga
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register