BTC USD 56,952.3 Gold USD 1,787.17
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Syarikat penerbangan Scotland muflis, penumpang terkandas

alisha_qistina

Super Active Member
Messages
6,412
Joined
Jun 27, 2008
Messages
6,412
Reaction score
257
Points
81
LONDON: Syarikat penerbangan Scotland, Flyglobespan, diisytiharkan muflis, semalam, menyebabkan penerbangannya tergendala dan rancangan penumpang untuk menyambut musim cuti krismas bertukar menjadi kucar kacir, menurut pihak pentadbiran syarikat itu.

PricewaterhouseCoopers (PWC) berkata, pihaknya sudah melantik beberapa pentadbir selepas Globespan Group, pemilik Flyglobespan, gagal mendapatkan pelabur baru untuk syarikat penerbangan terbabit.

Pihak pentadbir berkata, hampir 800 kakitangan syarikat penerbangan berkenaan yang berpangkalan di Edinburgh, dengan jumlah kapal terbang mencecah 10 pesawat perlu melakukan tugas yang lebih.
 
Sponsored Post

balang

Super Active Member
Messages
7,492
Joined
Aug 28, 2009
Messages
7,492
Reaction score
104
Points
83
jenuh la macam ni, kalau duit da amik bikin huru hara je lah..
 

mustopa_a

Legendary Member
Messages
12,098
Joined
Apr 9, 2008
Messages
12,098
Reaction score
73
Points
120
haiya... sudah lugi looo .. terbang?!! hoooooo hooo hoooo tak boleh!!..
 

tokputih

CG Top Poster Club
Messages
27,260
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,260
Reaction score
862
Points
176
panggil aje datuk tony frenandez... sure mlotop syarikat tu...
 

irsaffy

CG Top Poster Club
Messages
42,957
Joined
May 13, 2007
Messages
42,957
Reaction score
268
Points
131
perkara mcm ni xmustahil akan berlaku kat MAS...
 

erDrAg00n

Moderator
Messages
13,729
Joined
Dec 22, 2007
Messages
13,729
Reaction score
5
Points
120
janganla ko kata gitu saffy...
tetiba plak atas kapal terbang nnt jd macam2
 

Ahmad07

Legendary Member
Messages
10,366
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
879
Points
161
perkara mcm ni xmustahil akan berlaku kat MAS...

err.. mustahil bang... sangat mustahil... kerajaan akan bail out punye, backup kau2... dah sah2 GLC..... dulu proton rugi berjuta2 pun kerajaan suntik modal lagi ntah brape juta... MAS pun banyak gak rugi sebelum idris jala amik alih... tapi skang ni dah makin maju..
 

CoffeeCupp

Fun Poster
Messages
239
Joined
Dec 15, 2009
Messages
239
Reaction score
1
Points
15
Kalau kes ni kat mesia 100% sure lar tau dah sbb apa. (Politician haram). Kalau kat barat takde dah kes management tak mantap. Ni sumer citer saham.

Guna duit company beli kat open market pakai akaun personal. Bila crash buit $$ kaw-kaw. Pastu duit untung tu buat beli balik company guna nama bini ke, family member ke :). Its all about da moneh !!
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register