Syarikat kurier mana paling teruk

Recommended Brokers


Syarikat Kurier Mana Paling Teruk


  • Total voters
    0
  • Poll closed .

hakeenen

Freshie
Joined
Apr 6, 2016
Messages
20
Reaction score
0
Points
3
so far semua saya guna ok. poslaju, dhl, pastu ape tah warna merah tu
 
Sponsored Post

sagablm1994

Freshie
Joined
Jul 11, 2016
Messages
20
Reaction score
0
Points
3
aku kerja city link dan bakal meninggalkan city link 4januari nanti.so aku undi city link sebagai salah 1 kompeni kurier yg teruk...GDEX,jumpa aku disana.haha
macam mana bro kerja kurier kat gdex ?? sebab saya pun dapat offer kat sana .. interview kat shah alam :D
 

Shah1

Active Member
Joined
Jun 17, 2008
Messages
1,405
Reaction score
0
Points
20
bagi saya gdex paling teruk.
barang lambat sampai.
cari rumah tak jumpa lepas tu call marah2.
jilake..
~X(~X(
 

fingur

Fun Poster
Joined
Apr 27, 2014
Messages
784
Reaction score
1
Points
15
SKYNET...out for delivery tp xsmpai2.huh
order 10/10 sampai skrg xsampai. out delivery dh hari ke-3.
xkn xjumpa rumah. call customer service pn sma jgk.
 

fuhrer_69

Active Member
Joined
Sep 18, 2013
Messages
1,679
Reaction score
94
Points
30
pos malaysia la. nasib ak paling lame diorg amik masa nak deliver barang 3 hari je. paling cepat 2 hari, tapi mesti pos pagi2. esok tu InsyaAllah dapat.
 

rissa

Super Active Member
Joined
May 5, 2007
Messages
7,125
Reaction score
53
Points
75
Sebenarnya it's the system, lebih2 lagi its a supply chain organization. Traditional post & parcel delivery is totally outdated.

I'm totally amazed with the beautiful integration between FedEx/UPS with SAP. Sempoiiii
 

A|i

Fun Poster
Joined
May 24, 2014
Messages
294
Reaction score
6
Points
15
bagi aku courier service ni...
ikut area ada yg ok area tu ada service dia out
kalo boleh hotline call tu jangan sampai pukul 6pm je
kadang kalo call branch nombor tu orang lain dah pakai...yg not in service pun ada nombor
pastu ada ari off lak jumaat sabtu/sabtu ahad...bayar pos laju dah jadi pos tak laju sbb ada ari off delay 3 4hari
sekarang orang deal shopping online 24jam 7hari seminggu
courier ni kna upgrade service dorang keja syif 7hari seminggu
baru la kena dgn motto visi wawasan dorang
 

hamizahmad

Active Member
Joined
Nov 29, 2013
Messages
1,406
Reaction score
45
Points
30
Mungkin sebab rumah aku di pinggir bandar, so aku tak dpt rasa lg keterukan courier ni..
ABX n Kangaroo aku x tak ada pengalaman, cuma dlm lain-lain tu,
ada satu je yg aku pernah rasa keterukannya.
Lupa plak namanya.. Barang dah landed Malaysia, lebih 2 minggu,
tracking x betul2.
Last2 seller email kata barang dlm proses utk return kat dia, sebab
courier kata x dpt hubungi aku n alamat x betul.
Macam haram..
Pi tuntut barang sendiri kat ofisnya, n jumpa dgn kerani yg duk claim
duk call aku tp x berjawap.
Masalahnya dlm HP aku, x pernah plak ada record miss call dr nombor
diorg..
Malas nak panjang2, amik barang terus blah je..
 

Wan.Genji

Freshie
Joined
Apr 1, 2017
Messages
20
Reaction score
1
Points
8
so far area klang valley no problem, laju je post mengepost ni
 
Sponsored Post
Top
Log in Register