Switzerland trip - share pengalaman, cadangan dan recommendation

Recommended Brokers


Sponsored Post

GPK1

Active+ Member
Joined
Dec 3, 2007
Messages
4,167
Reaction score
71
Points
30
Apakah suhunya melampau?

Kalau suhu negatif tak mampulah aku
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
20,020
Reaction score
1,565
Points
191
Salam warga CG

Plannye nak ke Swiss dalam bulan 5 ni, trip selama seminggu

route Geneva > Matterhorn > Turin

ceritanya ada kerja di geneva (sehari je) so the rest mmg nak melawat swiss ni, katanya byk scenery yg cantik

so kat sini nak jugak dig info pasal percutian di swiss (dengar2 agak costly), musim apa kat sana kalau bulan mei ni

kalau warga cg ada pengalaman, boleh la sharing

1) lokasi-lokasi menarik dalam route di atas
2) mode of transport (train, sewa kereta)
3) cadangan hotel atau homestay
4) tempat makan halal, atau mana nak cari bahan masak
5) tempat shopping (of coz)
6) guna mobile phone, sim kad (nk kena beli ke)
7) aktiviti kat matterhorn (khabarnya pemandangan ice mountain yg cantik)


dan lain - lain info, sharing is caring :p:p (zero knowledge ni...)

sy akan share once dah landed kat sana dan selepas habis menjelajah route spt di atas

tq warga cg yang sentiasa awesome :)cgrock:)cgrock
Flight turun kat mana tuan?
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
20,020
Reaction score
1,565
Points
191
Geneva bos, ada trip ke, enjoy bos kat sana, byk lg tempat tak explore, kena repeat ni hehe
takda trip. Tapi satu hari nanti nak jejak kat sana juga. :D
 

dan50

Super Active Member
Joined
Aug 22, 2010
Messages
6,384
Reaction score
92
Points
70
takda trip. Tapi satu hari nanti nak jejak kat sana juga. :D
ok bro, next year ada plan nak pegi area lain pulak, insya Allah kalau ada rezqi
 

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,621
Reaction score
65
Points
70
goodluck bro, clear memory phone, snap pic banyak2, secenery mmg cun
scenery memang cun, mula2 teruja sangat, skali semua tempat pon cun, penat dah teruja :)):))

senang kata keseluruhan pemandangan memang cantik gila. rumput pon hijau bagaikan di trim, sampai la atas gunung.

sampai boring dah nak amek gambar, hahaha.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register