Switzerland trip - share pengalaman, cadangan dan recommendation

Recommended Brokers


dan50

Super Active Member
Joined
Aug 22, 2010
Messages
6,386
Reaction score
92
Points
70
Salam warga CG

Plannye nak ke Swiss dalam bulan 5 ni, trip selama seminggu

route Geneva > Matterhorn > Turin

ceritanya ada kerja di geneva (sehari je) so the rest mmg nak melawat swiss ni, katanya byk scenery yg cantik

so kat sini nak jugak dig info pasal percutian di swiss (dengar2 agak costly), musim apa kat sana kalau bulan mei ni

kalau warga cg ada pengalaman, boleh la sharing

1) lokasi-lokasi menarik dalam route di atas
2) mode of transport (train, sewa kereta)
3) cadangan hotel atau homestay
4) tempat makan halal, atau mana nak cari bahan masak
5) tempat shopping (of coz)
6) guna mobile phone, sim kad (nk kena beli ke)
7) aktiviti kat matterhorn (khabarnya pemandangan ice mountain yg cantik)


dan lain - lain info, sharing is caring :p:p (zero knowledge ni...)

sy akan share once dah landed kat sana dan selepas habis menjelajah route spt di atas

tq warga cg yang sentiasa awesome :)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

ciksnow

Active Member
Joined
Mar 12, 2011
Messages
1,335
Reaction score
17
Points
25
owh saya pon tgh cari2 info ni..
utk pi bulan 4. beli swiss pass je. sonang :p
 

ciksnow

Active Member
Joined
Mar 12, 2011
Messages
1,335
Reaction score
17
Points
25
menarik ni, nnt share trip kat sana, beli sonang, tp rega nya keras gak haha
mmg pon. pejam mate jelah beli pass tu.
tp xde plan lg nk ikot laluan mane sume.
 

tokmudin

Legendary Member
Joined
Aug 18, 2010
Messages
11,746
Reaction score
366
Points
131
alu pernah pergi beberapa kali ke Lauterbrunnen ..scenery sgt cantik ..di celah2 pergunungan alps tu..lau nak pergi ke puncak gunung2 yg popular spt jungfrau dan Matterhorn pun dekat..lau nak trekking ke puncak2 bukit pun dah ada trek dia ..

 

ciksnow

Active Member
Joined
Mar 12, 2011
Messages
1,335
Reaction score
17
Points
25
alu pernah pergi beberapa kali ke Lauterbrunnen ..scenery sgt cantik ..di celah2 pergunungan alps tu..lau nak pergi ke puncak gunung2 yg popular spt jungfrau dan Matterhorn pun dekat..lau nak trekking ke puncak2 bukit pun dah ada trek dia ..

ni mmg ade dlm list. walaupon jauh dr tmpt sewa, sini mesti pgi!
 
Sponsored Post
Top
Log in Register