SUV... XV? Ade sape2 pakai?

CG Sponsors




exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,677
Reaction score
131
Points
73
Semalam pegi test drive Mazda Cx-5..

Aku tak drive.. Isteri aku yg drive. Die yg nak beli kan, so kite bagi la die yg test..

Aku duduk belakang dengan due anak aku.. Yg baby memang tgh tido.. Yg sulung dok baring kat belakang..

Tak sempat nak dengar sangat SA explained semua features sebelum test drive.. Sebab aku bz layan anak.. Wife je yg dengar..

Tapi, duduk belakang pun dah rase best.. Anak sulung aku boleh siap terlelap dlm kete tu.. Haha.. Selesakan?

Pemanduan ade due Mode je.. Comfort dan sport..xde eco2 ni.. Aku punye kete yg ade eco pun x pernah pakai.. Placebo effect je tu.. Huhu

Walaupun pakai 6 speed torque converter biase, tapi pertukaran gear rase smooth je.. Bile masuk sport mode memang rase pegi die.. Aku rase cukup dah kot dgn 162ps horsepower dan 212 Nm torque..happy beno wife aku dapat tekan mcm tu.. Kete pulak tinggi.. Wife aku pun tinggi.. 1.68cm..memang puas la die tengok ke depan, berbanding kete ala sukan aku tu.. Dulu mase pregnant selalu complain susah nak keluar masuk kete.. 😂

Cume aku rase suspension/absorber macam agak stiff.. Maybe perasaan aku je kot..

Power tailgate pun ade.. Xde la bini aku susah nak tolak naik turun bonet tu.. Intelligence pulak tu, kalau ade halangan kite tahan pakai tangan nanti die stop sendiri.. Seat belakang boleh lipat..

Warna soul red memang cantik..

Pape pun, kite tgu dulu lepas kami pegi test subaru xv.. Baru buat decision..
Saje buat booking dulu sebab ade extra offer kalau book bulan ni.. Tapi kalau cancel boleh amik balik booking..

Atas kertas, harga memang murah XV.. Tapi nak tengok dulu ape yg berbaloi dan menarik antara dua model ni, baru decide proceed yg mane
 
Last edited:
Sponsored Post

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,677
Reaction score
131
Points
73
Petang besok kete jumpe ea cik adik XV
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,677
Reaction score
131
Points
73
Update...

Kami(actually bini aku) die decide nak amik CX5 2.0 high spec
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,677
Reaction score
131
Points
73
Wife bgtau bank dah call..loan dah lulus.. public bank..

Tapi die lupe plak tanye interest rate berape?
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,677
Reaction score
131
Points
73
Ahad minggu lepas, sempat pegi test drive XV..

Sekarang subaru tgh buat promosi..semua model XV diskaun rm10k..

Actually, depa buat mcm tu sebab nak habis kan stock 2019..kete 2020 dah ade...cume belum launch..sebab pkp ni lagi la lambat nak launch..

Ape yg best kete XV ni..aku buat perbandingan dgn mazda CX5 la ea sebab tu yg kami pegi test drive sebelum ni..

Exterior- aku lebih suke exterior depan belakang kete ni berbandg CX5..nampak lebih sporty dan garang..tapi rupe ni subjektif..terpulang pada masing2..

Enjin boxer dan pemanduan - enjin 2.0, 155hp, 196nm aku rase cukup dah..tapi sebab die boxer, all wheel drive, bini aku bantai corner 150km/h pun aku x rase ape..memang stabil..SA tu siap cakap lagi, kalau bawak subaru, tang corner kene tekan lebih laju 😂😂..haha first time dengar nasihat mcm ni..

Special features - pin code..kalau kunci tertinggal, boleh gune pincode kat belakang bonet utk bukak kete..bukak jela..start tak boleh..

Harga: variant paling tinggi (GT edition) harga 133k..tolak rebat 10k, bayar dp 10%, loan boleh jadi 100k je..bulanan pun xdela tinggi kalau banding dgn cx5

Bersambung
 
Sponsored Post
Top
Log in Register