BTC USD 63,674.2 Gold USD 1,743.52
Time now: Jun 1, 12:00 AM

SUV... XV? Ade sape2 pakai? UPDATED: beli CX5

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,810
Reaction score
166
Points
73
kawan pun ada gi tgk CX5 sabtu lepas...kualiti kemasan ngan handling mmg A la...tapi bila bab warranty 5yrs 100KM....terus kawan pikir berkali2...setakat ni toyota ngan honda je yg bagi warranty 5yrs Unlimited Mileage...then tgk Outlander 2021 tu lain macam design dia...kena hold dulu la jawabnya
Tambah sikit..

5 tahun servis free..

Ye, 5 tahun tu, 10kali servis, tak payah bayar satu sen pun..labour parts etc etc semua free
 
Sponsored Post

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
3,175
Reaction score
320
Points
51
Tambah sikit..

5 tahun servis free..

Ye, 5 tahun tu, 10kali servis, tak payah bayar satu sen pun..labour parts etc etc semua free

5 tahun atau 100K mileage kan? yang mana sampai dulu...kalau kawan...100K mileage tu 2 tahun je penggunaan...lepas 2 tahun warranty dah habis dah untuk kawan
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,810
Reaction score
166
Points
73
5 tahun atau 100K mileage kan? yang mana sampai dulu...kalau kawan...100K mileage tu 2 tahun je penggunaan...lepas 2 tahun warranty dah habis dah untuk kawan
Banyak betul berjalan 100k dua tahun..tambah musim covid ni..


Ya.. kalau pakai 10k km seminggu.. maknenye seminggu sekali kene servis..dan free sampai 100k


P/s: kete aku 6 bulan baru 5k..😅
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
3,175
Reaction score
320
Points
51
Banyak betul berjalan 100k dua tahun..tambah musim covid ni..


Ya.. kalau pakai 10k km seminggu.. maknenye seminggu sekali kene servis..dan free sampai 100k


P/s: kete aku 6 bulan baru 5k..😅

ya bos...kawan mmg byk travel...tak kira la musim apa...sebelum ni keta MPV pun 7 tahun pakai 400K mileage...beli baru jugak...setiap dua bulan setengah atau 3 bulan sekali akan service 10K...setahun dalam 50K ke 55K mileage penggunaan...alang beli keta pakai habis2...Alhamdulillah keta sebelum ni takde masalah major...sekali je kena aircond problem...lepas tukar magnetic clutch...terus elok sampai la 400K mileage...
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
23,179
Reaction score
2,290
Points
201
ya bos...kawan mmg byk travel...tak kira la musim apa...sebelum ni keta MPV pun 7 tahun pakai 400K mileage...beli baru jugak...setiap dua bulan setengah atau 3 bulan sekali akan service 10K...setahun dalam 50K ke 55K mileage penggunaan...alang beli keta pakai habis2...Alhamdulillah keta sebelum ni takde masalah major...sekali je kena aircond problem...lepas tukar magnetic clutch...terus elok sampai la 400K mileage...
pakai MPV apa bos? Tahan betul sampai 400k.
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
3,175
Reaction score
320
Points
51
pakai MPV apa bos? Tahan betul sampai 400k.

grand livina...beli baru...2012...masa tu kawan baru balik ke malaysia...takde apa2 preference pun saja beli je keta tu...Alhhamdulillah 7 tahun kawan pakai...mmg problem yg besar sekali tu je aircond...tu pun tukar magnetic clutch sahaja...terus elok...tapi satu je la...kawan tak pernah skip service....pastu servis mmg buat kat Nissan SC...sepanjang 7 tahun tu walaupun warranty dah habis...so skang ni duk usha2 la jugak keta yg boleh bagi unlimited mileage...setakat ni honda ngan toyota je yg bagi unlimited mileage
 

abdulricks85

Active+ Member
Joined
Jul 31, 2010
Messages
3,382
Reaction score
131
Points
43
Tambah sikit..

5 tahun servis free..

Ye, 5 tahun tu, 10kali servis, tak payah bayar satu sen pun..labour parts etc etc semua free
Terbaik..aku pernah merasa free service 5 tahun memang senang lenang la,bawa kete, servis ikut dalam baucer yang kena bagi, tapi SC pandai cari jalan supaya kita bayar juga walaupun free dengan optional charge.

Lepas 5 tahun, jangan itu ini minta tukar sekali ganda dari yang kita free service, sudah laaaa🙈🙈🙈..😂😂😂
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,588
Reaction score
493
Points
131
cvt mitsubishi respon mcm mana?

tak tau nak cakap camne

kalau nak compare, memang kesedapan outlander tu lagi pergi la dari mazda 2..

haha... spec pun beza kan.

tapi kecantikkan memang mazda menang la..

untuk aku..outlander just nice, dia hensem.. tapi macho lebih ke mazda :ROFLMAO: :ROFLMAO:
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
3,175
Reaction score
320
Points
51
tak tau nak cakap camne

kalau nak compare, memang kesedapan outlander tu lagi pergi la dari mazda 2..

haha... spec pun beza kan.

tapi kecantikkan memang mazda menang la..

untuk aku..outlander just nice, dia hensem.. tapi macho lebih ke mazda :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Mazda mmg mewah luar dalam...tapi tu la...citarasa masing2
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register