BTC USD 43,942.2 Gold USD 1,760.74
Time now: Jun 1, 12:00 AM

SUV... XV? Ade sape2 pakai? UPDATED: beli CX5

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,942
Reaction score
229
Points
73
Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa..

Merujuk kepada topik di atas..isteri aku dah sibuk sangat nak tukar kereta..kejap nak mazda CX5, pastu cakap ingat nak jimat nak tunggu proton X50, pastu 2-3 hari ni cakap macam berminat subaru XV..dok google harga semua..

Ade owner XV dalam ni? Boleh cite sikit pasal kete korang? Tq
 
Last edited:
Sponsored Post

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,942
Reaction score
229
Points
73
Warna ni cantik tak?
 

Attachments

  • Screenshot_2020-06-22-14-31-59-91.png
    Screenshot_2020-06-22-14-31-59-91.png
    346.6 KB · Views: 12

mrvx

Legendary Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
11,473
Reaction score
796
Points
171
kenapa XV? bukan VX?
 

pijoe

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,492
Reaction score
1,361
Points
231
nasib baik bini aku tak jenis macam ni... ahahha...



dari segi cantik memang mazda... tapi kat jalan aku tengok ramai pakai proton x70... bila keluar x50 lagi ramai pakai...
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,942
Reaction score
229
Points
73
nasib baik bini aku tak jenis macam ni... ahahha...

pendapat aku... pertanyaan pertama sebelum beli kereta sekarang ialah securekah kerja ada sekarang?? kalau secure silakan membeli.

dari segi cantik memang mazda... tapi kat jalan aku tengok ramai pakai proton x70... bila keluar x50 lagi ramai pakai...
Org beli sebab x70 ni full package plus paling murah..cume X70 ni tak laju..tak tau la pulak bila model ckd ni dah pakai DCT ni, kelembapan gear yg ala toyota lame tapi 6 speed (bukan aku cakap..bobby ang yg cakap) dapat di atasi..

Alhamdulillah..keje stabil..kalau covid berterusan pun ok gak..sambung lagi elaun covid x 2 😂😂

P/s: sekadar perbandingan... 0-100km/h...civic 1.8 NA : 10.4 sec.. x70 cbu 1.8Turbo : 10.5 sec
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register