BTC USD 61,104.9 Gold USD 1,767.63
Time now: Jun 1, 12:00 AM

SUV mampu milik yg terbaikk??

dan50

Super Active Member
Joined
Aug 22, 2010
Messages
6,492
Reaction score
118
Points
73
Toyota wish, ada penjimatan lagi dr bajet tt.. recommended, 3rd row org dewasa slim fit selsa je 2 org apatah lg budak2, cuma bukan taraf SUV lah
 
Sponsored Post

Penbiru

CG Top Poster Club
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,185
Reaction score
3,507
Points
201
Toyota wish, ada penjimatan lagi dr bajet tt.. recommended, 3rd row org dewasa slim fit selsa je 2 org apatah lg budak2, cuma bukan taraf SUV lah

aku nak beli wish dulu...tapi tak jadi...last ambik crv...harga murah lagi dari wish...dan baru..sebab kereta rekon ni tiada had harga nak mark up...bayangkan tahun 2012 wish tu harga RM140K ++...aku ambil crv murah tapi baru...
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,185
Reaction score
3,507
Points
201
klau aku mmg x beli dah brand nissan...suck...

pakcik aku dulu pakai crv...lepas dia gi jepun alih alih balik tukar x-trail...sikit punya melambung puji nissa..( sebab dia pakai)..sebelum ni puji honda....
 

dan50

Super Active Member
Joined
Aug 22, 2010
Messages
6,492
Reaction score
118
Points
73
aku nak beli wish dulu...tapi tak jadi...last ambik crv...harga murah lagi dari wish...dan baru..sebab kereta rekon ni tiada had harga nak mark up...bayangkan tahun 2012 wish tu harga RM140K ++...aku ambil crv murah tapi baru...

tahun bila tn?nk beli recond mmg kena betul2 survey, takda kata harga standard berapa, sesuai dengan spec & survey harga,aku dulu survey punya survey, test drive byk kedai gak, last2 beli dari carlist.com, plg murah spec pun berbaloi,model tahun 2012 beli tahun 2015 harga 113K
 

kokorez

Active+ Member
Joined
Jan 15, 2006
Messages
3,105
Reaction score
35
Points
30
Sy tgh berkira2 nak upgrade SUV bawah RM150k.. wish list dah ade... tp nak tahu yg mana terbaik dari segi harga... service after sale dan mantainence...

1) Subaru XV 2.0 2018(RM125K) 4WD
2) Honda CRV 1.5T (RM145K) 2WD
3) Mazda CX5 2.0 (RM140K) 2WD
4) Nissan Extrail 2.0(RM145K) 2WD
5) Peugot 3008 1.5T (RM145K) 2WD

Dah hampir 5 bulan CX-5 (2.0GLS design 2018 (tapi aku ambil akhir 2017 disember)) terbaik... cuma cat dia agak nipis mudah calar (aku terpaksa buat coating), lain2 puas hati dari segi interior dan exterior. tapi nak power ambil lah 2.5 gls or 2.2D.

antara sebab ambil : 3 years free maintenance (termasuk labour), 5 years warranty, selain design dia yg sgt menarik dan kualiti interior dia yg sgt memuaskan.

Sementara tgh takde GST ni byk save.. sebelum implement SST/VAT balik..
 
Last edited:

opin

Active+ Member
Joined
Apr 4, 2012
Messages
2,916
Reaction score
192
Points
43
kalo toyota rush ok ka..??

beli 2nd..

belakang bump kuat. kalau naik depan ngan tengah ok. belakang sesuai utk kanak2. sama mcm avanza ngan hilux bump dia. ketahanan not bad. dalam simple. minyak kuat sikit dari avanza, sebab tayar rush besar 2wd sistem.
 

tidusz

Active Member
Joined
Dec 20, 2010
Messages
1,811
Reaction score
58
Points
40
almera mmg common problem benda2 tu.. lelagi aircond.. spupu aku dgn kwn aku dh 3x tukar compressor.. 2x blower motor.. 2x free.. yg last SC dah tammau bagi.. sebab dah banyak kali..

xtrail t32 aku 2.5 so far ok lagi.. cuma bila lalu bonggol ade bunyi cam bush ngekkngekkk belah kiri belakang.. lain lain ok.. cuma pikap sedikit mengecewakan berbanding 2.0 2wd..

tapi 2.0 sebab ade dlm join community dia.. mmmg dah berpuluh unit 2.0 yg problem.. lelagi gearbox dan ecu..


3rd row? mmg khas utk bebudak okla.. org tua nk duduk mmg mcm mencangkung nk berak la..:))

tapi tak seteruk outlander mitsu tu.. mcm nk termuntah terus duduk 3rd row..

ko ada outie ke? aku bw ok je. bini aku duduk 3rd row seat sdp je. dhla bini aku tgi. aku ulang alik g keje sdp je bw. pickup pun sedap time motong walopun 2.0 je. bukak D1 ala2 overdrive bw kete.bw nissan sdp jgak. cm seat dia 5+2. bkn 7 seat. tu kene phm. 2 kt 3rd row tu utk bdk umur 7 thn ok la.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register