To Sell Susu awal lembu - anugerah illahi

CG Sponsors
sismawi

Active Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
1,218
Reaction score
2
Points
25
Untuk Renungan Bersama

LIHATLAH SEKELILING KITA, BERAPA RAMAI KENALAN / SAHABAT / KELUARGA / TETANGGA YANG MENDERITA PELBAGAI PENYAKIT.

APAKAH KITA TELAH MEMBANTU MEREKA ???

APAKAH KITA TELAH MENDOAKAN MEREKA ???

ATAUPUN KITA SENDIRI LANGSUNG TIDAK MENGENDAHKAN MEREKA ???????


TAHUKAH ANDA !!!!!!!!!!!

PARA SAINTIS BARAT SEAWAL 20 TAHUN DAHULU TELAH MEMBUKTIKAN BAHAWA SUSU AWAL LEMBU INI ATAU COLOSTRUM MAMPU MELAWAN DAN MECEGAH LEBIH DARI 200 PENYAKIT.

INSYAALAH SUSU IgCo INI DAPAT MEMBANTU KITA MELAWAN DAN MENCEGAH PENYAKIT-PENYAKIT SEPERTI BERIKUT:

DEMAM DENGGI, DEMAM CHIKUNGUYA, KENCING MANIS, DARAH TINGGI & RENDAH, STROK, KANSER, ULSER, MIGRAIN, RESDUNG, ASMA, ATRITIS, OSTOPEOROSIS, LEUKIMIA, PENYAKIT HATI, SAKIT JANTUNG, KOLESTOROL, SENGGUGUT, GAUT, SAKIT SENDI, KEBAS-KEBAS BADAN, ALAHAN, ANEMIA, STREES, PARKENSEN, KELESUAN, SUSAH TIDUR MALAM, DAN PELBAGAI PENYAKIT LAGI..............Harga 1 kotak = RM 135-00

1 kotak ada 30 sachet
 
Sponsored Post

sismawi

Active Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
1,218
Reaction score
2
Points
25
Kolostrum dan fungsi komponen

KOLOSTRUM


Susu kolostrum adalah susu awalan pertama yang dihasilkan oleh mamalia yang melahirkan anak dalam tempoh beberapa jam selepas kelahiran. Kolostrum ialah cecair pra-susu berwarna kuning-kekuningan yang dihasilkan selepas melahirkan anak. Manusia menghasilkan susu kolostrum hanya dalam tempoh 24 jam pertama sahaja. Lembu pula menghasilkan kolostrum dalam tempoh yang lebih lama iaitu antara 36 hingga 48 jam.

Dengan gabungan komposisi unsur-unsur yang wujud, ia meningkat-rangsang faktor imun dan faktor pertumbuhan yang menjamin kesihatan serta menyokong badan menghadapi cabaran hidup.

Susu kolostrum IgG-Plus ialah sejenis susu rendah laktos yang mengandungi kolostrum lembu semulajadi dari New Zealand. Ianya mengandungi IgG-Plus untuk membekalkan faktor imunisasi dan pertumbuhan yang kuat bagi menjamin kesihatan unggul.

Susu kolostrum IgG-Plus menggunakan ramuan 100% semulajadi, tiada bahan pengawet, hormon dan bahan kimia, malah ianya diproses dengan teknologi tinggi serta merupakan makanan kesihatan yang tiada kesan sampingan.


PERBEZAAN SUSU KOLOSTRUM DAN SUSU BIASA

Perbezaan utama di antara kolostrum dan susu biasa ialah kolostrum mengandungi komponen bioaktif yang tinggi. Terdapat lebih daripada 90 jenis komponen di dalamnya, di mana komponen utamanya terbahagi kepada dua, iaitu faktor imun dan faktor pertumbuhan.

Faktor imun terdiri daripada immunoglobulin (Ig). Berdasarkan kajian, kolostrum terdiri daripada 33% protein dan lebih 50% immunoglubulin (Ig). Kolostrum juga mempunyai banyak komponen khasiat seperti vitamin, mineral dan asid amino. Kesemua faktor ini bertindak bersama untuk mengawal dan mengekalkan kesihatan.


FUNGSI UTAMA KOLOSTRUM

Menentang Selsema dan Alahan
Menghalang Tulang Rapuh
Keseimbangan Kandungan Gula
Menentang Kuman Bakteria Yang Menjangkiti Melalui Makanan dan Air Minuman
Mengurangkan Kesakitan Sakit Otot dan Keadaan Sistem Imunisasi Automatik
Mengurangkan Berat dan Lemak Badan

Menghalang Tulang Rapuh

Bagi mereka yang kerap mengambil kolostrum, didapati antibodi badan mereka adalah lebih kuat terhadap penyakit. Badan mereka akan mempunyai komposisi anti-kuman dan anti-toksik, amat berkesan untuk meneutralisasi racun atau toksik yang dikeluarkan oleh kuman atau virus yang menjangkiti pada dinding sistem penafasan.

Menentang Selsema dan Alahan

Osteoclasts merupakan sel yang mengakibatkan tulang rapuh dan lemah. Osteoblasts pula sebaliknya secara langsung membantu penghasilan tulang kuat, menghasilkan IgF. Semakin kurang osteoblasts maka semakin tambahnya jumlah osteoclasts, yang dinamakan osteoporosis atau tulang rapuh.

Keseimbangan Kandungan Gula

Seperti yang dinyatakan dalam Journal Diabetis. Kolostrum dapat membantu menukarkan glukosa kepada darah daging manusia, ini justeru merendahkan kandungan gula dalam diabetis secara langsung. Tahap Nitrogen menjadi seimbang membantu mengurangkan berat badan, membantu pesakit diabetis untuk menjaga berat badan yang seimbang.

Menentang Kuman Bakteria Yang Menjangkiti Melalui Makanan dan Air Minuman

Kajian menunjukkan Immunoglobulin dalam kolostrum dapat mencegah dan mengubati penyakit. Komposisi dalam kolostrum seperti laktoferrins dapat membunuh kuman E-Coli. lgF yang terkandung dalam kolostrum dapat melindungi usus daripada jangkitan kuman bakteria dan meneutralkan racun toksin. Kajian juga menunjukkan respon tindak balas kolostrum terhadap kuman dan penyakit cirit-birit.

Mengurangkan Kesakitan Sakit Otot dan Keadaan Sistem Imunisasi Automatik

Kolostrum susu lembu yang mengandungi sejenis protein yang kaya dengan PRE dapat menenangkan sistem imunisasi yang terlampau aktif, dan merangsangkan sistem imunisasi yang kurang aktif. Dengan erti kata lain, ianya dapat membantu mengawal sistem imunisasi badan, dan menghalang serta membunuh kuman yang menyerang pada badan manusia.


Mengurangkan Berat dan Lemak Badan

Kolostrum membantu penyerapan glukosa pada otot, menguatkan otot-otot badan dan tenaga. Ini justeru membakarkan lemak badan dan mengurangkan lemak badan. Menurut kajian kertas daripada Persidangan Sains dan Perubatan yang diadakan di Australia pada 1998, ahli-ahli sukan yang mengambil kolostrum dapat menunjukkan pretasi yang lebih baik, dan dapat memulihkan tenaga mereka dalam masa yang lebih singkat selepas setiap latihan.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register