Susah tak dapat loan kerajaan? Boleh kongsi pengalaman.

CG Sponsors




Puteri's

Junior Member
Joined
Sep 28, 2008
Messages
57
Reaction score
0
Points
6
Salam warga CG, Sy ni newbie kat sini. Nak tanya ckit,susah tak nak dapat loan kerajaan (sy tak kroni) atau ada tak sesiapa yang ada masalah nak dapat loan kerajaan? Sy dah apply loan Tekun Nasional, sampai sekarang tak dapat...dah 4 bulan, atau kena tunggu lagi ker? Aatau nak buat camna? Boleh share pengalaman?:-?:-?:-?
 
Sponsored Post

Puteri's

Junior Member
Joined
Sep 28, 2008
Messages
57
Reaction score
0
Points
6
Hehehhe...agaknya org lain tak de masalah mcm sy kut.Sebab ada duit sendiri, tak yah loan...sian nya sy... harap2 ada lah yang dapat citer sikit pengalaman... Nak dapat loan dari bank tak leh....syarat dia nak kena ada kilang. Kita ni bussiness kecik2 saja.....
 

eidod

Active Member
Joined
Apr 4, 2007
Messages
1,364
Reaction score
5
Points
25
cuba la buat personal loan...
 

sosazr

Active Member
Joined
Aug 2, 2008
Messages
1,423
Reaction score
0
Points
20
Saya pun nak cuba tekun nih...Mara nak ada statement 6 bulan la plak...
 

mesir

Active+ Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
3,939
Reaction score
55
Points
35
tekun kalau bawah 5k senang la dpt.. tp atas 10k payah sikit..
 

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
655
Points
161
Saya pun nak cuba tekun nih...Mara nak ada statement 6 bulan la plak...
Hishh kau ni, kalau tak da 6 bulan, 2,3 bulan pun MARA tetap pertimbangkan. Kau cuba dulu, jumpa terus pegawai MARA tempat kau. Jangan jumpa kerani dia. MARA tetap tolong usahawan.
 

dell

Super Active Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
8,058
Reaction score
70
Points
80
..susah gile...tahap cipan merah..
 

mesir

Active+ Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
3,939
Reaction score
55
Points
35
..susah gile...tahap cipan merah..
tu laa, prosuder nak meminjam tahap melampau2..
sbb ssh ni lah yg along tu masih wujud sampai skang...

Salah siapa??

ps: mintak jauh laaa dari along2 tu sumer
 

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
keje gomen kn sng wat PL kt bank islam... BSN n B rakyat..interst pon rendah
 
Sponsored Post
Top
Log in Register