Susah nak tutup USB ...hardisk, pendrive...

CG Sponsors




azie_abdrahman

Fun Poster
Joined
May 8, 2008
Messages
213
Reaction score
3
Points
15
Slm...pd sume geng CG yg terror IT, nak tya ade sape2 yg tau pasal kes nih...bila da guna pendrive ke portable hardisk..ke ape yg digunakan ngan USB ,x bule nak tutup.Jenuh.. penah tnya kwn dia kate USB tu ade virus.. Betul ke? Kalu ade ape software yg bule detect n cleankan.Lg yg jenis portable bule msk dlm pendrive je...lg senang... tulung k....kalu da ade thread nih bg n link sy....

:-?murid yg masih belajar
 
Sponsored Post

lastshark

Active+ Member
Joined
Aug 27, 2007
Messages
4,505
Reaction score
4
Points
25
tutup pendrive tu ilang ke? hahaha... kekadang aa confict ...memang susah nak close..kalau virus ke apa.. ko donlod antivirus for usb..dihttp://www.emsisoft.neten/software/download...
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,110
Reaction score
690
Points
166
tak berapa nak paham masalah ko ni, berbelit, leh bagi point je tak? klau leh bagi le SS masalah ko tu, apa mesej errornya?

yg aku bayangkan, ko buka apa2 file dari usb storage, sthnya muvi/document ke, lepas tu dah tak bleh close. yg aku tak paham nak close muvi/document atau nak close/unplug usb storage????
 

Zul34

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
14
Points
65
Guna je UNLOCKER

Musti ada program tgh run kat background tu
 

nokaki

Active Member
Joined
May 26, 2008
Messages
2,159
Reaction score
2
Points
25
xprnh ada prblem cm ne
tp probelm lain ada

pendrive detact tp bila buka
benda ne kluar:
insert disk?!
bila nk send data ke pendrve xdpt
pa prblem ne pulak?
otai2
silakan
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,876
Reaction score
157
Points
83
“The Device Generic volume cannot be stopped right now. Try stopping the device later”

biasanye ade file dalam pendrive or external hdd ko yg tgh running masa ko nak cabut pendrive or external hdd.... ko close dulu semua application yg tgh running dalam pc ko pastu try close balik.

satu lai nak senang cam Zul34 ckp guna software unlocker, search kat google unlocker pastu download software dan install...so camne nak guna unlocker? p kt My Computer pastu kat pendrive or external hdd right-click pastu choose unlocker pastu choose unlock all setel masalah hehe
 

Zul34

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
14
Points
65
“The Device Generic volume cannot be stopped right now. Try stopping the device later”

biasanye ade file dalam pendrive or external hdd ko yg tgh running masa ko nak cabut pendrive or external hdd.... ko close dulu semua application yg tgh running dalam pc ko pastu try close balik.

satu lai nak senang cam Zul34 ckp guna software unlocker, search kat google unlocker pastu download software dan install...so camne nak guna unlocker? p kt My Computer pastu kat pendrive or external hdd right-click pastu choose unlocker pastu choose unlock all setel masalah hehe
U r rite bro :)cgrock
 

Zul34

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
14
Points
65
xprnh ada prblem cm ne
tp probelm lain ada

pendrive detact tp bila buka
benda ne kluar:
insert disk?!
bila nk send data ke pendrve xdpt
pa prblem ne pulak?
otai2
silakan


Yg ni kmungkinan port atau cable usb problem
Cable pnya kepala dah rosak atau port usb dah longgar psl dah slalu kita cabut dan cocok selalu:">
So dia lose connection kdg2
 
Sponsored Post
Top
Log in Register