Survey pelabur yang kecewa dengan Unit Trust/Saham Amanah!

Recommended Brokers


Anda pernah untung/rugi melabur dalam Unit Amanah Swasta?


  • Total voters
    0
Sponsored Post

imtyz

Freshie
Joined
Mar 6, 2012
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
xde ke yang invest dpt bulan2... tiap bulan dpt gaji xcukup je..
 

impbaskie

Fun Poster
Joined
Feb 7, 2013
Messages
391
Reaction score
1
Points
15
Public mutual betul ke dpt 50% setahun?
gila la kalah 50%..tapi aku rasa kalau dapat bukan bukan setiap tahun.. sebab aku pernah sembang ngan agen public mutual.. average dia kata 10-12%.. tapi kebanyakkan tahun boleh sampai 18%-25%.. tapi di tak janji yg itu.. di janji yg 10-12%... sebab aku sendiri tgk member aku punya.. mmg 22% dia dapat, 2 tahun lepas kut
 

Green Apple

Super Active Member
Joined
Jun 2, 2010
Messages
5,393
Reaction score
27
Points
70
gila la kalah 50%..tapi aku rasa kalau dapat bukan bukan setiap tahun.. sebab aku pernah sembang ngan agen public mutual.. average dia kata 10-12%.. tapi kebanyakkan tahun boleh sampai 18%-25%.. tapi di tak janji yg itu.. di janji yg 10-12%... sebab aku sendiri tgk member aku punya.. mmg 22% dia dapat, 2 tahun lepas kut
-bro jumpa agent jgn sembang untung je..sembang cas2 lain ..
-mmg gila la 50%..aku pun tak berani janji ngan client..average 15%++,dapat lebih ..bonus..
-kpd bakal pelabur kena tau juga cas2 unit amanah..ade agent tak amanah,sembang pasal untung je...
-unit amanah mmg risiko untung cepat guna tunai..tak bolehla nak untung dalam masa 4,5 bulan..unit amanah pelaburan jangka pjg..tahun 2008 gawat pun boleh dapat 12%..ade yg 10%..ade yg 8%..
-ramai pelabur unit amanah guna caruman epf..langsung tak tahu cas2 tersembunyi..cas urus pelaburan,cas tukar dana,cas keluar dana..
-sbelm labur walaupun guna epf..bandingkan produk2 unit amanah..client tak perasan kena cas pasal bukan keluar duit tunai,tapi potong dari wang epf yg dilabur..
--ade yg cas 6%++..ade cas tukar dana(switching),cas keluar dana..
-pastikan agent anda jujur,amanah..minta statement.anda boleh lihat cas2 yg dikenakan..
-tujuan pelaburan untuk gandakan akaun 1 epf semaksima mungkin ..
 

impbaskie

Fun Poster
Joined
Feb 7, 2013
Messages
391
Reaction score
1
Points
15
-bro jumpa agent jgn sembang untung je..sembang cas2 lain ..
-mmg gila la 50%..aku pun tak berani janji ngan client..average 15%++,dapat lebih ..bonus..
-kpd bakal pelabur kena tau juga cas2 unit amanah..ade agent tak amanah,sembang pasal untung je...
-unit amanah mmg risiko untung cepat guna tunai..tak bolehla nak untung dalam masa 4,5 bulan..unit amanah pelaburan jangka pjg..tahun 2008 gawat pun boleh dapat 12%..ade yg 10%..ade yg 8%..
-ramai pelabur unit amanah guna caruman epf..langsung tak tahu cas2 tersembunyi..cas urus pelaburan,cas tukar dana,cas keluar dana..
-sbelm labur walaupun guna epf..bandingkan produk2 unit amanah..client tak perasan kena cas pasal bukan keluar duit tunai,tapi potong dari wang epf yg dilabur..
--ade yg cas 6%++..ade cas tukar dana(switching),cas keluar dana..
-pastikan agent anda jujur,amanah..minta statement.anda boleh lihat cas2 yg dikenakan..
-tujuan pelaburan untuk gandakan akaun 1 epf semaksima mungkin ..
betul saya setuju... ejen itu bapak kawan aku yg dari kecik aku kenal. rajin gi surau.insyaallah ok
 

tplmika

Freshie
Joined
Feb 9, 2012
Messages
38
Reaction score
0
Points
6
hanya fund yang aggressive dan market timing betul2 cantik baru boleh pecah more than 50% return .

seingat saya dulu ada fund yg pernah pecah rekod ni.
market kena betul2 super bull run baru bole kena ni.
 

i4u

Legendary Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,171
Reaction score
28
Points
120
-bro jumpa agent jgn sembang untung je..sembang cas2 lain ..
-mmg gila la 50%..aku pun tak berani janji ngan client..average 15%++,dapat lebih ..bonus..
-kpd bakal pelabur kena tau juga cas2 unit amanah..ade agent tak amanah,sembang pasal untung je...
-unit amanah mmg risiko untung cepat guna tunai..tak bolehla nak untung dalam masa 4,5 bulan..unit amanah pelaburan jangka pjg..tahun 2008 gawat pun boleh dapat 12%..ade yg 10%..ade yg 8%..
-ramai pelabur unit amanah guna caruman epf..langsung tak tahu cas2 tersembunyi..cas urus pelaburan,cas tukar dana,cas keluar dana..
-sbelm labur walaupun guna epf..bandingkan produk2 unit amanah..client tak perasan kena cas pasal bukan keluar duit tunai,tapi potong dari wang epf yg dilabur..
--ade yg cas 6%++..ade cas tukar dana(switching),cas keluar dana..
-pastikan agent anda jujur,amanah..minta statement.anda boleh lihat cas2 yg dikenakan..
-tujuan pelaburan untuk gandakan akaun 1 epf semaksima mungkin ..
bagus kalo dpt ejen camni.

kalo ada duit lbh bleh try invest unit trust.
 

Green Apple

Super Active Member
Joined
Jun 2, 2010
Messages
5,393
Reaction score
27
Points
70
bagus kalo dpt ejen camni.

kalo ada duit lbh bleh try invest unit trust.
bro berminat nak invest?guna epf akaun 1,gandakan akaun 1(persaraan)tanpa perlu tunai.
-boleh tanya pasal untung..
-cas2 unit amanah.=bandingkan setiap produk unit amanah..ramai client fikir semua unit amanah adalah sama..sebenar tidak..
-perlindungan takaful
 
Sponsored Post
Top
Log in Register