Survey pelabur yang kecewa dengan Unit Trust/Saham Amanah!

Recommended Brokers


Anda pernah untung/rugi melabur dalam Unit Amanah Swasta?


  • Total voters
    0

goal_hunter

Active Member
Joined
Feb 14, 2008
Messages
2,492
Reaction score
8
Points
25
mcm2 komen...
nasihat aku...
kepada saper2 yg dah invest tu, carik balik ejen korang, mintak explaination...sure diorang bole bg. yg tak nak bg tu, bole jer carik lain...nak tanya aku pun bole, FOC. ilmu bukan hak aku pun...
aper yg kita buat ader sbb..korang invest pun at the first stage sure ader sbb, cuma mgkn disebabkan oleh sebab2 or keadaan2 tertentu, idea2 lain pun datang..
last but not least...cari la investment vehicle yg bole beat inflation...sbb kat situ la kita punya untung sebenar dikira
 
Sponsored Post

DanielAriffin

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 16, 2007
Messages
7,042
Reaction score
25
Points
75
Salam...
lau dak kecewa buleh la try pulak... Participation in Profit Assurance ... memang terjuga.
 

mrkon

Active+ Member
Joined
May 21, 2010
Messages
2,525
Reaction score
16
Points
25
Aku .pn baru setahun masuk ni tapi potong EPF la,Entah le tak faham sngt apa ejen aku cerita cuma dia kata pelaburan ni utk longterm,memang ada rugi tapi tak la sampai hilang duit modal betul ke wei..
 
Last edited:

goal_hunter

Active Member
Joined
Feb 14, 2008
Messages
2,492
Reaction score
8
Points
25
Aku .pn baru setahun masuk ni tapi potong EPF la,Entah le tak faham sngt apa ejen aku cerita cuma dia kata pelaburan ni utk longterm,memang ada rugi tapi tak la sampai hilang duit modal betul ke wei..
aper2 hal ko kontek ejen ko tu balik...nak free consultation dr aku pun bole...
 

Chut

Fun Poster
Joined
Aug 10, 2007
Messages
299
Reaction score
7
Points
15
Consultant yang bertanggung jawab adalah consultant yang periodically revised client punya portfolio investment..6 bulan sekali..ini tidak,masa nak cap cari semua boleh bila tak untung lari...lama dah aku tinggalkan..meh klick siggy aku..
 

mrkon

Active+ Member
Joined
May 21, 2010
Messages
2,525
Reaction score
16
Points
25
aper2 hal ko kontek ejen ko tu balik...nak free consultation dr aku pun bole...
Ok tuan..terima kasih.
baru jumpa ejen dia cakap kalau parah sangat dia akan park buat sementara waktu dah ok dia on balik macam biasa.buat masa ni slow sikit tapi tu perkara biasa la.
 

CikguMusi

Fun Poster
Joined
Dec 30, 2007
Messages
865
Reaction score
9
Points
15
sebenarnya saya tak rugi pun...tapi kalau ikutkan memang rugi pun...sebabnya kalau duit yang ada tu dengan jangka masa pelaburan saya tu kalau dilaburkan ke ASB jauh lebih menguntungkan
 

WnB

Super Active Member
Joined
Dec 30, 2007
Messages
8,117
Reaction score
71
Points
80
sebenarnya saya tak rugi pun...tapi kalau ikutkan memang rugi pun...sebabnya kalau duit yang ada tu dengan jangka masa pelaburan saya tu kalau dilaburkan ke ASB jauh lebih menguntungkan
ada masa ASB better... ada masa UT better...

tp yg paling penting.. kita.. kita mau all the times kita adalah winners... :):):)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register