BTC USD 66,555.6 Gold USD 2,400.62
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Survey pelabur yang kecewa dengan Unit Trust/Saham Amanah!

Anda pernah untung/rugi melabur dalam Unit Amanah Swasta?


  • Total voters
    0

Jutawan

Super Active Member
Messages
7,480
Joined
Oct 17, 2006
Messages
7,480
Reaction score
183
Points
78
Salam semua, anda pelabur di dalam Saham Amanah/Unit Trust di Malaysia? Tetapi kerugian dan kecewa dengan pelaburan saham amanah yang melibatkan pihak swasta dan BERPATAH ARANG UNTUK TIDAK MELABUR LAGI DI DALAM UNIT AMANAH SWASTA.
Kongsikan pengalaman anda untuk tatapan sahabat2 cg sekalian. Kenapa kecewa dengan pelaburan saham amanah (Tidak merujuk kepada unit amanah kelolaan PNB ok), kenapa anda rugi melabur dalam unit amah, kecewa dengan utc dan sebagainya?
Jom kongsi-kongsikan bersama.
 
Sponsored Post

Salam semua, anda pelabur di dalam Saham Amanah/Unit Trust di Malaysia? Tetapi kerugian dan kecewa dengan pelaburan saham amanah yang melibatkan pihak swasta dan BERPATAH ARANG UNTUK TIDAK MELABUR LAGI DI DALAM UNIT AMANAH SWASTA.
Kongsikan pengalaman anda untuk tatapan sahabat2 cg sekalian. Kenapa kecewa dengan pelaburan saham amanah (Tidak merujuk kepada unit amanah kelolaan PNB ok), kenapa anda rugi melabur dalam unit amah, kecewa dengan utc dan sebagainya?
Jom kongsi-kongsikan bersama.

x leh nak vote..sebab aku rugi gak tapi nak beli lagi rasanya nanti..:D
 
unit trust nie utk long term..satu lg cara melabur kita kena pandai..

contohnya : ada 10K dlm tangan.. jgn hentak semua beli sekali gus.. beli dlm 2K saja.. bila harga dah jatuh.. beli lg.. pastu bila jatuh beli lg.. unit kita akn bertambah.. katakan dulu beli Rm1 satu unit.. bila turun 8 kupang beli lg.. dlm 2K lagi.. (dlm tangan ada 6K).. bila dia turun sampai 7 kupaang beli lg.. nanti bila dia naik 9kupang pun.. kita dah utung.... mcm tu la seterusnya...apa2 pun test market dulu..
 
unit trust nie utk long term..satu lg cara melabur kita kena pandai..

contohnya : ada 10K dlm tangan.. jgn hentak semua beli sekali gus.. beli dlm 2K saja.. bila harga dah jatuh.. beli lg.. pastu bila jatuh beli lg.. unit kita akn bertambah.. katakan dulu beli Rm1 satu unit.. bila turun 8 kupang beli lg.. dlm 2K lagi.. (dlm tangan ada 6K).. bila dia turun sampai 7 kupaang beli lg.. nanti bila dia naik 9kupang pun.. kita dah utung.... mcm tu la seterusnya...apa2 pun test market dulu..

aah..mcm betul gak strategi nih..:D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register