Survey pelabur yang kecewa dengan Unit Trust/Saham Amanah!

Recommended Brokers


Anda pernah untung/rugi melabur dalam Unit Amanah Swasta?


  • Total voters
    0

Jutawan

Super Active Member
Joined
Oct 17, 2006
Messages
7,472
Reaction score
180
Points
78
Salam semua, anda pelabur di dalam Saham Amanah/Unit Trust di Malaysia? Tetapi kerugian dan kecewa dengan pelaburan saham amanah yang melibatkan pihak swasta dan BERPATAH ARANG UNTUK TIDAK MELABUR LAGI DI DALAM UNIT AMANAH SWASTA.
Kongsikan pengalaman anda untuk tatapan sahabat2 cg sekalian. Kenapa kecewa dengan pelaburan saham amanah (Tidak merujuk kepada unit amanah kelolaan PNB ok), kenapa anda rugi melabur dalam unit amah, kecewa dengan utc dan sebagainya?
Jom kongsi-kongsikan bersama.
 
Sponsored Post

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
15,825
Reaction score
472
Points
131
emm..baru2 nih aku jual gak 1 unit trust..rugi gak sebab masa beli dulu tinggi..

tapi x menyesal sebab masuk dulu pun nak belajar/try..nanti kalo kali ke-2(rasanya sikit hari lagi akan beli balik)..dah boleh dah membaca situasi..insyaAllah..:D
 

gerbangkayangan

Active Member
Joined
Dec 12, 2007
Messages
1,959
Reaction score
14
Points
25
abang aku lost 8k msk unit trust..boleh rugi ek..cmana nak cover balik tu..
 

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
15,825
Reaction score
472
Points
131
Salam semua, anda pelabur di dalam Saham Amanah/Unit Trust di Malaysia? Tetapi kerugian dan kecewa dengan pelaburan saham amanah yang melibatkan pihak swasta dan BERPATAH ARANG UNTUK TIDAK MELABUR LAGI DI DALAM UNIT AMANAH SWASTA.
Kongsikan pengalaman anda untuk tatapan sahabat2 cg sekalian. Kenapa kecewa dengan pelaburan saham amanah (Tidak merujuk kepada unit amanah kelolaan PNB ok), kenapa anda rugi melabur dalam unit amah, kecewa dengan utc dan sebagainya?
Jom kongsi-kongsikan bersama.
x leh nak vote..sebab aku rugi gak tapi nak beli lagi rasanya nanti..:D
 

gerbangkayangan

Active Member
Joined
Dec 12, 2007
Messages
1,959
Reaction score
14
Points
25
camner dia leh rugi ek?
nper dia jual blk time harga tengah down?
agent dia tak bgtau ke?
:-?
blom jual lagi aritu dia tanya aku..aku ckp aku tak msk setahu aku unit trust ni long term aku ckp bio je jgn kuarkan....aku xle yg long term gatal tgn..
 

jibam

Fun Poster
Joined
Aug 6, 2008
Messages
917
Reaction score
7
Points
20
unit trust nie utk long term..satu lg cara melabur kita kena pandai..

contohnya : ada 10K dlm tangan.. jgn hentak semua beli sekali gus.. beli dlm 2K saja.. bila harga dah jatuh.. beli lg.. pastu bila jatuh beli lg.. unit kita akn bertambah.. katakan dulu beli Rm1 satu unit.. bila turun 8 kupang beli lg.. dlm 2K lagi.. (dlm tangan ada 6K).. bila dia turun sampai 7 kupaang beli lg.. nanti bila dia naik 9kupang pun.. kita dah utung.... mcm tu la seterusnya...apa2 pun test market dulu..
 

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
15,825
Reaction score
472
Points
131
unit trust nie utk long term..satu lg cara melabur kita kena pandai..

contohnya : ada 10K dlm tangan.. jgn hentak semua beli sekali gus.. beli dlm 2K saja.. bila harga dah jatuh.. beli lg.. pastu bila jatuh beli lg.. unit kita akn bertambah.. katakan dulu beli Rm1 satu unit.. bila turun 8 kupang beli lg.. dlm 2K lagi.. (dlm tangan ada 6K).. bila dia turun sampai 7 kupaang beli lg.. nanti bila dia naik 9kupang pun.. kita dah utung.... mcm tu la seterusnya...apa2 pun test market dulu..
aah..mcm betul gak strategi nih..:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register