BTC USD 32,544.6 Gold USD 1,775.86
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Surat wasiat 3 pengebom Bali

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
Wahai saudaraku kaum muslimin,ingatlah pesan dan kata-kata mutiara di bawah ini:

1. Segeralah bergabung dgn khalifah kaum mujahidin dan tinggalkan para pembenci jihad.
2. Tiadalah suatu kaum meninggalkan jihad kecuali mereka akan dihina.
3. Rasulullah diutus dgn pedang agar Allah disembah satu dan tiada sekutu bagiNYA.
4. Islam tidak akan teguh kecuali dengan kitab Al-Quran yang memberi petunjuk dan pedang yg menolong.
5. Jalan yg benar untuk menegakan Al-Dien(agama Allah) dan khilafah islamiyah adalah Al-Quran,pedang dan ujian dan chobaan.
6. Wahai kaum muslimin!Hidupmu adalah Jihad,Kemuliaanmu adalah jihad,wujudmu sgt terbaik dgn Jihad.Tidak ada nilai bagimu hidup dibawah matahari kecuali jika kamu ayunkan Pedang dan senjata dan senjatamu hancurkan kaum kafir dan org zalim.Sesungguhnya org2 yg menyangka bahawasanya Dinullah (Agama Allah) bisa menang tanpa jihad,perang,darah dan korban angota manusia,mereka adalah org yg salah.
7. Aku tidak takut pd penjara,tidak juga dgn hukuman mati.Dan aku tidak bersedih hati dihukum bunuh kerana shahid Fisabilillah ( dijln Allah) dan ketika itu akan aku ucapkan “ Demi Robb( Tuhan) Ka’bah aku telah menang dan Berjaya”.Dan aku akan katakn juga.”Aku tidak peduli takala aku dibunuh dalam keadaan Muslim dgn cara apa sekalipun yg penting pertahankan jalan Allah”

Aku cuba sedaya upaya traslate untk korang.Ada gak bahasa yg sukar aku faham..Aku dpt pun pg tadi kat email.


Perkataan 'Islam' yang berasal daripada bahasa Arab memberi makna kepatuhan, penyerahan, ketaatan, kedamaian dan keselamatan. Justeru, sebagai satu agama, 'Islam' merujuk kepada sistem hidup yang tunduk, patuh serta terikat dengan segala apa yang dibawa oleh Rasulullah s.a.w. Ataupun 'Islam' merujuk kepada gaya hidup yang pelaksanaannya berupa penyerahan dan ketaatan yang sempurna terhadap Allah s.w.t. Keseluruhan makna 'Islam' ini mengisyaratkan bahawa kepatuhan dan ketaatan yang mutlak kepada Allah s.w.t dan Rasul-Nya akan membawa kedamaian, keselamatan serta kesejahteraan dalam kehidupan para pengamal atau penganutnya.

Jadi, agama Islam ialah agama yang mengajarkan penganutnya supaya tunduk dan taat kepada Allah s.w.t menerusi cara dan pendekatan yang dibawa oleh Rasulullah s.a.w. Dan dengan mengikuti setepatnya tatacara tersebut maka kita pasti beroleh kedamaian dan kesejahteraan dalam menjalani kehidupan. Oleh itu, fahamlah kita sekarang bahawa ungkapan 'ajaran Islam' itu mengandungi apa yang dibawa dan diajarkan oleh Rasulullah s.a.w. Dan tentunya ia adalah segala apa yang terkandung dalam al-Qur’an dan Sunnah. Maka itu, ‘ajaran Islam’ ialah segala apa yang terkandung dalam al-Qur’an dan Sunnah sebagaimana yang terungkap dalam sebuah hadith Rasulullah s.a.w yang bermaksud:

'Aku tinggalkan kepada kamu semua dua perkara, di mana kamu tidak akan sesat selama-lamanya selagimana kamu berpegang teguh kepada kedua-duanya. (Dua perkara tersebut ialah) Kitab Allah (al-Qur’an) dan Sunnahku.'


http://www.islam.gov.my/e-rujukan/lihat.php?jakim=488

sambil2 tuh.. maybe ini boleh bakar semangat kita semua..
http://www.youtube.com/watch?v=FiHwa_ayl90
 
Sponsored Post
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register