Surat Rasmi Isteri kepada Suami....(balasan)

CG Sponsors
krusader

Active+ Member
Joined
Sep 8, 2010
Messages
4,948
Reaction score
113
Points
43
Isteri binti Perempuan
16,Jalan Awan,
01110 Melaka

Suami bin Lelaki
16,Jalan Awan,
01110 Melaka

15 Mac 2011
Tuan,
Perkara : Permohonan Untuk Berpoligami

Dengan segala hormatnya merujuk kepada perkara di atas dan surat pihak tuan bertarikh 9 Mac 2011.

2. Dengan ini saya menolak permohonan pihak tuan untuk menambah carta organinsasi yang baru saya perolehi setelah tiga tahun. Memandangkan keadaan semasa dan ekonomi yang tidak memberangsangkan ini pihak tuan adalah dinasihatkan supaya tidak membuat "window shopping" di akhir tahun.

3. Pihak tuan juga digalakkan "mengukur baju di badan sendiri" dan "melihat cermin muka sendiri' akan diri tuan sebelum menilai saya. Pihak saya tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah bunyi-bunyian atau serangan terhadap "pihak ketiga" yang bukan termasuk dalam senarai keperluan seperti yang disyaratkan pada perkahwinan pertama pihak tuan.

4. Bagi masalah kerja lebih masa dan pantauan pihak tuan, untuk maklumat pihak tuan saya tidak pernah menuntut elaun kerja lebih masa atau pun bonus di akhir tetapi memandangkan komited saya terhadap organisasi saya ingin menjadi yang terbaik dan terhebat. Oleh itu alasan pihak tuan adalah tidak wajar dan tidak boleh diterima sama sekali.

5. Sehubungan dengan itu, sekiranya pihak tuan ingin mengemukakan rayuan terhadap permohonan ini pihak tuan haruslah mempertimbangkan tindakan mahkamah dan dengan senyuman manis pihak tuan haruslah melepaskan segalanya harta dari hujung rambut sampai ke hujung kaki dan dari langit sampai kebumi segala harta pihak tuan hendaklah diletakkan atas nama saya.

Sekian, terima kasih.

"BERKORBAN DEMI ALLAH BUKAN NAFSU SEMATA"

"BERKHIDMAT UNTUK KELUARGA"


Yang Benar,
Isteri bin Perempuan.

sk. Pak Mertuaku
Mak Mertuaku
Abang dan kakak iparku


p/s : sori klo astrok....:)
 
Sponsored Post

niko

Active+ Member
Joined
Jun 5, 2009
Messages
3,052
Reaction score
24
Points
30
hahahaaa,adoi,mantop2,blay ditiru oleh mane2 pihak yng memerlukan...
 

Takanome

Fun Poster
Joined
Jan 20, 2011
Messages
198
Reaction score
0
Points
20
xder surat rasmi utk tambah organisasi ker?
 
Joined
Mar 12, 2011
Messages
456
Reaction score
0
Points
15
ASMK..kalo dah siok sangat ..jauhi zina..yg membawa kelanatan..DUNIA-AHKIRAT..contact... kalo dah bagitu...0193783820..019-5294949 [email protected]... i iklankan supaya .. nie tidak melakukan perzinaan ..den cuma nak tolong bukan along.. tapi kalo i lak bagie diskaun laa..yerr..kalo leh...WLKS

(Bab kawin ke2.. banyak kes perzinaan belaku..mungkin kegagalan pihak agama malasie tidak membenarkan-nak tapis dulu-isi borang bermuka surat- walau isteri sendiri gie kat pejabat ugamo-maseh nak ikut procidure-kalo zina berlaku ..mais jais bapak menteri ugamo kaou tanggong lah-jawapan di ahkirat kelak ..kadang kalo nak tunggu kena apparove..tongkat ali toggak nak selalu..mano leh tunggu tunggu)
 
Last edited:

zerkz

Super Active Member
Joined
Jul 29, 2009
Messages
6,040
Reaction score
47
Points
70
format surat tak berapa betul tu......
letter head kene garis bawahnyer.. tarikh belah kanan patutnyr.. wkakaka:)):))

sabarlah wahai lelaki kalau anda tak mampu.. kat akhirat di balas segalanyer..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register