Surat Perjanjian Sewa Tanah

CG Sponsors




ApoKalypse

Active+ Member
Joined
Dec 2, 2007
Messages
3,333
Reaction score
40
Points
30
Salam...

ayah aku nk sewakan tanah dia kat sorg penyewa utk dia usahakan tanaman, so perlu x wat surat perjanjian? kalau perlu, mcmana caranya? thanks semua...
 
Sponsored Post

easynet

Active Member
Joined
Jan 1, 2006
Messages
1,217
Reaction score
5
Points
25
Salam...

ayah aku nk sewakan tanah dia kat sorg penyewa utk dia usahakan tanaman, so perlu x wat surat perjanjian? kalau perlu, mcmana caranya? thanks semua...
Perlu bro..elok buat..tapi biasanya penyewa akan buat..
ko boleh mintak penyewa behalf dia punye company name buat perjanjian dengan nama ayah ko..

biasa org bagi sewa satu tempoh 3 tahun option..lepas itu terpulang pada tuan tanah nak sambung @ tak.

dalam perjanjian meliputi semua aspek.Nama penyewa dan pemilik,lot tanah,kadar bayar.tarikh dan seidikit term..

kalau nak detial boleh masuk forum BJ

http://www.bicarajutawan.com/forum/showthread.php?t=9199
 

En. Rhoma Irama

Super Active Member
Joined
Nov 16, 2007
Messages
7,565
Reaction score
706
Points
111
jangan lupa mati stem dan cop majistret wajib buat... agreement tanpa semua tu tak valid nak bawak pegi court kalau apa2 hal jadi

satu copy pak ko simpan, satu lagi penyewa simpan

baca betul2 terms yg ada dlm agreement

bagus duduk semeja bincangkan apa yg patut dgn penyewa. Penyewa akan sediakan semua document tu dan semua legal biz
 

ApoKalypse

Active+ Member
Joined
Dec 2, 2007
Messages
3,333
Reaction score
40
Points
30
bro ada cth x? dlm tu link download dia dh xde lagi da...
 

mattcutt

Active Member
Joined
Aug 24, 2010
Messages
1,981
Reaction score
13
Points
25
tumpang tanya
tanah kalau masih lagi nama pentadbir sebab tanah tu masih lagi tidak diselesaiakn pembahagian harta pusaka , adakah boleh disewakan ? sah disisi undang2 ? sebab pewaris semua faham keadaan dan tiada bantahan oleh pewaris
 
Sponsored Post
Top
Log in Register