BTC USD 64,623.5 Gold USD 2,392.74
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Super Simple Scalping - SUper Caripips

RizMa

Active+ Member
Messages
4,475
Paid Membership
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,475
Reaction score
112
Points
38
Salam semua

Ni aku bukak thread utk kite sama2 bincang teknik super scalping kite
korang mesti dh lihat thread sebelum ni yg aku bukak
tapi agak berat nk belajar sbb perlukan perhatian lebih

Semenjak bermain forex ni, aku terperasan satu teknik simple bila dok attach mcm2 indi

Aku gelarkan ia " Super CuriPips"

teknik ni hanya memerlukan MACD n parabolic SAR dgn setting tertentu sbg guide die

Mmg senang gile dan boleh menggunakan TF 1M sbg analisis
sekali pandang aje korang akan dapat analisisnya

sebelum aku menjelaskan lebih lanjut tentang teknik ni
aku nk korang dulu berikan jawapannya dan tunjukkan apa yg korang faham dgn hanya indi MACD n Parabolic SAR

cube la attachkan ke TF 1min dan lihat apa yg korang nmpk

kalau xjumpa, aku akan berikan apa yg aku nmpk
nnt bolehla kite apply masa trade nnt
skang kita wat ulangkaji

okeh
selamat menganalisis
wsalam

-------------------
Untuk manfaat teknik ni, elok rasanya kite sediakan satu ruangan chat berkumpulan.leh la kite kongsi analisis kite n beri signal pada membe2 yg len

so, sesaper ade idea or leh createkan ruangan chat berkumpulan ni sila info pada thread ni.TQ
Update
Learning 1 - Dibawah
Learning 2
 
Last edited:
Sponsored Post

Pertama sekali korang attachkan
templates aku ni
dan jugak indicator ni yg di ubahsuai utk korang pakai

View attachment Parabolic curipips.mq4
View attachment supercuripips.tpl


Teknik die berdasarkan rule mcm ni

  1. Bukit Major (terkandung 2 bukit dlm satu bukit)
  2. Bukit Minor (hanya ade 1 bukit samada kecil or besar dlm arah gerak yg sama)


Bukit - bukit ni ada rule entry die

1. Pastikan bukit pertama melepasi garisan merah
2. Terdapat bukit kedua yg serupa dgn nya (lepas garis merah)
3. cari entry pada parabolic sell or buy trend. entry pada titik pertama or kedua shj


TF 1 MIN
cadangan pair - spread kecil bawah pada 5pips

TP = 7-8 pips
SL = 25pips (lebih elok xpayah SL) korang boleh entry post akan datang dgn doublekan lot utk cover lost

cth arahan bergambar

superscalpinger8.jpg

ok
itu shj yg dapat di kongsi
selamat mencuba

---------------
P/S : teknik ni simple aje, jgn marah kalau salah:p
 
Last edited:
semua pair ke bro..

aku penah try guna 2 tu

tp macam kurang memuaskan..

tambah lg kat tf1m...

ape2 pun aku tunggu bro kasi..

rahsia..kegunaan nya... :D :D

Pernah guna ek, try bro share teknik bro tu
kalau betul la sama dgn apa yg saya nmpk:D

mgkin saya ade tersilap lg kot

Nk share tp nk tgk pandangn org dulu pasal ni

nnt akan saya updatekan utk di share
simple je teknik ni, sekali pandang aje leh nmpk

semudah ABCDEF:p
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register