BTC USD 16,803.6 Gold USD 1,787.09
Time now: Jun 1, 12:00 AM

SunLife Insurance Malaysia | Ada geng tak?

MuslimProgrammer

Legendary Member
gem
Messages
10,463
Joined
Apr 30, 2014
Messages
10,463
Reaction score
2,688
Points
261
Awards
1
salam

aku ni bukan reti sangat pasal insurance ni...
aku pun tak tahu mcm mana....tiba2 aku rasa menarik dgn kata-kata ejen insurance SunLife Insurance Malaysia...

dan tidak semena-mena, terus aku join....

aku join plan Takaful yang jenis saving punya... dapat medical card + insuran nyawa...
250 bulanan....



ada geng tak kt sini???

siapa yg ambil plan yg sama dgn aku....huhu

boleh cerita kenapa korang ambil insuran ni..
dan apa pendapat korang tentang insuran ni???


terima kasih...
 
Sponsored Post

MuslimProgrammer

Legendary Member
gem
Messages
10,463
Joined
Apr 30, 2014
Messages
10,463
Reaction score
2,688
Points
261
Awards
1
kalau aku sendiri, aku join sbb:
- untuk masa depan
- kalau in case tiba2 aku sakit kronik, aku dah tak perlu risau
- kalau aku mati, aku tak perlu risau jgk
- dan contoh kalau aku langsung tak sakit, duit insuran yg aku bayar tu boleh diibaratkan duit simpanan utk masa aku tua nanti.. (boleh dpt semula duit yg aku bayar tu)

so, thats why aku rasa tak rugi pun aku join
 

kopirait

CG Top Poster Club
gem
Messages
40,979
Joined
Apr 18, 2010
Messages
40,979
Reaction score
3,473
Points
266
Awards
1
ini income replacement ke?
 

MuslimProgrammer

Legendary Member
gem
Messages
10,463
Joined
Apr 30, 2014
Messages
10,463
Reaction score
2,688
Points
261
Awards
1
ini income replacement ke?

jap..aku tak brapa tahu pasal term2 yg pelik2 ni..haha

income replacement benefit ni maksudnya dia bayar kalau kita sakit kronik atau accident yang menyebabkan kita tak dapat kerja dan tak dapat gaji....betul kan?

kalau betul, ya la tu....mmg ada income replacement benefit
 

kopirait

CG Top Poster Club
gem
Messages
40,979
Joined
Apr 18, 2010
Messages
40,979
Reaction score
3,473
Points
266
Awards
1
jap..aku tak brapa tahu pasal term2 yg pelik2 ni..haha

income replacement benefit ni maksudnya dia bayar kalau kita sakit kronik atau accident yang menyebabkan kita tak dapat kerja dan tak dapat gaji....betul kan?

kalau betul, ya la tu....mmg ada income replacement benefit

ya betul.
250 sebulan dia berapa? 500k ke?
 

MuslimProgrammer

Legendary Member
gem
Messages
10,463
Joined
Apr 30, 2014
Messages
10,463
Reaction score
2,688
Points
261
Awards
1
ya betul.
250 sebulan dia berapa? 500k ke?

ni details boss....

ok ke mcm ni?

sunlife.png


sunlife2.png
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register