Sumbangan Dana Untuk Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz ( SRI Al-Hafidz )

CG Sponsors




tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
Assalamualaikum & salam hormat...

Thread yang sia buka kali ini adalah berkaitan untuk memohon sumbangan dana daripada rakan-rakan di CariGold.com serta mereka yang membaca thread ini.

Sebelum sia membuka thread ini, sia telah pun meminta izin daripada Tuan Dann sendiri. Alhamdulillah... beliau mengizinkan sia membuka thread ini...

Sedikit info berkaitan Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz ( SRI Al-Hafidz ).

Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz menawarkan kepada ibubapa yang berminat untuk mendidik anak mereka dengan pendidikan yang berteraskan Islam bersepadu antara dunia & akhirat. Sekolah Rendah Islam Al-Hafidz ditubuhkan bukanlah bermatlamatkan keuntungan MATERIAL semata-mata. Ianya beroperasi dengan dana wakaf dan derma dari orang ramai yang amat mencintai dan mahu melihat Islam kembali bersinar di bumi ini. Yuran yang dikenakan hanyalah untuk membiayai kos pengurusan sekolah dan gaji guru sahaja. Buat sementara waktu sekolah Rendah Islam Al-Hafidz akan beroperasi di sebuah bangunan kedai yang disewa di Bandar Sierra sehingga tapak kekal diperolehi.

- Sekolah ini akan mula beroperasi di Bandar Sierra, Kota Kinabalu, Sabah pada Januari 2011.
- Satu-satunya sekolah swasta berteraskan Islam 100% yang ditubuhkan di Sabah.
- Link Laman Web : Anjung SRI Al-Hafidz
- Link Untuk Menderma : Link Derma & Tajaan SRI Al-Hafidz

Berikut Surat Kebenaran Untuk Memungut Derma :





Sumbangan atau derma bolehlah disalurkan ke akaun :-

Bank Islam Malaysia Berhad Cawangan Kota Kinabalu, Sabah: 10016010078210 (SAR Al-Hafidz)

Maybank : 560214005477 (SAR Al-Hafidz)


Persoalan : Mengapa sia buka thread ini?

Sebenarnya sia ada bersama-sama jawatankuasa penubuhan sekolah ini yang telah bermesyuarat pada 05 Nov 2010 ( Jumaat ) yang lalu.
Insya Allah... anak-anak sia akan dihantar ke sekolah ini pada sesi persekolahan 2011 kelak.

Sehubungan itu, sia berhasrat untuk membuat usaha mengutip sumbangan secara online setelah sia utarakan dalam mesyuarat tersebut.

Jika rakan-rakan ingin memastikan apa yang sia nyatakan ini benar atau sebaliknya, boleh terus menghubungi penama di bawah :

1. Ustaz Anuar : 013 - 856 0679
2. Ustaz Kasmadi : 016 - 251 3516



Sekiranya rakan-rakan tidak mahu terus ke akaun Bank Islam SRI Al-Hafidz & ingin memindahkan wang derma serta tajaan ke akaun sia, pasti sia akan serahkan pada pihak pengurusan SRI Al-Hafidz.
Ini kerana, pihak sekolah belum membuka akaun Maybank & CIMB bagi tujuan tersebut.

Setelah sia menerima wang derma daripada rakan-rakan, akan sia utarakan di thread ini dalam post ke dua untuk memastikan bahawa sia tidak menyalah gunakan kepercayaan yang diberikan.

Berikut maklumat akaun sia :

* Maybank : 161024006637 ( Rahmat Bin Mohamad Tahal ) – E-Mail : [email protected]
* CIMB : 10090018986528 ( Rahmat Bin Mohamad Tahal ) – E-Mail : [email protected]

Catatan semasa membuat transfer: Derma Untuk SRI Al-Hafidz

Kalau nak direct derma, sila ke link ini :

Derma & Skim Penajaan

Dah buat pemindahan, sila isikan Borang Sumbangan


Terima kasih atas sumbangan derma yang tuan-tuan & puan-puan berikan. Semoga Allah akan terus melimpah ruahkan rezeki tuan puan sekalian demi memastikan rezeki yang diperolehi digunakan pada saluran yang betul. Amin....



Sila layari :

Laman web القرآن الكريم

bacaan, teks, simpanan, tafsir, terjemahan & audio pelbagai qarie...
 
Last edited:
Sponsored Post

tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
Jumlah Sumbangan

Jumlah Sumbangan Terkini Daripada Rakan CariGold:

1. ROHAIZA BT ISMAIL
2. ABDUL RASYID ILI BIN SAHA
3. OMAR BIN JAAPAR
4. MUHD MUSTAQIM
5. ROZAIMAH BINTI ROSLAN





Jumlah Kutipan Bermula 24 Nov 2010 Sehingga 11 Januari 2011:

RM231.01
 
Last edited:

tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
Reserved Post
 

tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
Reserved Post 2
 

tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
:(:)((
x muat plak
mcm mane nk buat signature mcm tm ye :-?
gunakan web 3rd party tu..... :)
macam sia buat tu.... :)
jadi, banyak link boleh dimuatkan..... :)
try lihak link pada siggy sia tu.... semuanya singkat2 je.... :)
 

abangpower

Active+ Member
Joined
Sep 5, 2010
Messages
3,476
Reaction score
331
Points
41
jom derma cepat utk saham akhirat!....
klu thread awek cun, gossip, bogel cepat & laju jak yg post/komen

thread mcm ni slow jak, lembutlembai sunyi sepi jak....mungkin depa derma senyap2 kot...
 

insyi©

CG Top Poster Club
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,101
Reaction score
177
Points
123
salam tokmat.....

sy dh transfer ke CIMB tokmat baru jap....tQ!

Ref No. : 91973784
Transaction Status : Successful
Payment Alert SMS status : -
Transferred From : 07090045562521
Account Type : Savings Account
Transferred To : 10090018986528 Add to Favor List
Beneficiary Name : RAHMAT BIN MOHAMAD TAHAL @ MOHAMAD TAKAL
 
Sponsored Post
Top
Log in Register