Sukarelawan Polis Diraja Malaysia

CG Sponsors




jomie

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Sep 24, 2008
Messages
6,845
Reaction score
613
Points
111
Aku fikir2 nak join SPDRM ni...baju uniform pun dapat..tapi aku nak tanye pendapat korang..manala tau ade kawan2,sedare2 korang ade yang dah join SPDRM ni...berbaloi join ke tak berbaloi nih???...kuang kuang kuang:-?
 
Sponsored Post

sleepsheep

Active Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
2,263
Reaction score
2
Points
25
Aku fikir2 nak join SPDRM ni...baju uniform pun dapat..tapi aku nak tanye pendapat korang..manala tau ade kawan2,sedare2 korang ade yang dah join SPDRM ni...berbaloi join ke tak berbaloi nih???...kuang kuang kuang:-?
spdrm?? emm, sedara n abg member aku ada masuk..memalam keje wat roadblock, gi round2 kawasan..senang cite wat kerja polis laa..part hulur² tuh aku taktau la kena praktik skali ke takk..hahahaha...:))

asal tak mohon jadi askar wataniah jerr..lagik best per.kawen nnti dpt pakai baju askar warna putih tuh..:D
 

jomie

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Sep 24, 2008
Messages
6,845
Reaction score
613
Points
111
spdrm?? emm, sedara n abg member aku ada masuk..memalam keje wat roadblock, gi round2 kawasan..senang cite wat kerja polis laa..part hulur² tuh aku taktau la kena praktik skali ke takk..hahahaha...:))

asal tak mohon jadi askar wataniah jerr..lagik best per.kawen nnti dpt pakai baju askar warna putih tuh..:D
askar wataniah ganggu waktu keje la...
 

alonso

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 1, 2008
Messages
62,520
Reaction score
426
Points
531
camne dgn elaun,gaji utk spdrm ni???
 

Kurma

Active+ Member
Joined
Jul 23, 2007
Messages
4,219
Reaction score
95
Points
30
spdrm?? emm, sedara n abg member aku ada masuk..memalam keje wat roadblock, gi round2 kawasan..senang cite wat kerja polis laa..part hulur² tuh aku taktau la kena praktik skali ke takk..hahahaha...:))

asal tak mohon jadi askar wataniah jerr..lagik best per.kawen nnti dpt pakai baju askar warna putih tuh..:D
Baju No 1 tur kan:">:">:">baju istiadat...kena ada "size"
 
Last edited:

zerodecibal

Super Active Member
Joined
Jun 18, 2008
Messages
5,547
Reaction score
5
Points
65
ohh baju no 1 tu cantik ooo..... ada sapa2 budak Pelapes or Rotu kat sini???
 

zerodecibal

Super Active Member
Joined
Jun 18, 2008
Messages
5,547
Reaction score
5
Points
65
mata rabun leh apply ke tak sukarelawan tu?
 

jomie

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Sep 24, 2008
Messages
6,845
Reaction score
613
Points
111
Elaun rm4 sejam untuk anggota...sambil2 dapat elaun, sambil2 merasa jadi polis...Kuasa ditangan anda...tapi kalu kene tembak, sendiri tanggung...ada beran?....jom join aku..
 

astalavista6048

Active Member
Joined
Mar 19, 2008
Messages
1,127
Reaction score
27
Points
30
spdrm?? emm, sedara n abg member aku ada masuk..memalam keje wat roadblock, gi round2 kawasan..senang cite wat kerja polis laa..part hulur² tuh aku taktau la kena praktik skali ke takk..hahahaha...:))

asal tak mohon jadi askar wataniah jerr..lagik best per.kawen nnti dpt pakai baju askar warna putih tuh..:D
ko askar wataniah ker...:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register