Sukar tidur malam.....

CG Sponsors
ARIFFX

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,037
Reaction score
159
Points
123
SAYA berusia 22 tahun. Masalah saya ialah kerap mimpi basah, walaupun ada ketikanya tidak mengalami mimpi berkaitan seks. Ia berlaku apabila saya letih disebabkan tidak cukup tidur pada waktu malam.

Akhir-akhir ini saya memang selalu tidak tidur malam. Saya sebelum ini kerap melakukan onani, tetapi kini berjaya mengawalnya. Apa nasihat doktor mengenai masalah saya? Apa pendapat doktor mengenai penggunaan minyak lintah? Adakah ia boleh membantu?

MEL
Kemaman, Terengganu

Mimpi basah fenomena semula jadi untuk lelaki dan wanita. Lelaki kerap mengalaminya kerana anggota sulit lelaki lebih terdedah dan sentuhan ke bahagian itu akan mencetuskan ejakulasi, walaupun dalam tidur.


Lelaki yang kerap onani biasanya jarang mengalami mimpi basah. Ada juga situasi yang mana mimpi basah kerap berlaku dan mengakibatkan lelaki itu letih dan lesu. Ini kerana keadaan ketidakstabilan sistem saraf.

Apabila fungsi sistem itu pulih, keadaan menjadi baik. Biasanya mimpi basah ialah pengalaman badan ketika tidur dan bukan masalah kesihatan.

Lintah ialah parasit yang kehidupannya bergantung kepada darah sebagai pemakanan. Lintah digunakan untuk perubatan daripada spesies Eropah untuk melegakan bengkak serta melancarkan pengedaran darah.

Banyak lintah digunakan untuk melegakan bengkak kecil. Lintah perubatan ini mengeluarkan air liur mengandungi ‘peptide hirudin’ yang mencairkan darah, jadi mudah untuk darah memasukinya.

Selain itu, lintah perubatan mengandungi kimia yang melegakan pembuluh darah dan juga sejenis kimia untuk memberi kebas.

Lintah jenis lain tidak mempunyai kimia itu. Jadi daripada segi perubatan, lintah perubatan dari Eropah yang dikenali sebagai lintah ‘medicinalis’ yang didapati menghasilkan ‘peptide hirudin’.

Kini, hirudin diproses secara sintetik di makmal dan tidak lagi diekstrak daripada lintah. Minyak lintah di pasaran tempatan mungkin tidak mengandungi peptide.

Lagipun peptide hanya mencairkan darah. Menggunakan minyak lintah untuk membesarkan zakar memang perbuatan sia-sia. Saya cadangkan anda baca dulu sebelum mencuba ramuan bukan-bukan yang dipasarkan.~~khas utk kawan2 yg belum tido lagi~~
 
Sponsored Post

kaYaIlmu

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
7,918
Reaction score
29
Points
70
owh..nie masalah sape nie ??..ko ke TT... :D
 

astrowan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 26, 2009
Messages
22,317
Reaction score
249
Points
128
amboi2..pandai abg arif ni wakakakkakaa

citer pengalaman dan kongsi bersama kaer..siap ada jawapn dalam quote

wakakakakakak
 

ARIFFX

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,037
Reaction score
159
Points
123
harem...

x tido lagi nih.. dh pukul 2 dah nih...

:)):)):))
 

ah fan

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2009
Messages
8,148
Reaction score
28
Points
70
nk mimpi basah tdo la dlm ujan..kt bilik air pn ok..:)):)):))
 

snipers

Active Member
Joined
Oct 25, 2007
Messages
1,474
Reaction score
15
Points
25
Tak paham aku, Mimpi basah tu apa? kena jirus air ker?.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register