BTC USD 23,790.1 Gold USD 1,928.98
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Sudah jatuh di timpa tangga :) minta pandangan dan cadangan dari member CG

Sponsored Post

Khai1502

Fun Poster
Messages
138
Joined
Dec 3, 2015
Messages
138
Reaction score
22
Points
15
Salam. Hati2 dengan masalah abe tu ye, sebab AEON tu x salah adalah money lender atau Ah Long. X Salah namanya AEON Credit ape ntah.

Sebelum ni, rumah Emak aku ade org sewa, lepas dia blah, ade Ah Long datang, cari org tu, Zulkipli ape ntah nama org tu, kami kate lah yg Zulkipli tu dah pindah, dia menyewa je rumah ni, rumah ni rumah kami. X pe lah, ari tu Ah Long tu balik.

Lepas dari tu, Ah Long tu datang tiap2 bulan, dia korek sikit2, tanye rumah siapa, ayah siapa, kerja mana, akhirnya Ah Long tu kata ayah aku plak ade hutang, n dia bawak surat mahkamah. Aku ambik je lah surat mahkamah tu, bagi kat ayah aku, ayah aku kate biarkan je, aku x puas hati, aku pergi Balai Saujana Damansara buat report, polis tu siap call Ah Long, akhirnya, sampai hari ni Ah Long x kacau lagi.

Terima kasih Polis, terima kasih Allah swt.

Zaman sekarang ni, ramai yg penipu, tambah lagi tau kita ni kaya n lemah.
 

gmxemail

Fun Poster
Messages
474
Joined
May 29, 2018
Messages
474
Reaction score
31
Points
20
Lepas dari tu, Ah Long tu datang tiap2 bulan, dia korek sikit2, tanye rumah siapa, ayah siapa, kerja mana, akhirnya Ah Long tu kata ayah aku plak ade hutang, n dia bawak surat mahkamah. Aku ambik je lah surat mahkamah tu, bagi kat ayah aku, ayah aku kate biarkan je, aku x puas hati, aku pergi Balai Saujana Damansara buat report, polis tu siap call Ah Long, akhirnya, sampai hari ni Ah Long x kacau lagi.

Melampau tu! Selamat ko ada!

Kalau aku, aku pun jadi keliru. Tapi bab2 'harassment' ni aku cukup pantang betul. Tindakan memang wajar diambik.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register