BTC USD 63,097.9 Gold USD 1,742.26
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Suatu masa dulu trader forex skrg dah jadi ex-trader

apa sebab berhenti trade ye?

  • sebab penah loss besar

    Votes: 5 26.3%
  • sebab dah berumahtangga

    Votes: 1 5.3%
  • sebab pemahaman sendiri yg forex tu haram

    Votes: 2 10.5%
  • sebab ada komitmen lain..cth bisnes,kerja dll

    Votes: 6 31.6%
  • sebab forex tu sendiri sebenarnya permainan duit yg menipu serupa gambling

    Votes: 3 15.8%
  • sebab faktor kesihatan

    Votes: 0 0.0%
  • sebab takde modal besar

    Votes: 9 47.4%
  • sebab byk utang

    Votes: 1 5.3%
  • sebab kena kejar along

    Votes: 2 10.5%

  • Total voters
    19

Shing1985

Fun Poster
Joined
Apr 1, 2020
Messages
166
Reaction score
6
Points
15
Although I have started my trading journey two months back but still in the learning process.
 
Sponsored Post

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,373
Reaction score
1,288
Points
231
berenti sebab fatwa haram...koorg yg trade forex tu berenti la... byk benda lain yg halal yg boleh buat duit
 
Last edited:

[email protected]

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
16,665
Reaction score
89
Points
125
Dah berenti lama sebab rasa buang masa dok belek laptop ja dulu sampai mem bising2
 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,373
Reaction score
1,288
Points
231
Kalau bayar kereta hutang bulan2 ada riba boleh pulak. Pilih bulu betul
amik la islamic... jangan pilih yg ada riba... bukan pilih bulu... diri sendiri tu yang memilih ...
aku pernah trade forex dan aku pernah bagi alasan macam ko bagi ni untuk menghalalkannya... so aku tak terkejut pun.
 

radex78

Active Member
Joined
Nov 22, 2014
Messages
1,423
Reaction score
0
Points
30
I have been starting trading in 2012, I ever stop trading, but eventually back again to forex, although make money from forex is not easy, but I trade if there is free money with small budget trading, If we can make profit from forex trading and then we will happy, and then withdraw money will giving more spirit in the learning stage.
 

ahmaddpintu

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2017
Messages
269
Reaction score
97
Points
30
dah lebih 15 tahun trade fx, seingat aku depo tak sampai 1k usd, prnah loss tapi tak pernah rugi, maksudnya untung mengatasi rugi, dulu kerja, sekarang tak kerja dah ,trade fx sepenuh masa.
 

silverchair959

Legendary Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
18,034
Reaction score
90
Points
125
dah lebih 15 tahun trade fx, seingat aku depo tak sampai 1k usd, prnah loss tapi tak pernah rugi, maksudnya untung mengatasi rugi, dulu kerja, sekarang tak kerja dah ,trade fx sepenuh masa.
padu nih bila dah boleh jadi FTT...avergae sebula boleh dpt berapa RM yer
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.19382
USD / JPY
109.171
GBP / USD
1.37377
USD / CHF
0.92102
USD / CAD
1.25436
EUR / JPY
130.331
AUD / USD
0.76328

CG Sponsors




Top
Log in Register