BTC USD 48,080.3 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

SS and SS2

heartnet

Active Member
Joined
Apr 29, 2008
Messages
1,317
Reaction score
33
Points
30
Salam,
Aku ni masih baru lagi dalam melawakan motor.Baru-baru ni aku beli SS2 2nd dgn harge 2k kat kedai tapi asyik rosak je jadi aku beli SS1(SS) daripada member sedara aku dgn harge 1400.Ade sesapa yg pakai SS1 tak?Boleh post gambar sebab aku akan dapat SS1 aku tu tak lama lagi:D so nak tgk camne korang'make up'motor tu kalau ade SS2 pun boleh gak.
 
Last edited:
Sponsored Post

adil2604

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
7,146
Reaction score
153
Points
73
Salam,
Aku ni masih baru lagi dalam melawakan motor.Baru-baru ni aku beli SS2 2nd dgn harge 2k kat kedai tapi asyik rosak je jadi aku beli SS1(SS) daripada member sedara aku dgn harge 1400.Ade sesapa yg pakai SS1 tak?Boleh post gambar sebab aku akan dapat SS1 aku tu tak lama lagi:D so nak tgk camne korang'make up'motor tu kalau ade SS2 pun boleh gak.

gambar tak ada lar...(rajin2 buka majalah kapcai)....moto SS memang zaman aku(dulu pernah merempit :D),kawan2 tempat aku still mekap mcm dulu sampai sekarang..ko buat semuanya standard je...tayar pakai TT100 80/90 depan belakang n yang penting dekat motor ni rim...ikut citarasa sendiri..kalau suka pakai rim aloi pakai rim aloi..kalau suka pakai spot rim pakai la yang ori mcm AR atau Gto punya spot rim...tak payah buat karut2 ...janji nampak kemas mata memandang je..hehhehheh:D
 

heartnet

Active Member
Joined
Apr 29, 2008
Messages
1,317
Reaction score
33
Points
30
TQ
Abg sedara aku tu rempit yg dah pencen aku ni xdela sampai nak ikut jejak die tp kalau kena bakar asal dpt kejar jdlah..
........................................................
Hmm kalau isi rim 7btg ok ke?Harge die brpe ha?
 

adil2604

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
7,146
Reaction score
153
Points
73
spot rim 7 batang nampak penuh cari yang 5 batang ....baru nampak kemas..tak payah spay colour pelik2..biar colour ori dari kedai...harga dulu tahun 1998 aku rasa RM100..sekarang tak tahu lak...
 

heartnet

Active Member
Joined
Apr 29, 2008
Messages
1,317
Reaction score
33
Points
30
Aku beli SS1 dari org jadi die beli caberset baru maybe yg loker..
Aku kalau boleh nak make-up ala-ala racing punye warne ape yg sesuai?
Biase org racing pakai stripe ke?
p/s:aku bukan nak racing x pandai ha4
 

adil2604

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
7,146
Reaction score
153
Points
73
tak payah mekap racing coz tu motor lama...kekalkan yg ori je semua baru lawa....
 

heartnet

Active Member
Joined
Apr 29, 2008
Messages
1,317
Reaction score
33
Points
30
jd perluke aku isi stripe?kalo caberset warne hitam rim(3-7btg) warne ape lawa?Kalau caberset biru?
 

heartnet

Active Member
Joined
Apr 29, 2008
Messages
1,317
Reaction score
33
Points
30
Aku tukar caberset SS aku warna hitam.
 

MOD jr.

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 29, 2008
Messages
23,582
Reaction score
134
Points
133
fuh teringat zaman main motor :D ss2 nagn ss..motor paling memikat awek mase time skolah :))
 

heartnet

Active Member
Joined
Apr 29, 2008
Messages
1,317
Reaction score
33
Points
30
camne nk membuatkan motor tu memikat?
hahaha
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register