BTC USD 61,230.5 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

SPRM siasat Sharbinee Allawee

wokyoh fx

Super Active Member
Joined
Aug 25, 2010
Messages
7,161
Reaction score
49
Points
70
pix_gal0
Mohd Sharbinee Allawee Ramlie

SPRM turut ambil keterangan Che Mat, Butler, Muslim dan Ismail

Penjaga gol utama Terengganu, Mohd Sharbinee Allawee Ramlie semalam dipanggil memberi keterangan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), berhubung dakwaan 'menjual permainan' ketika menentang Kedah di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah , Sabtu lalu. Turut member i keterangan ialah Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT), Datuk Che Mat Jusoh dan jurulatih Peter Butler.
Pengarah SPRM Terengganu, Md Yusoff Md Zain mengesahkan perkara itu dan menjelaskan bahawa selain Che Mat dan Butler, beberapa pegawai PBSNT turut dipanggil memberi keterangan.

Muslim Ahmad dan Ismail Faruqi Asha'ri yang dipalit dengan isu dakwaan membawa wanita masuk ke bilik hotel di Alor Setar, baru-baru ini turut dipanggil membantu siasatan.

Pemain dan beberapa pegawai dipanggil pada pagi semalam manakala Butler dipanggil memberi keterangan selama dua jam mulai jam 2 petang.

“Kita mula menjalankan siasatan hari ini (semalam), tetapi ia masih dalam peringkat siasatan awal dan kita membenarkan semua yang dipanggil itu pulang selepas keterangan mereka diambil,” katanya kepada pemberita, semalam.
Beliau berkata, kesemua yang dipanggil memberi kerjasama yang baik dan membolehkan pihaknya menjalankan siasatan dengan lancar.

Md Yusoff berkata beliau tidak boleh memberi ulasan lanjut kerana siasatan masih di peringkat awal.
 
Sponsored Post

LEMANtheMAN

Super Active Member
Joined
Oct 26, 2010
Messages
7,463
Reaction score
10
Points
65
siasat je..dah banyak kali dia buat mistake cmtu..macam sengaja je aku tengok..

kalo dia tak jual game..comfirm dia bang.ang..spesies macam robert green lah ni..haha
 

rebellion

Legendary Member
Paid Membership
Joined
May 3, 2010
Messages
16,090
Reaction score
62
Points
135
siasat je..dah banyak kali dia buat mistake cmtu..macam sengaja je aku tengok..

kalo dia tak jual game..comfirm dia bang.ang..spesies macam robert green lah ni..haha

spesies keeper england, selalu buat silap mudah, bola hebat2 selamber tahan
 

[V]endetta

Legendary Member
Joined
Oct 10, 2010
Messages
11,893
Reaction score
17
Points
115
tudiahhh jeng jeng jeng... dalam malaysia pun boleh beli game rupanya.
 

ekom

Active Member
Joined
Dec 9, 2006
Messages
1,663
Reaction score
6
Points
25
Byk lg kes2 besar... Takkan bilis je...
 

kainlangsir

Legendary Member
Joined
Jul 24, 2006
Messages
12,459
Reaction score
268
Points
141
Dekpong Che mak dok bayor gaji retekk...dok member tu bahang pitih ahh..
 

skYnEt-gEnIUs

Banned
Joined
Aug 19, 2010
Messages
23,970
Reaction score
501
Points
161
bola susah boleh lak dye tepis,bola senang lak mcm senang2 je lepaskan.....
 

blink_182

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
9,786
Reaction score
21
Points
65
Rasuah apenyer dgn kedah

Kedah pun x layak ke suku akhir
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register