BTC USD 24,032.2 Gold USD 1,789.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Spmaon Peak & Valley (SPV) Technique

spmaon

Fun Poster
Messages
267
Joined
Mar 22, 2007
Messages
267
Reaction score
4
Points
15
Atas permintaan brader bujal38, kat sini aku sertakan teknik yang tengah aku demo kan. Korang bacala dalam ebook yang aku buat nih. Memandangkan aku buat benda nih free aje jgn la hendaknya korang jual plak.

Teknik yang aku share atau korang boleh juga nak develop ni simple and clean. Almost naked trading (pakai spender je)sebab masih guna 1 moving average. Kalau korang nak tambah indicator itu terpulang la pada korang. Aku kalau boleh memang nak maintain camni aje.

disclaimer: Aku tak bertanggungjawap atas apa-apa yang terjadi pada trade korang. Please use as you see fit.


_________________________________________________________________________________________________________


Progress of Spmaon Peak & Valley (SPV)

1.SPV-v1
 

Attachments

  • peak and valley.pdf
    69.6 KB · Views: 298
Last edited by a moderator:
Sponsored Post

onetarmizi

Elite Member
Messages
4,261
Paid Membership
Joined
May 30, 2006
Messages
4,261
Reaction score
934
Points
76
Ok bro, thanks for sharing. Kita akn try buat improvement mana yg patut. By the way utk entry refer TF yg mana?
 

gundurowo

Super Active Member
Messages
8,437
Paid Membership
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,437
Reaction score
269
Points
91
aku penah gak nk cuba teknik ni dulu tapi tak bape cekap camne nk tentukan peak ngan valley..

slalu pakai kat TF 1h,4h ngan daily..
 

spmaon

Fun Poster
Messages
267
Joined
Mar 22, 2007
Messages
267
Reaction score
4
Points
15
Ok bro, thanks for sharing. Kita akn try buat improvement mana yg patut. By the way utk entry refer TF yg mana?

Time frame sebenarnya tak kisah mana-mana bro. Kat mana-mana TF pun ada trend. Jadi ikut kesesuaian masing-masing la. Kalau time frame kecik, less risk and most probably less profit. Kadang-kadang boleh lebih byk daripada main time frame besar.

Aku rasa the reason orang main TF besar is to get major moves. Lagi satu less tade. Trade the best setup orang putih cakap.

Personally aku pakai 1 hf TF. Once dah cukup modal nanti aku akan start upgrade to 4 hr and daily.
 

spmaon

Fun Poster
Messages
267
Joined
Mar 22, 2007
Messages
267
Reaction score
4
Points
15
komen on ebook

berkenaan dgn ebook tuh kalau ada apa-apa komen sila la bagi. Kalau aku ada masa nanti aku akan update balik ebook tuh untuk korang.
 

darkkiller

Super Active Member
gem
Messages
8,311
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
cuba pakai MTF fractal yang ada pada thread sazabi tu.Buka tf 1H dan pasang 240period fractal (4h)..tapi tak semua peak and valley dapatlah..kalau pasang fractal 1h je dah serupa macam pakai fractal standard
 

spmaon

Fun Poster
Messages
267
Joined
Mar 22, 2007
Messages
267
Reaction score
4
Points
15
cuba pakai MTF fractal yang ada pada thread sazabi tu.Buka tf 1H dan pasang 240period fractal (4h)..tapi tak semua peak and valley dapatlah..kalau pasang fractal 1h je dah serupa macam pakai fractal standard

Fractal memang boleh membantu pada saper2 yang masih tak dapat nak identify peak and valley. Kadang-kadang guna fractal pun boleh dapat lagi byk pips. Tapi konsep asas masih sama iaitu buka buy/sell stop order dan tunggu price break resistance/support (peak/valley atau fractal).
 

darkkiller

Super Active Member
gem
Messages
8,311
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
attachment.php

ni aku dapat dari FF

teknik ni lebih kurang sama dgn site ni,kira teknik dow 123
http://www.tradejuice.com/forex/forex-1-2-3-methode-mm.htm
 

gundurowo

Super Active Member
Messages
8,437
Paid Membership
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,437
Reaction score
269
Points
91
eh, aku takde plak mtf fractal..bleh post sini tak??hihi
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.02172
USD / JPY
134.626
GBP / USD
1.21131
USD / CHF
0.95362
USD / CAD
1.28440
EUR / JPY
137.550
AUD / USD
0.69987

CG Sponsors




Top
Log in Register