Spacecraft Voyager 1 menerokai bintang selepas 35 tahun di lancarkan

CG Sponsors




stonz

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Sep 18, 2008
Messages
4,708
Reaction score
199
Points
43
xde gambar latest ke daripada kapal ni?
 
Sponsored Post

fadl

Fun Poster
Joined
Feb 3, 2013
Messages
604
Reaction score
70
Points
30
Maksudnya dah duk teroka angkasa lepas dah
Lepas mendarat di Zuhal
Voayger Tak mendarat pon. Mengorbit pun tak. Dia cuma lalu sebelah jer. Masa lalu tu dia amik gambar.
 

fadl

Fun Poster
Joined
Feb 3, 2013
Messages
604
Reaction score
70
Points
30
xde gambar latest ke daripada kapal ni?
Kamera dia dah tak berfungsi. Kalau amik gambar pon x nampak apa. Matahari dah tak boleh dibezakan dari bintang2 lain. Dia bawak 10 alat. cuma 2-3 jer yang berfungsi lagi. Power dia pon dah low. Beberapa tahun lagi out terus.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
286,437
Reaction score
11,911
Points
2,376
Voayger Tak mendarat pon. Mengorbit pun tak. Dia cuma lalu sebelah jer. Masa lalu tu dia amik gambar.
Lama betul nak sampai ke Zuhal tu
 
Sponsored Post
Top
Log in Register