(Games) Sony PlayStation 4 Club

Recommended Brokers


Atomars

Active+ Member
Joined
May 5, 2011
Messages
3,288
Reaction score
105
Points
33
Welcome to the Sony PlayStation 4 Club.

Pre-order your PlayStation 4 now.

http://uk.playstation.com/ps4/preorder/
http://gameon.com.my/
Amazon.com



UPDATE : PlayStation 4 HDD confirmed (13/6/2013)

Sony has confirmed that the PS4 will ship with a 500GB hard drive.
PlayStation 4 is available this holiday for $399.
Official specs sheet is as follows.





http://www.youtube.com/watch?v=6mTFOVQsjB0

UPDATE : Rupa PlayStation 4 dengan rasminya telah didedahkan hari ini (11/6/2013)

http://www.youtube.com/watch?v=QfFiniv4Bhs













UPDATE : PlayStation 4 live event (10/6/2013)

Hari yang ditunggu dah tiba,
11/6/2013 (waktu Malaysia) Sony akan tunjuk konsol PlayStation 4 diorang.

Boleh tengok live event pukul 10 pagi pada 11/6/2013 kat http://us.playstation.com/
RSVP kat sini https://www.facebook.com/events/329949940466269/


UPDATE (29/5/2013) : PlayStation 4 pre-order dari Amazon


Pre-order untuk PlayStation 4 sudah boleh dibuat di website Amazon.
Harga diletakkan adalah sebanyak £599.

http://www.amazon.co.uk/Sony-PlayStation-4-PS4/dp/B00BE4HOIM

UPDATE (21/5/2013) : Rupa PlayStation 4 akan dipersembahkan pada 10/6/2013 di E3

Be the first to know, sign up here http://uk.playstation.com/ps4/

http://www.youtube.com/watch?v=QjXU1anoC5Y

UPDATE : PlayStation 4 akhirnya diumumkan pada hari ini (20/2/2013)

PlayStation 4 telah diumumkan, tetapi rupa sebenar PlayStation 4 masih belum didedahkan.
Namun begitu, controller, specifications, games dan user interface telah diperlihatkan pada live event pukul 7.00 AM pagi tadi.
Konsol PlayStation 4 berkemungkinan akan dijual pada November ini dan harga bermula dari $429 dan $529.

Official Specifications and features

-High-end GPU and 8-core CPU on the same die
-8 GB DDR5 RAM
-New interface
-Instant Boot-Up
-Vita integration
-Cloud-Based PS3 Games
-Playing currently downloaded games
-Remote play
-Streaming and sharing

http://www.youtube.com/watch?v=5hjx2Sd52U4

http://www.youtube.com/watch?v=x7QhUL8NUK4

Deep Down PlayStation 4 gameplay

http://www.youtube.com/watch?v=xbFBEjlKtpY

Upcoming games :

-Watch Dogs
-Destiny
-Deep Down
-Killzone Shadowfall
-inFamous












Leaked PS4 controller (15/2/2013)​


Leaked PS4 controller (14/2/2013)​



Sony official teaser (1/2/2013)

http://www.youtube.com/watch?v=d-3GMHIgR-U

Machinima PS4 review (1/2/2013)

http://www.youtube.com/watch?v=G1ilL5ROjsc

(4/11/2012)

Khabar angin tentang PlayStation 4 atau PlayStation Orbis telah hangat diperkatakan baru-baru ini dan ianya dijangka akan diumumkan oleh Sony pada 20 Februari 2013.
Sama ada khabar angin tentang PS4 ini betul atau tidak, sama-sama kita nantikan Februari nanti.

Antara maklumat yang diterima ialah :

- PlayStation 4 mampu memaparkan permainan 3D pada 1080P @ 60fps - 240 fps @ 1.84 teraflops
- 18 Radeon GCN compute units pada kelajuan 800MHz
- Menggunakan AMD A10 APU series (combined CPU & GPU)
- Mungkin mempunyai 4GB, 8GB atau 16GB RAM
- 256GB HDD/SSD
- 100 GB Blu-Ray Disc

http://www.youtube.com/watch?v=Zks5W-XlghU
 
Last edited:
Sponsored Post

mmnjojo

Fun Poster
Joined
Dec 19, 2011
Messages
313
Reaction score
0
Points
10
Akhirnyaaa...... Aku org pertama nak beli kat tmpt aku nanti hehehehe...
 

MuSaNgZ

Fun Poster
Joined
Sep 6, 2010
Messages
336
Reaction score
0
Points
10
baru nak main ps3 dah kluar ps4 huhuh
 

sueweal

Active+ Member
Joined
May 24, 2011
Messages
4,554
Reaction score
18
Points
25
harga sure mahei
 

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,657
Reaction score
692
Points
161
dulu2 zaman budak2 aku penah melawak dgn member2 aku time main psone kt rumah dia
"aku tobat takkan beli psone ni, mai ps4 baru aku beli apa hahaha"

naya
 

mmnjojo

Fun Poster
Joined
Dec 19, 2011
Messages
313
Reaction score
0
Points
10
dulu2 zaman budak2 aku penah melawak dgn member2 aku time main psone kt rumah dia
"aku tobat takkan beli psone ni, mai ps4 baru aku beli apa hahaha"

naya[/QUOTE

Xpasai kena beli... Member hang igt lg ke
 

butterfingers

Super Active Member
Joined
Aug 16, 2010
Messages
5,324
Reaction score
5
Points
65
xde gambo ke?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register