Wanted [Solved] BUTANE Adjustable PENCIL TORCH & Copper sheet

CG Sponsors




Actifast

Super Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
5,968
Reaction score
121
Points
73
Hi warga CG..

Ingin mencari benda di list :

  • BUTANE Adjustable PENCIL TORCH
  • Copper sheet ( 1mm tebal)







PM yo :D, sy ingin membeli nya dari tuan.
 
Last edited:
Sponsored Post

Actifast

Super Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
5,968
Reaction score
121
Points
73
Ada yg member kt cg jumpa menda nie x..

hadoii... mana mau cari help me ... huwa..
 

MASTER ZEKAMAN

Active+ Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
4,231
Reaction score
51
Points
30
kalau kt kuantan...ada satu kedai hardware kt jalan wong ah jang...biasanya kedai hardware ada...jgn cari kedai jual baju pulak...hahahah....aku pun mmg ada satu torch nih...senang nak melebur,melentur dll lg la...
 

Megat Sri Rama

CG Top Poster Club
Joined
Aug 28, 2007
Messages
20,277
Reaction score
506
Points
161
haiya... Lelong ada banyak.

Internet aku lemban gila ni, kalau tak aku carikan link.

kau nak pakai untuk apa?

mana tahu aku boleh kasi alternatif.
 

Actifast

Super Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
5,968
Reaction score
121
Points
73
kalau kt kuantan...ada satu kedai hardware kt jalan wong ah jang...biasanya kedai hardware ada...jgn cari kedai jual baju pulak...hahahah....aku pun mmg ada satu torch nih...senang nak melebur,melentur dll lg la...
ye ke ad kedai hardware?

kuantan? mak aihh jauh la pulop..~X(

area Selangor ok gak
 

Actifast

Super Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
5,968
Reaction score
121
Points
73
haiya... Lelong ada banyak.

Internet aku lemban gila ni, kalau tak aku carikan link.

kau nak pakai untuk apa?

mana tahu aku boleh kasi alternatif.
nak bako,, umah maklimah.. kekeke

iya? xlah,,,

nie laptop compaq black screen, tengok kt youtube ckp blh baik balik kalu bako kt ic GBA.

xtau jadi x.. just try.. jadi ok, xjadi terbakaq ic tu:(:)((
 

Megat Sri Rama

CG Top Poster Club
Joined
Aug 28, 2007
Messages
20,277
Reaction score
506
Points
161
lee... ye ke boleh?

jangan diorang tu kencing sudahlah...


aku dah cari kat lelong, mamat tu (aarongu77) dah tak jual lagi dah.

kalau kau ada paypal, baik cari kat eBay... keyword "micro torch".

Kalau jenama Bernzomatic tu jenama yang baik. Tapi kalau nak yang terbaik kena periksa review di Youtube, (untuk bentuk model yang boleh keluarkan kon api yang paling baik).




Untuk tujuan kau ni, apa kata bawak laptop tu pergi kedai repair handphone Melayu... mintak diorang tolong bakarkan.

Kat bengkel elektronik macam tu biasanya ada burner khas (apinya tak tirus, tapi menyebar sebab dia hanya untuk memanas dan bukan untuk memotong). Contoh kalau diorang nak tanggalkan cip SMD yang ada berpuluh-puluh kaki, lengit kalau nak lebur dan sedut (guna sucker) satu-satu kaki. Kalau pakai metal mesh tape yang serap logam cair tu pun leceh gak. Baik diorang panaskan semua kaki pakai api kemudian sementara timah/plumbum cair diorang angkat cip tu.

Jadi cuba pergi tanya diorang. Kau pun nak pakai sekali je kan?





Tapi kalau nak burner yang jenis bakar rumah punya, boleh PM aku... hehehe.
 

Actifast

Super Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
5,968
Reaction score
121
Points
73
lee... ye ke boleh?

jangan diorang tu kencing sudahlah...


aku dah cari kat lelong, mamat tu (aarongu77) dah tak jual lagi dah.

kalau kau ada paypal, baik cari kat eBay... keyword "micro torch".

Kalau jenama Bernzomatic tu jenama yang baik. Tapi kalau nak yang terbaik kena periksa review di Youtube, (untuk bentuk model yang boleh keluarkan kon api yang paling baik).




Untuk tujuan kau ni, apa kata bawak laptop tu pergi kedai repair handphone Melayu... mintak diorang tolong bakarkan.

Kat bengkel elektronik macam tu biasanya ada burner khas (apinya tak tirus, tapi menyebar sebab dia hanya untuk memanas dan bukan untuk memotong). Contoh kalau diorang nak tanggalkan cip SMD yang ada berpuluh-puluh kaki, lengit kalau nak lebur dan sedut (guna sucker) satu-satu kaki. Kalau pakai metal mesh tape yang serap logam cair tu pun leceh gak. Baik diorang panaskan semua kaki pakai api kemudian sementara timah/plumbum cair diorang angkat cip tu.

Jadi cuba pergi tanya diorang. Kau pun nak pakai sekali je kan?





Tapi kalau nak burner yang jenis bakar rumah punya, boleh PM aku... hehehe.
ebay ada, tp susah la ramai dok US. bnyak dah barang yg beli dari US xsampai2 sampai sekarang.

Bernzomatic? yg nie paling ok ea.. t try cari kt google.. uisshh

alamak xnok la sampai bakaq habis kaki ic SMD tu..

just nak bako bagi cair je.. mana tau boleh power up laptop seketoi nih.., dah kasik barai dah laptop, xde bubble kt ic. tu nak try bako :))

kalu guna Hot air ok x?
 
Last edited:

Actifast

Super Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
5,968
Reaction score
121
Points
73
sapa ada copper sheet tebal 1mm? Pm yo
 
Sponsored Post
Top
Log in Register