BTC USD 35,973.0 Gold USD 1,813.19
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Solat jumaat di musim coronavirus

Sponsored Post

dloanman

CG Top Poster Club
gem
Messages
30,980
Joined
Apr 15, 2012
Messages
30,980
Reaction score
2,373
Points
266
Awards
1
yg den prasan, area bandar spt shah alam, utk dpt giliran solat jumaat kena daftar online via masjidpro

tapi den blk kampung last week, masjid area kampung klu nk jumaat kena amik kad giliran kek masjid sbb ado kuota 250org @ 500 org utk setiap masjid bergantung pd keluasan... ado masjid kampung ceruk2 hanya 100org ajo kuota jumaat sbb masjid kecik... tapi imam & ajk masjid kasi kebenaran masuk yo lah copek2 sblm azan walaupun xdo kad giliran jumaat janji ekau nk solat

wacayalu imam & ajk ekekkekekeke
 

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
24,677
Joined
Jan 12, 2008
Messages
24,677
Reaction score
4,113
Points
261
Awards
1
sampai bila lah nak ada kuota nih....
 

dloanman

CG Top Poster Club
gem
Messages
30,980
Joined
Apr 15, 2012
Messages
30,980
Reaction score
2,373
Points
266
Awards
1
sampai bila lah nak ada kuota nih....

den x dapek 2 jumaat lepas, hari ni dpt alhamdulillah... tapi slalu lps jumaat ado nasi beriani bungkus, hari ni takdo sapo jamu sponsor mkn lps jumaat, kempunan aku

terpaksolah poie kedai mamak utk membayar hutang beriani kpd perut den ekekeekee
 

rasyid.ahmad

Fun Poster
Messages
333
Joined
Feb 15, 2017
Messages
333
Reaction score
135
Points
23
sampai bila lah nak ada kuota nih....
itu lah. niat pihak kerajaan utk muzakarah sop terbaru, selepas mekkah dan madinah dah boleh solat rapat.
kalau dah rapat nanti lebih ramai jemaah boleh hadir solat jumaat. tak perlu kuota dah.
tapi belum nampak apa2 lg keputusan terbaru hasil muzakarah haritu.
 

dloanman

CG Top Poster Club
gem
Messages
30,980
Joined
Apr 15, 2012
Messages
30,980
Reaction score
2,373
Points
266
Awards
1
itu lah. niat pihak kerajaan utk muzakarah sop terbaru, selepas mekkah dan madinah dah boleh solat rapat.
kalau dah rapat nanti lebih ramai jemaah boleh hadir solat jumaat. tak perlu kuota dah.
tapi belum nampak apa2 lg keputusan terbaru hasil muzakarah haritu.

at least dapek kurangkan penjarakan antara jemaah dlm saf, mgkn jarak 1ft-2ft clearance antara sejadah supayo lbh bleh muat ramai jemaah dlm dewan solat... surau perumahan den skg penuh dewan solat lelaki tepakso amik space ruang solat wanita...
 

TT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgem
Messages
163,450
Joined
Jan 13, 2009
Messages
163,450
Reaction score
22,262
Points
1,831
Awards
1
Sgor tambah kapasiti

IMG_20211103_091616_908.jpg
 

rasyid.ahmad

Fun Poster
Messages
333
Joined
Feb 15, 2017
Messages
333
Reaction score
135
Points
23
jawi ketetapan terkini.JPG

ketetapan terkini berkaitan aktiviti pengimarahan di masjid dan surau wilayah-wilayah persekutuan dalam tempoh pelan pemulihan negara
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register