BTC USD 41,674.7 Gold USD 1,775.91
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Solat jumaat di musim coronavirus

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
16,218
Reaction score
5,961
Points
321
Dah ada unspoken rule. Xcucuk lg xbole join jemaah wpun dtg awal n masih ada ruang. Rela yg btugas pun minta maaf xputus2. Xpe la dorg cuma jalankan tugas

Zohor lg arini

Boss jgn risau..
Boss x buat salah apa pun..
Yang halang adalah undang2 yg dibuat pemerintah..
Boss mentaati pemerintah..
Pahala nya sama je..

Tapi kalau boss nak gi cari fake cert vaksin utk masuk masjid..

Aku kurang setuju..

---

Benda ni minda kena kuat..
Selagi boleh tahan..
Kita tahan..
 
Sponsored Post

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
16,218
Reaction score
5,961
Points
321
Share video sikit..
Ada Beza taun dgn covid..

Tapi video ni bagus..
Solat kt rumah berjemaah rapat2 pun okay je..

 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
29,963
Reaction score
2,199
Points
206
Dah ada unspoken rule. Xcucuk lg xbole join jemaah wpun dtg awal n masih ada ruang. Rela yg btugas pun minta maaf xputus2. Xpe la dorg cuma jalankan tugas

Zohor lg arini

deme cek mysejahtra ko? TT solat jumaat kek mano?

sapo2 yg rumah tepi surau/masjid klu masih PKPD memang sedihlah x bleh solat jumaat.... mcm den
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #3
Joined
Jan 13, 2009
Messages
158,451
Reaction score
21,620
Points
1,671
deme cek mysejahtra ko? TT solat jumaat kek mano?

sapo2 yg rumah tepi surau/masjid klu masih PKPD memang sedihlah x bleh solat jumaat.... mcm den
Xsempat scan kt pintu pagar lg. Rela tanya dah vax ke belum. Die pun tau org muda belum ni. Dorg dulukan yg tua yg dh vax.
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
16,218
Reaction score
5,961
Points
321
Up isu sensetif..

Fake cert vaksin utk masuk masjid ?

Apakah korang sanggup fake cert utk solat di masjid ?

Perlu ke menipu utk solat dimasjid ?

IMG_20210724_155908.jpg


IMG_20210724_155845.jpg



Geng yg x nak vaksin patutnya steady je..
Yang halang ke masjid adalah pemerintah..

Kita mentaati pemerintah..

---

Tapi jika pada masa akan dtng pemerintah start zalimi hak rakyat.

Kita x perlu nak ikut dah..

Bawa haluan masing2 je..
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
18,128
Reaction score
2,780
Points
201
Air mata gembira dijemput solat Jumaat di masjid

PETALING JAYA – Reaksi seorang bapa yang mengalirkan air mata apabila mengetahui dia mendapat jemputan untuk menunaikan solat Jumaat di sebuah masjid berhampiran rumahnya di Selangor undang sebak netizen.

Menerusi video yang dikongsi di akaun TikTok @farhahjamaluddin, dia memaklumkan bapanya itu sudah lebih setahun tidak berpeluang menunaikan solat Jumaat di masjid.

“Selalu bersiap dapat solat di rumah sahaja. Kali terakhir pergi masjid semasa Hari Raya Aidilfitri tahun lepas, lama kan?.

“Harap lepas ini ayah dapat giliran lagi ke masjid. Semoga ayah terus sihat kuat beribadah,” katanya.

Tinjauan di ruang komen mendapati, rata-rata netizen turut sebak melihat bapa wanita tersebut mengalirkan air mata sebaik sahaja diberikan kad jemputan dari pihak masjid.

Tidak kurang juga ramai yang mengharapkan keadaan Covid-19 di negara ini segera pulih supaya orang ramai boleh beribadah seperti biasa.

“Pak Cik buat saya menangis, Ya Allah terimalah segala amal kebaikan Pak Cik ini di dunia dan berkatilah hidup mereka sekeluarga,” kata Dadi.

“Sama macam ayah saya, hari itu dia tak mahu vaksin sebab takut, lepas cakap kalau tak vaksin tak boleh pergi masjid terus dia daftar vaksin semata-mata nak ke masjid,” kata Maryan Qin.

“Tiba-tiba teringat Hari Raya tahun lepas, kena solat di rumah. Ayah baca khutbah sambil menangis,” kata Siti. – K! ONLINE
 

konaLeper

Fun Poster
Joined
Dec 22, 2016
Messages
483
Reaction score
302
Points
41
COVID-19-survival-rates.jpg


Tak masuk akal, jika semua kekalutan hasil drpd penyakit mempunyai ciri2 spt di atas.

Macam2 sihir ada hari ni.
 

Attachments

  • COVID-19-survival-rates.jpg
    COVID-19-survival-rates.jpg
    57.4 KB · Views: 0
Last edited:

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
16,218
Reaction score
5,961
Points
321
COVID-19-survival-rates.jpg


Tak masuk akal, jika semua kekalutan hasil drpd penyakit mempunyai ciri2 spt di atas.
Yg bawah ni, lg la tak masuk akal.

“I think it shows the vaccines are working,” Dr. Wingfield said.

https://www.msn.com/en-us/health/me...res-why-scientists-arent-surprised/ar-AALHnqO


Ramai yg mati di kalangan penerima sekurang2nya 1-dos vaksin.

Tertanya2, bekerja (working) ikut niat

1. pengeluar vaksin? atau
2. penerima vaksin?

Yg pasti, takde orang mau mati selepas ambil vaksin w/p bukan vaksin penyebab kematian!

Macam2 sihir ada hari ni.

The intention is never to fight the coronavirus but to get the jab into everyone’s arm.

Masuk akal juga pernyataan di atas.
Adakah ini punca kenapa rawatan awal out-patient ditentang habis2an?
Sbb rawatan awal out-patient mempunyai tujuan MENGURANGKAN hospitalisasi atau kematian, sama spt vaksin covid-19???

Salah thread boss.. Minta remove..
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
18,128
Reaction score
2,780
Points
201
Up isu sensetif..

Fake cert vaksin utk masuk masjid ?

Apakah korang sanggup fake cert utk solat di masjid ?

Perlu ke menipu utk solat dimasjid ?

IMG_20210724_155908.jpg


IMG_20210724_155845.jpg



Geng yg x nak vaksin patutnya steady je..
Yang halang ke masjid adalah pemerintah..

Kita mentaati pemerintah..

---

Tapi jika pada masa akan dtng pemerintah start zalimi hak rakyat.

Kita x perlu nak ikut dah..

Bawa haluan masing2 je..

Semayang pun nak menipu
Apa nak jd puak2 ni
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register