BTC USD 42,917.0 Gold USD 1,775.98
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Solat jumaat di musim coronavirus

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,304
Reaction score
14,998
Points
2,376
tengok kes covid smalam makin tinggi... maka terbuktilah TIADA KLUSTER MASJID @ SURAU TERLIBAT

Alhamdulillah
Pakat jaga SOP lepas ni
InsyaAllah takdo kluster masjid/surau
 
Sponsored Post

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
29,963
Reaction score
2,199
Points
206
Alhamdulillah
Pakat jaga SOP lepas ni
InsyaAllah takdo kluster masjid/surau

bayangkan dh berbulan surau masjid ditutup kecuali staf ajo yg solat dlm tu, tapi kes covid19 naik jugak.... dari mano punco kes covid? terbukti kluster pekerjaan yg jd punco kovid terutama dari kilang2
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,304
Reaction score
14,998
Points
2,376
bayangkan dh berbulan surau masjid ditutup kecuali staf ajo yg solat dlm tu, tapi kes covid19 naik jugak.... dari mano punco kes covid? terbukti kluster pekerjaan yg jd punco kovid terutama dari kilang2

Boto dah tu jang
Dah surau/masjid pun kena tutup
Sektor pekerjaan yo dibenarkan
Pastilah kluster tempat kerja jadi punco utamo kobid
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
18,128
Reaction score
2,780
Points
201
Kpd yg terasa
Sila beduk bdk ni

5534-C8-A8-B7-B5-40-A9-8912-378-DDBCDB832.jpg
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #3
Joined
Jan 13, 2009
Messages
158,451
Reaction score
21,619
Points
1,671
Masjid sini 1130 kena pergi. Sebelum 12 tu penuh dah. Arini zohor lagi
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
29,963
Reaction score
2,199
Points
206
sahabat2 yg dh boleh solat jumaat, tolonglah doakan kami2 yg masih pkpd (piknik kelah port dickson?!) masih blm dapek solat jumaat @ jemaah di masjid surau..

sayu raso hati eh nengok khutbah jumaat kek tv sambil mkn ayam golek upin ipin nyam3 ekekeekeke
 

no trade

Super Active Member
Joined
May 16, 2008
Messages
9,180
Reaction score
373
Points
96
sahabat2 yg dh boleh solat jumaat, tolonglah doakan kami2 yg masih pkpd (piknik kelah port dickson?!) masih blm dapek solat jumaat @ jemaah di masjid surau..

sayu raso hati eh nengok khutbah jumaat kek tv sambil mkn ayam golek upin ipin nyam3 ekekeekeke
hampeh... dgr khutbah tu jangan tido pulop.
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
16,218
Reaction score
5,957
Points
321
bayangkan dh berbulan surau masjid ditutup kecuali staf ajo yg solat dlm tu, tapi kes covid19 naik jugak.... dari mano punco kes covid? terbukti kluster pekerjaan yg jd punco kovid terutama dari kilang2

Teori boss ni x brpa kena..

Sepatutnya kita kena bukak masjid dan kilang..

Baru kita boleh buat teori..

Cth : selangor 6k kes..
Punca ? Dari kilang shj..
Masjid open 24 jam pun xde kes covid..

Baru la kita semua boleh sepakat setuju bahawa..

Masjid x bawa punca covid..

---

Tapi at the end kita akan tetap setuju.. Mana2 tmpt sama je..
Covid jenis mutasi ni kejap je merebak..

Klo masjid tutup of coz xde kes..
Setakat bukak utk 6 orang jemaah..

Covid pun malu nk dtng.. X meriah katanya..

Heheheh..
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
42,152
Reaction score
1,398
Points
201
alhamdulillah... lepas 2 bulan.. br name naik utk dpt slot solat jumaat kt masjid ofis arini... yahoooo
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #3
Joined
Jan 13, 2009
Messages
158,451
Reaction score
21,619
Points
1,671
Dah ada unspoken rule. Xcucuk lg xbole join jemaah wpun dtg awal n masih ada ruang. Rela yg btugas pun minta maaf xputus2. Xpe la dorg cuma jalankan tugas

Zohor lg arini
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register