Software Al-Quran - 144 Surah.

CG Sponsors




mdshamz

Active Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
1,394
Reaction score
24
Points
25
Salam suma,

Sini saya nak share satu free software kepada suma.Nie free ye..tak yah bayar.Ia dipanggil Quran Reciter..kita boleh dgr,baca tafsiran dalam English dan Bahasa Malaysia.



Saudara suma pegi ke link nie.

http://www.shaplus.com/free-quran-software/quran-mp3-software/QuranReciter/quranreciter-free-download.htm

Ada 3 step kat situ..buat suma sekali.Download MP3 tu pun laju.Boleh pakai Download Manager.
Make sure MP3 tu dlm folder program dia...kalau tak, takleh detect.Bila Mp3 dah download...suma ke atau sikit.
Click kat "select Sura" kat atas kiri(pic atas) pass tu click play.

Nak tafsir dlm Bahasa Malaysia...download kat Step 3,install dan pass tu ikut apa dia cakap kat gambar sebelah kanan tu.

Kalau nak belajar memorize Al-Quran...pakai sofware nie.
http://www.shaplus.com/free-quran-software/software-for-memorising-quran/listmemoriser/listmemoriser-features.htm

Sambil memorex ke,berchat ke atau dok saja2...play QuranReciter nie kat background..sejuk hati kita.:">

Kalau software nie dah ada org lain post..sori ek.:D

To Admin/Mod..kalau salah thread,please move

Salam.:)
 
Sponsored Post

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,876
Reaction score
8,262
Points
716
syukron :)paid
 

nazim5123

Active+ Member
Joined
Apr 9, 2007
Messages
4,698
Reaction score
41
Points
30
rasa dah ada dah thread ni ini dia link untuk yang lama

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=50061&highlight=Quran+Reciter

tapi masih ramai yang tak tau lagi kira eloklah jika tt buka balik thread ni

untuk pengetahuan yang lama dengan yang baru ni walau software nya sama tapi yang baru ni dia dah upgrade

jadi memang berbaloi kot dload

walau apa pun tolong jangan astrok tt pandanglah keikhlasan dia dalam berkongsi benda yang baik sesama kita

teruskan usaha anda tt jangan peduli dengan astrok

ps:yang lagi menarik pakar astrok cg pun tak sedar bendani dah ada

ehhehehehe
 

iorichee

Active+ Member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
4,681
Reaction score
11
Points
25
bagus tuh...
sama2 kita memperingati diri kita...
 

AlchemisT

Permanently Banned - , Newbie hacker password stea
Joined
Feb 19, 2008
Messages
11,718
Reaction score
328
Points
131
good info...
 

Wea Izre

Legendary Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
13,995
Reaction score
31
Points
120
mana dtg lg 30 surah bro?reka sendiri ker hape?erksss setau aku 114 jerr
 
Sponsored Post
Top
Log in Register