soalan subjek jabatan pegawai tadbir

CG Sponsors




matrik79

Fun Poster
Joined
Oct 11, 2008
Messages
259
Reaction score
0
Points
10
sesiapa daripada ukm pegwai tadbir boleh kongsi apa yang ditanya untuk subjek pegawai tadbir
 
Sponsored Post

kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,625
Reaction score
263
Points
131
sesiapa daripada ukm pegwai tadbir boleh kongsi apa yang ditanya untuk subjek pegawai tadbir
subjek pegawai tadbir? soalan exam ke?
(akupun dari ukm)
 

matrik79

Fun Poster
Joined
Oct 11, 2008
Messages
259
Reaction score
0
Points
10
berkenaan dengan peperiksaan perkhidmatan khas pegawai tadbir.aku nak tanya kot bro ada contoh soalan lepas atau soalan yang selalu ditanya
 

abahmu

Legendary Member
Joined
Feb 21, 2007
Messages
17,952
Reaction score
125
Points
123
sesiapa daripada ukm pegwai tadbir boleh kongsi apa yang ditanya untuk subjek pegawai tadbir
masa wife aku di interview jwtn pegawai sains di usm..salah satu soalan dia tanya ape itu islam hadhari....wife aku jawab cmna...islam itu satu...xda islam lain melainkan islam semata2...tersengih je yg si penginterview tu :)):))
 

MOD jr.

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 29, 2008
Messages
23,582
Reaction score
134
Points
133
awak sembahyang ke tak...

ape isu hangat dalam paper minggu lepas

awak sembahyang tak

rase2 aku la :D

good luck
 

bak

Fun Poster
Joined
Aug 28, 2008
Messages
420
Reaction score
0
Points
10
haha..soklan xdak ke ni??
 

breaker84

Freshie
Joined
Jan 6, 2011
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
Bahagian I

Asas Pengurusan

  1. Fungsi Pengurusan, perancangan, pelaksanaan, penyelarasan, kepimpinan, pengawasan dan penilaian.
  2. Penyelesaian masalah dan membuat keputusan
  3. Motovasi dan kepimpinan
  4. Kemahiran pengurusan � Konsep, Teknikal Manusia
  5. Kua
liti Pengurusan

Bahagian II

Aspek Pentadbiran Pejabat

  1. Sistem Fail
  2. Surat Menyurat
  3. Teknik Bermesyuarat dan Penulisan MInit
  4. Pengurusan Sistem Rekod.
  5. Arahan Keselamatan
  6. Penulisan-penulisan surat � mensyuarat, Kertas Kerja dan Laporan Untuk Majlis, Senat, Lembaga dan Jawatankuasa
  7. Pengurusan rekod pelajar

Bahagian III

Kemahiran Komunikasi dan Kaunseling

  1. Teori dan asas komunikasi
  2. Komunikasi di dalam organisasi
  3. Kemahiran komunikasi
  4. Komunikasi dengan pelanggan
  5. Kaunseling dalam pengurusan

Bahagian IV

Undang-Undang Am

  1. Undang-Undang Buruh
  2. Akta Rahsia Rasmi
  3. Akta Kontrak
  4. Akta Keselamatan dan Kesihatan Pekerja
  5. Kanun Kesiksaan
  6. Akta Pencegah Rasuah
  7. Akta Hasutan

actually depend pada mana organisasi ko nak masuk, kadang tu dia just tanya aper isu semasa dan minta korang terangkan skit jer..

dia nak tengok cara korang berfikir ngan penulisan korang...

Good luck weh...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register