Soal selidik online bussines...harap semua dapat membantu..!

CG Sponsors




KEDAI ONLINE YANG TERBAIK BAGI ANDA..


  • Total voters
    0

cikgurp

Active Member
Joined
May 16, 2009
Messages
2,153
Reaction score
21
Points
25
Smile Soal selidik...harap semua dapat membantu..!
aslamualaikum & salam sejahtera,


saya merupakan seorang dari warga CG..saya sedang mengumpul data dan sedang create suatu idea untuk menjalankan suatu bussines via online..saya tahu ramai yang telah lama dan berpengalaman menceburkan diri dalam bidang ini...saya ingin mengumpul beberapa data untuk tujuan rujukkan saya sendiri.dari pemerhatian saya ramai sekarang membuka kedai online berkaitan ebook,bekaitan perhiasan dan pelbagai lagi....


harap semua boleh membantu memberikan beberapa jawaban antara soalan2 yang saya ingin kemukakan...ini penting untuk rujukan statistik data saya..


1)Pandangan anda semua mengenai blogspot,wordpress dan domain sendiri..mana satu yang lebih elok dan terbaik?


2)blog dan website mana satu bagi anda medium terbaik untuk memulakan perniagaan online?


3)antara blog dan website berbahasa enlish atau berbahasa malaysia menjadi pilihan anda?


4)dalam menjalankan urus niaga dalam internet pembayaran mana yang lebih selesa anda lakukan..kad kredit,bank in atau wang pos?


5)kalau anda seorang pembeli apa yang paling anda pentingkan dalam pembelian barangan secara online?


6)sekiranya anda seorang peniaga online..produk anda adalah berbentuk fizikal apakah courier yang terbaik menjadi pilihan hati anda?


7)sekiranya anda perniaga online..sejujurnya apa yang membuatkan anda berminat berkecimpung dalam online bussineS?


8)bagaimana anda menyakinkan pelanggan yang anda akan berikan servis serta product yang baik pada mereka?..


9)mengikut peredaran zaman masakini apakah produk yang menjadi pilihan pelnggan membeli secara online?



10)anda merupakan pembeli serta peniaga...adakah anda rasa perniagaan secara online akan berkembang pesat seperti perniagaan secara konvesional?



saya harap semua warga CG sudi membantu saya menjawab dalam proses saya mengumpul data untuk projek khas saya...kepada mereka yang sudi membantu saya ucapkan ribuan terima kasih...
 
Sponsored Post

cikgurp

Active Member
Joined
May 16, 2009
Messages
2,153
Reaction score
21
Points
25
saya perlukan anda semua untuk membantu saya dalam mengumpul data untuk rujukkan....tak ada sesiapa nak membantu ke:(:)((
 

@rmtrader

Fun Poster
Joined
Jul 27, 2007
Messages
757
Reaction score
2
Points
15
saya perlukan anda semua untuk membantu saya dalam mengumpul data untuk rujukkan....tak ada sesiapa nak membantu ke:(:)((
mesti ada yg akan bantu bro..jap2 lg ada la..tapi soklan dia byk sgt bro..penat gak memikir tu..:D
 

cikgurp

Active Member
Joined
May 16, 2009
Messages
2,153
Reaction score
21
Points
25
hehehehhehe....tak per kawab yang mampu jek... :):D
 

asby

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 8, 2009
Messages
11,810
Reaction score
14
Points
120
aku jawab pasal insurans bro...

baju pakaian ni aku rasa susah jugak sebab size kat malaysia ni xmenentu..

ada s nya kecik n ada s nya besar..

bagi aku insurans lagi mantap..nak tau hebat x hebat bro rujuk insurans cam TUNEMONEY buat..orang sekarang malas bro lagi pun insurans ni lambat nak kena beratur pergi banyak tempat...
 

cikgurp

Active Member
Joined
May 16, 2009
Messages
2,153
Reaction score
21
Points
25
aku jawab pasal insurans bro...

baju pakaian ni aku rasa susah jugak sebab size kat malaysia ni xmenentu..

ada s nya kecik n ada s nya besar..

bagi aku insurans lagi mantap..nak tau hebat x hebat bro rujuk insurans cam TUNEMONEY buat..orang sekarang malas bro lagi pun insurans ni lambat nak kena beratur pergi banyak tempat...
oooooo:)cgrock
 

cik tipah

Active+ Member
Joined
Dec 3, 2009
Messages
2,887
Reaction score
23
Points
30
nak jwb no 2

bg saya blog pun ok buat permulaan. dah kaya karang baru le tukar domain. itu pun kalau nak tukar la. byk gak yg berjaya pakai blog je. touch up blog cantik2 dan promote la

jwpan no 6

buat masa skang ni PosLaju. sbb murah skit dan dekat dgn opis. reliable. tak penah lagi la brg tak sampai.

harap membantu
 

cikgurp

Active Member
Joined
May 16, 2009
Messages
2,153
Reaction score
21
Points
25
nak jwb no 2

bg saya blog pun ok buat permulaan. dah kaya karang baru le tukar domain. itu pun kalau nak tukar la. byk gak yg berjaya pakai blog je. touch up blog cantik2 dan promote la

jwpan no 6

buat masa skang ni PosLaju. sbb murah skit dan dekat dgn opis. reliable. tak penah lagi la brg tak sampai.

harap membantu
terima kasih dengan pandangan anda....:)cgrock:)cgrock
 

asby

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 8, 2009
Messages
11,810
Reaction score
14
Points
120
pada aku kita kena tengok satu bisnes ni pada keadaan permintaan customer dan persaingan yang kecil
 

rafiz2000

Active+ Member
Joined
Oct 21, 2008
Messages
4,266
Reaction score
14
Points
25
pandangan aku aaaaa..
berniaga yang ada unsur2 kewanitaan dan keanak2an..
so far majoriti yg rajin magadap PC internet adalah prempuan+ibu..
ini andaian aku berdasarkan kepada Facebook/Bloger yg slalu aku melilau2 dlm dunia maya ini..

N seperti biasa..perempuan bab2 shoping/window ni memang menjadi hobi kaum ibu..
lagi satu jual barangan wanita ini boleh mcm2 barangan ada dipasaran
 
Sponsored Post
Top
Log in Register