BTC USD 50,856.2 Gold USD 1,784.17
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Skybox V7/FreeSat V7Combo, MyIPTV, HDTV, cLiNE RM25,Android Himedia Q3,Zidoo X5, M8s+

dr_bun

Active+ Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
2,552
Reaction score
1
Points
30

AMARAN KERAJAAN LANGIT:
BERHATI2, Ramai seller2 garis di Forum2, FB & Blog2 yg dahulunya hilang di zaman kegelapan,
kini sudah mula timbul kembali menjanjikan 1000 kemanisan,
akan datang nanti apabila garis dah padam mereka akan hilang semula bersama2
:)paid WANG RINGGIT ANDA!! :)paid


Boleh COD!! Kawasan sekitar BANGI/KAJANG berdekatan!! Khidmat Repair Box Rosak Disediakan!!​


Hari-Hari Anda Kini Suram & Bergelap??!
:(( :(( Jangan Menangis Derrr!!! :(( :((

:)cgrockSaya Ada Jalan Penyelesaiannya!!
Harga Murah!!!

GUNAKAN BOX F3, F4, F5 dan X5 anda yang sedang bergelap itu....
Kenapa Perlu Bayar Bil Bulanan yg TINGGI???

After Sales Service Tetap Bagus & Mantap!!!
Harga Ticket Murah & Mantap Beb!!!
Percuma Convert dari Ticket Domestik ke Ticket Internasionalee!!!

OFFER CNY !!
NAK OFFER HD CLINE RM30/MONTHLY
PAKAGE SKYNET, GMMZ, CTH, TRUEVISION..
+NASI LEMAK & INDOMEE TAMBAH LAGI RM10
BERMINAT TERUS WHATSAPP SAYA!!.


Call/Sms/Whatsapp: 0122808234


PM LAJU2....
Sila PM!!
Dijamin Bermutu, Halal lagi Baik!!!:)cgrock


:)cgrockSENARAI HARGA:)cgrock

SERVICE TRACKING SHJ PELBAGAI BURUNG BANGI/KAJANG/PUTRAJAYA (BERDEKATAN) = RM50 ~ RM150
SEGALA JENIS KOTAK = RM200 ~ RM250
PIRING BEYONCE (HITAM) FULLSET BARU STILL-IN-A-BOX = RM120 (Termasuk Post Semenanjung)
PIRING BEYONCE (HITAM) SIAP PASANG = RM150 ~ RM200
TUPPERWARE INDOMEE = RM150(PESI ORIGINAL) @ RM140(PADMA CHINA)
TUPPERWARE INDOMEE (SIAP PASANG) = RM200(PESI ORIGINAL) @ RM190(PADMA CHINA)
BRACKET HOLDER TUPPERWARE INDOMEE (ALUMINIUM) = RM35
DISEQC 4 in x 1 out = RM25

LNB SIGNAL LINE BOOSTER (utk sat cable lebih 20m) = RM35



:)cgrockMENU-MENU ANTARABANGSA

+NASI LEMAK ANTARABANGSA
+ INDOMEE (108.18E SBAND)
http://www.lyngsat.com/packages/indovision.html

+ TOMYAM EN ES ES 6 (95.0E KU)
http://www.lyngsat.com/packages/ipm.html

+ TOMYAM5 (78.5E KU)
http://www.lyngsat.com/packages/CTH-Ku_78E.html
http://www.lyngsat.com/packages/GMM-Z-Ku_78E.html
http://www.lyngsat.com/packages/TrueVisions.html

+SKYNET APSTAR7 (76.5E)
http://www.lyngsat.com/packages/Sky-Net.html


IMG-20150303-WA0049_zpsdc0d2f7a.jpg




Untuk RENEW atau dptkan Ticket resepi Terrrbaru sila PM/Whatsapp 0122808234

Ticket SakaiNet shj (HD)
1 bulan = 10

Ticket Nasi Lemak + Skynet (HD) + GMMZ (HD) + CTH (HD) + TrueVision
1 bulan = 35
3 bulan = 100
6 bulan = 150
setahun = 200

Ticket Biasa = Nasi Lemak + Indomee + Skynet (HD)
1 bulan = 25
2 bulan = 50
3 bulan = 70
6 bulan = 120
setahun = 180*

Ticket VIP = Nasi Lemak + Indomee + Skynet (HD) + GMMZ (HD) + CTH (HD) + TrueVision
1 bulan = 40
3 bulan = 100
6 bulan = 180
setahun = 250

Ticket CapatiCon (HD) + Nasi Lemak + Indomee + ChinaSat 6a/6b
6 bulan = 220

*Nasi lemak, Indomee, SakaiNet boleh trial.*
*GMMZ (HD) + CTH (HD) + TrueVision Lain2 sila beli terus, NO. TRIAL..!

(WARRANTY: Jika ticket tempatan BERGELAP, ticket luar negara masih hidup
dan boleh terus gunakan KOTAK ANDA dengan menembak ke Burung2 Lain)


BISSKUT TOMYAM EN ES ES 6 = SHARING
KUNCI LEMBUT TOMYAM5 = SHARING


Remote Skybox RM25/pcs
Available 20 biji panas2 lg dr China.


IMG-20140227-WA0057_zps5feda5c8.jpg


:)paid :)paid :)paid



TIADA INTERNET STREAMYX / UNIFI DIRUMAH??JANGAN RISAU, ANDA BOLEH DAPATKAN PORTABLE WIRELESS ROUTER! HANYA SAMBUNGKAN 3G USB MODEM ANDA DI SITU. DENGAN DEVICE INI, RUMAH ANDA AKAN ADA INTERNET WIFI & LAN!! SAMBUNGKAN SHJ. CABLE LAN RJ45 KE SKYBOX ANDA.

PORTABLE WIRELESS/LAN 3G/4G ROUTER - RM80
(warranty Kilang 2years One to One Swap) 1300-88-8754

Screenshot_2013-02-10-12-54-05-1_zps9e43b3bd.png

Disamping itu, anda boleh access WIFI melalui Laptop, SmartPhone, Tablet dll.


1233939_120416131938_tp-link-mr3020_Setup_zps2615cdc2.jpg

PIRING BEYONCE HITAM - RM 120 (POS SEMENANJUNG)

WIFI ADAPTER - RM 25

ORI WIFI ADAPTER - RM 70 (LONG RANGE COVERAGE)

REMOTE CONTROL SKYBOX - RM 30

REMOTE CONTROLLER OPENBOX X5 - RM 30





:)cgrock CUSTOMER FEEDBACK:- :)cgrock

makanlah indomie...anda pasti kenyang sampai nk termuntah.takde tersedak2 hokehhh..:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock.hehehe..

Tq tt.sy dh trima trial.so far puas hati utk sejam ni with no sekerambel.nnti sy akn bg testi lg.kalu puas hati sy sure akn langgan.

YANG TERBAIK HANYA DPD dR BUN..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Ambo dah try hampir sebulan nasi lemak tt, makin hari makin bagus..
syabah n terbaik la tt..

yg terbaek hanya dr DR BUN..bukan yang lain..

support after sales dr TT memang mabeles.... tahniah...

Bun punya nasi lemak sedap,sambal dia terbaik

tabik tn bun..indomie yg dibekalkan sungguh sedap dan mcm2 pilihan...cuma nk tnye...boleh ke bli secara monthly???ataupon 3 bulan skali..

salam tt.firstly nk bg tabik spring sbb so far penerbangan ke bandung berjalan lancar...

secondly, penerbangan domestik ada trial x...klul ada leh pm lauk yg ada dan harga trial sebulan...tqvm..

nasi lemak TT cukup sedap buat masa ini..cukup garam,gula.

dah banyak tiket TT saya tlg beli utk kengkawan.Trusted seller

kasi up utk TT..setakat ini yg aku guna memang terbaik..

Aku dah guna Tiket (indomee) tt terbaik smooth je...

tt dh test nasi lemak tt jarang2 ada scramble egg terbaik tengah dok makan nasi lemak tt la nie. sedap....:)cgrock

terbaek pak.. :))

salam Tuan Bun. terima kasih byk2 bagi panduan dlm emel semlm. Alhamdulillah, dah berjaya tembak nss6 dgn beberapa channel fta siam..belajar tembak siam dulu sebelum nak tembak garuda bulan depan.nak tanya, sharing utk siam mana nak dpt erk ?? tiket nya ada ke ? TQ tuan kasi respon. :D:D:D

TT TQ.... best ever supplier..... Feedback pun cepat.. COD pun on time... Thanx gak bagi file + manual untuk reset balik kalau proble....
evryting going ok.....

Terbaik bro, recommanded seller....credit to tt.

slm Ynng Berhormat..tima kasih byk kasi technical support semalam.. TQ di atas kerjasama YB yg amat prihatin terhadap klien YB...:)cgrock

F3 tt dah sampai..terbaik la...Servis pantas. Dah pasang pun & x ada problem..Gambar pun cantik jer..Kpd sesapa yg bminat leh ler beli ngan tt jer..x pening kepala..List channel pun telah disusun cantik2..mesra pengguna..

terbaikk la TT, last week COD ngan TT openkotak eksfai..da seminggu pakai scramble hampir 99% tiada..sronok layan channel free..tv unifai mcm hampeh..hehehe

Terbaek lah tuan...seller yg boleh dipercayai..x kedekut kredit call customer ASAP

salam TT & members, jom layan BIKERS KENTAL di FIRST .. terbaeekk la cline TT
:)cgrock

best best! tt aku dh dpt sbox f3 ptg smlm. sampai tgh mlm baru berjaya online server sbb salah pasang kabel internet. wakakaka. tghari ni lps member tt dtg cek signal dish aku trus bleh tengok. huhuhu.. thumbs uppp utk tt sbb guide aku smpai tgh mlm td. recommendedddd.
tt member aku nak pasang jgk benda alah ni. Kena bg komisen kat aku nih. aku recommend ko la.

Boss, item dah sampai. Terpaksa ambil di pos laju.
Dah try pasang, semua ok setakat ni. Memang plug and play jer, on box trus dapat tengok TV.
Tq boss.

tolong upkan utk TT. buat masa ni scramble blh dikatakan tiada. harap servis terbaik ni berterusan.

Baru lps COD ngan TT tadi...ni tgh layan pertama..so far ok..hehehe

belum beli, tapi macam2 soalan saya tanya... tt tetap layan walaupun bz.. service terbaikkk! :)cgrock

baru lepas cod ngan tt....service tip top...terbaek dari ladang....
recommended seller....skrg nie ngah layan spider man fox movies...
hahahahahaha....next time leh deal lagi....siaran superbbb......

Service cepat n pantas... smlm order pg td dah sampai. C-line pun terbaik.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


Review saya untuk pembelian @ urusan dengan tt adalah 5 stars :)cgrock

Saya hanya membuat survey di page 1 sahaja pada 1 malam then esoknye terus membuat bayaran penuh untuk langganan tanpa had.Segala info yang diberikan sangat lengkap membuatkan saya terus mengambil keputusan untuk membeli dgn tt.

Ternyata tidak sia-sia saya membuat begitu kerana kualiti + servis sangat bagus siap mintak free gift lagi terus dapat :D:D
Jangan marah nohh :)):)paid

Untun tuning pada first time pon sangat mudah, tapi sebelum ni ada juga bukak utube tengok tuto utk setup first time @ masalah yang akan kita hadapi nanti...hehee..
Apepon yang kurang setakat hari ini ada snr utk channel HD yg low, harap tt dapat guide saya di whatapp nanti yaa...

***kalo hujan signal tak de jugak ke? :-?

terima kasih tt, dah ramai pulok jiran2 dok jeling2 mau jugok ni..ada rezeki saya sarankan pada mereka jugak :)cgrock

Sudah beli COD .. Barang baik... CCline baik.. TT Baik.. BUMP Kasik naik laaaaa...

thanx tt.....barang dapat mmg baik n puas hati....mmg rekemen tt ni....senang berurus niaga....nnt kalo ade rezeki nk angkat lg nk letak kt kampung...huhu

tq tuan,barang baru sampai,semalam tuan hantar hari ini dah sampai, & dah pasang semua ok,buat masa ni tiada scramble. puas hati dengan servis TT ,harap kekalkan servis.


Baru aku dapat merasa pakai menatang Skybox ni.... Dah lamo nengok dlm CG ni.... Kekeke, Petang tadi Terlepas sudah... Ku sambar Sbox F5 + CLine 1 tahun.... COD ngn TT... Mula2 janji nak jumpa kat Komuter Salak Selatan.... Kekeke sekali TT confused da!!!! Rupanya dia ingat LRT Sg Besi tu adalah Komuter Salak Selatan.... Hahaha terpaksa aku pecut ke LRT Sg Besi....

Anyway TT, Thanks for the best service... Two Thumbs Up.... Memang gempak beb Lu punya service... Barang Mantop beb! Line pun takda gangguan.......

Good Luck TT.... Saat aku menulis testimoni kat TT ni, aku sedang menonton Armageddon... Kekekeke... Amik ko ... Kahkahkah

selama 2 minggu menggunakan cgaris TT memang terbaik. scrambled tu tetap ada tetapi tersangatlah jarang. teruskan usaha dengan servis yang mantop TT

servis terbaik dari tt.walaupon hanya jual decoder.tp still menjawab pelbagai soalan.

Baru selesai pasang skybox dgn TT tq.Baru leh layan setelah 4 hari tak tengok TV tapi jarang pun tgk tv hehehe

Advice to buy from this trader......... aku dah beli Terbaik dari ladang dr segi bef and after SVS

Beli dah 2 minggu, tapi baru Sabtu lepas dapat lenjan F3 ni. Memang best boss. Seller dah siap setting kaw-kaw ikut original TV. Senang nak cari channel.

Tapi scrambled ada sikit-sikit untuk best dan pertama, untuk channel yang lain amat-amat jarang (hampir tiada scrambled). Memang berbaloi pakai F3 ni. Cuba pakai wifi dan cable, dua-dua takde masalah :D.

Harap-harap ch best dan pertama dapat tambah lagi boss :p.

nice seller...minta adik COD di Serdang...berpuas hati dgn siaran skrg..hehehe

petang tadi cod openbox X5 dengan TT....ni testimoni aku as beginner...hehe...

balik rumah terus cabut segala wayar TV stenuk bengong yang dah dipotong sebab tak bayar bil tu.pastu terus pasang.plug n play....terus bleh tengok....tak yah setting apa2...so far dari petang tadi dari pukul +-6petang sampai sekarang semua berjalan lancar.internet pakai P1 aja.semua channel dah test ok..

cuma...hehehe....ada cuma tu, aku kat rumah buat network sendiri.sebelum ni pakai rmvb player untuk tengok movie yang didonlod.pc kat atas,player kat bawah.pakai rmvb player semua movie smooth aja.klik aja terus bleh play..tapi bila pakai kotak terbuka ni dia sikit slow.tak tau sebab network problem atau network tu yang problem...dah test 2-3 movie yang sebelum ni tengok kat rmvb player ok aja.tapi dengan kotak buka ni slow sikit....tapi tak ada masalah la sebab still bleh tengok guna rmvb player tu.

apapun TV stenuk semua channel bleh tengok dengan jayanya tanpa ada sangkut.kalau ada pun cuma 0.001%...tak terasa langsung.

servis terbaik dengan TT....dah ada 2-3 orang member nak minta tolong belikan...nanti aku pm ye TT.
.

baru beli openbox x5 dgn tt...servis terbaik dari tt...sila-sila beli dgn tt, server c garis pon cantek jer:)paid:)paid

Internet ok ke?
semalam try tiket TT ni.. macam lagi elok dari tiket yang pakai skarang.. cepat lock.. tak scramble sangat.

best layan skybox tt..skg skg tengah layan citer Juvana @1st..

sudah COD bersama TT semalam ....line cantik & puas hati ...aku pakai maxis home wireless & wifi dongle TP link ...

bru cod f3 ngn tt... murah pon murah.. tp aku pakai c-line org lain.. anyway service ok...

berjaya gak cod dgn tt~~anyway cline u memang best~~sramble kadang2 adatlah gangguan samada line cni atau kat sana tapi still mantap~~best to u:)cgrock:)cgrock

dah pakai openbox dari tt.so far terbaek..lag ngan scramble kurang. :D tapi nk tanyer, first ngan best mmg satu channel jer eh bleh tgk..yg laen sume scramble.huhu. :((
Jawapan: Seperti yg saya nyatakan di thread di atas, siaran pertama & terbaik 1channel saja hari-hari 1 movie!!

Baru lps COD ngan TT tadi...ni tgh layan TV pertama..so far ok..hehehe

1 may dah berlalu..:D
TIADA LAGI KERAGUAN !!
CCCAM forever !!
jom join ramai-ramai dgn TT..
:)cgrock

terbaaekkk laaa bun....sikit masa lagi aku angkat openbox X5 ngan bro....kita deal utk kali kedua...
tunggu......

item dah sampai..

kondisen tiptop!!:)paid:)cgrock

salam tt... barang dah sampai dengan selamat...

servis terbaik.. harga terbaik... mampu milik...


thankss

salam bro tt barang sudah sampai 19hb ari tu...sudah siap pasang mmg terbaeklah...

Barang dah sampai.. servis terbaik bro....

X5 + 1 tahun selamat smpai...TQ boss..mantopp !!:)cgrock:)cgrock:)cgrock




:)cgrock POSLAJU TRACKING NO:- :)cgrock

EM374668841MY;EM374668909MY;EM374668890MY;EM403565532MY;EM403298350MY;EM382630406MY;EM403565546MY;EM382630499MY;EM403565550MY;EM403565563MY;EM403565577MY;EM399190266MY;EM399190249MY;EM403565585MY;EM403565594MY;EM403565594MY;EM403565651MY;EM403565603MY;EM403565634MY;EM403565617MY;EM403565648MY;EM403565625MY;EM363943551MY;EM403565682MY;EM403565665MY;EM403565679MY;EM399194974MY;EM403401732MY;EM403402239MY;EM403565594MY;EM403565651MY;EM403565603MY;EM403565634MY;EM403565617MY;EM403565648MY;EM403565625MY;EM403565665MY;EM403565679MY;EM403565550MY;EM403565546MY;EM403401732MY;EM403565682MY;EM403565585MY;EM403565563MY;EM403565577MY;EM403298350MY;EM403565532MY;EM403913467MY;EM403913453MY;EM403913793MY;EM403913776MY;EM403913759MY;EM403913780MY;EM403913802MY;EM403913762MY;EM403913453MY;EM403913745MY;EM403913731MY;EM403913728MY;
 

Attachments

  • F5.jpg
    F5.jpg
    27.8 KB · Views: 253
  • F4.jpg
    F4.jpg
    91 KB · Views: 209
  • F4-2.jpg
    F4-2.jpg
    97.1 KB · Views: 225
  • X5.jpg
    X5.jpg
    129.4 KB · Views: 314
  • F3.jpg
    F3.jpg
    84.1 KB · Views: 264
  • Screenshot_2013-02-10-12-54-05-1.png
    Screenshot_2013-02-10-12-54-05-1.png
    142.1 KB · Views: 191
  • 1233939_120416131938_tp-link-mr3020_Setup.jpeg
    1233939_120416131938_tp-link-mr3020_Setup.jpeg
    22.3 KB · Views: 202
Last edited:
Sponsored Post

dr_bun

Active+ Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
2,552
Reaction score
1
Points
30
Servis Menembak Burung2 Besi area Bangi/Kajang/Putrajaya (berdekatan)

Cepat Tuan2 & Puan2...!! PROMOSI BAIK PUNYA...!! Usah risau bila Nasi Lemak bergelap, kita Tembak Burung2 luar je, FTA takkan Gelap.. SAYA SEORANG PENEMBAK BEGINNER!! Pak Aji & Mak Aji hari2 nak tengok Kaabah pun boleh utk melepaskan kerinduan!! PM Najib boleh bg harga Terbaik!!:)cgrock :)cgrock


Indomee!!
20130727_160801_zps9046edc9.jpg


Tomyam5!!
20131015_212026_zps08a1d104.jpg


ST2 Videocon d2h & Nasi Lemak!!
20131015_211844_zps8795dce1.jpg
 
Last edited:

dr_bun

Active+ Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
2,552
Reaction score
1
Points
30
F3 boleh LAN / wifi dongle utk rumah yg ade internet,/wifi... F5 pun support LAN/ wifi dongle + support externel USB modem bg rumah2 yg x de internet. Support USB modem model2 tertentu.
 

Bullpup

Banned
Joined
Nov 11, 2011
Messages
1,351
Reaction score
2
Points
25
harga terbaik ni.. kalau beli berapa unit pun tetap free delivery la ye ?
 

dr_bun

Active+ Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
2,552
Reaction score
1
Points
30
Yaa bos.. Order bnyk2 unit pun tetap free shipping..
 

dr_bun

Active+ Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
2,552
Reaction score
1
Points
30
Zestyzamqriz, Tiada COD buat masa ini, smua dihantar melalui postlaju.. Bimbang sama pak polisi..
 
Last edited:

dr_bun

Active+ Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
2,552
Reaction score
1
Points
30
Unlimited cline, pakai saja cline itu utk menonton xstro slagi system skrg beroperasi dgn baik..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register