BTC USD 63,638.9 Gold USD 2,365.53
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Skandal kongsi gelap Musa Hassan:Polis ,SPRM tak akan siasat

talibanes

Permanently Banned - Multiple ID
gem
Messages
12,991
Joined
Aug 18, 2011
Messages
12,991
Reaction score
1,851
Points
191
Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz berkata polis tidak menjalankan apa-apa siasatan ke atas dakwaan mengenai hubungan bekas ketua polis negara Tan Sri Musa Hassan dengan tokoh kongsi gelap Goh Cheng Poh dan BK Tan.

Katanya, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia juga tidak membuat sebarang siasatan ke atas dakwaan tersebut dengan alasan sama – tiada sebarang aduan diterima.

Tambahnya, Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein pada Mac 2012 menolak penubuhan jawatankuasa siasatan kerana "tiada bukti kukuh dapat dikemukakan".

"Setakat ini juga, tiada sebarang laporan polis diterima mengenai pendedahan yang telah dibuat oleh bekas pegawai kanan polis Datuk Ramli Yusuff berkenaan hubungan bekas ketua polis negara dengan tokoh kongsi gelap Goh Cheng Poh dan BK Tan semasa beliau masih berkhidmat dalam PDRM.

"Bagaimanapun, sekiranya terdapat sebarang laporan atau aduan dibuat, pihak agensi penguatkuasaan undang-undang akan menjalankan siasatan yang sewajarnya mengikut peruntukan dan kuasa undang-undang yang diberikan," katanya.

Beliau berkata demikian dalam satu jawapan bertulis di Dewan Rakyat kepada MP Segambut Lim Lip Eng berhubung dakwaan skandal yang popular dengan jolokan 'copgate' itu.

sumber
 
Last edited:
Sponsored Post

Sponsored Post

Back
Top
Log in Register